ماجراجویی در آبشار خور
فرود از آبشارها یکی از هیجان انگیز ترین فعالیت هاییست که به تازگی در بین ماجراجویان و طبیعت گردان رونق زیادی پیدا کرده است. اما همه آبشارها برای این ورزش حرفه ای مناسب نیستند. امروز قصد داریم یکی از بهترین آبشارهای کشور برای ورزش هیجان انگیز فرود از آبشار را معرفی کنیم. آبشاری زیبا به نام خور که در استان البرز قرار دارد. با الی گشت همراه شوید تا ماجراجویی خود را آغاز کنیم و سری به روستای خور و آبشار زیبای آن بزنیم.
فرود از آبشار یا آبشار نوردی؟
مطالب مرتبط: مناطق خنک اطراف تهران برای سفرهای یک روزه در تابستان سفر به پرخاطره ترین جاده ایران، جاده چالوس
اگر تصور می کنید که فرود از آبشار همان آبشار نوردی است، کاملا در اشتباه هستید. این دو ورزش کاملا با هم تفاوت دارند و برای هر کدام تجهیزات متفاوتی نیاز است. آبشار نوردی در واقع شکلی از یخ نوردی است که به جای صخره های مرتفع یخی، بر روی آبشارهای یخ زده در فصل زمستان انجام می شود. در واقع، در ورزش آبشار نوردی شما باید آبشار را صعود کنید نه اینکه از آن به پائین بیایید. در آبشار نوردی، شما به تجهیزاتی همچون تبر مخصوص یخ نوردی، یخ شکن، کفش های مخصوص یخ نوردی که در جلویشان میخ دارند و … نیاز خواهید داشت.
در طرف مقابل، فرود یکی از شاخه های ورزش دره نوردی است که به دو دسته فرود از صخره ها و فرود از آبشارها تقسیم می شود. در این فعالیت هیجان انگیز شما از بالای آبشار توسط تجهیزات حرفه ای این ورزش، به سمت پائین فرود خواهید آمد و البته سر تا پایتان خیس خواهد شد. امروز قصد داریم تا هیجان فرود از آبشار خور در استان البر را تجربه کنیم، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
معرفی آبشار خور در استان البرز
آبشار خور یکی از آبشارهای نام آشنای کشور برای طبیعت گردهاست. این آبشار در نزدیکی روستای معروف خور در استان البرز قرار گرفته است. این آبشار در ۱۷ کیلومتری جاده کرج به چالوس واقع شده و فاصله چندانی با شهر تهران ندارد. در واقع اگر قصد سفری یکروزه و مفرح در آخر هفته را دارید، آبشار خور پیشنهاد خوبی برایتان خواهد بود. آبشار خور ۵۰ متر ارتفاع دارد و در محیطی سرسبز و باصفا، در میان کوه های سر به فلک کشیده خور جای خوش کرده است.
با حدود ۴۵ الی ۵۰ دقیقه پیاده روی در دل طبیعتی زیبا، به آبشار خور خواهید رسید. در گذشته در مجاورت تمامی این مسیر، نهری کوچک ولی بسیار زیبا جریان داشت که امروزه به وسیله یک کانال زیر زمینی کوچک هدایت می شود. البته در میانه های مسیر، دریچه هایی را تعبیه کرده اند که آب را از آن ها به سمت باغ های روستای خور هدایت می کنند. با وجود اینکه این رودخانه کوچک را درون لوله کرده اند، اما باز هم مسیر رسیدن به آبشار، بسیار سرسبز و خرم است و یکی از مسیرهای طبیعت گردی مشهور در اطراف تهران محسوب می شود.
فعالیت هیجان انگیز فرود از آبشار خور
آبشار خور یکی از بهترین آبشارها هم برای فرود از آبشار و هم برای آبشار نوردی است. هر ساله صخره نوردان بسیاری به منظور فرود از این آبشار به روستای خور سفر می کنند. فراموش نکنید که برای فرود از آبشار باید آموزش های لازم در این زمینه را دیده باشید و با تجهیزات کامل این کار را انجام دهید. همچنین می توانید با تورهایی که به این منظور به منطقه سفر می کنند، همراه شوید تا با مربیان حرفه ای این تور ها از آبشار فرود بیایید.
خودتان را برای خیس شدن آماده کنید، اینجا از سر تا پایتان خیس خواهد شد. هیجان فرود از آبشار در حالی که آب از سر و رویتان پائین می رود، مطمئنا آدرنالین خونتان را هم افزایش می دهد. البته اگر قصد فرود از آبشار را نداشته باشید هم حوصله تان سر نخواهد رفت. آب بازی در پای آبشار، تماشای چشم اندازهای زیبای اطراف آبشار و پهن کردن بساط پیکنیک در طبیعت زیبای روستای خور، خاطرات بسیار خوشی را برایتان رغم خواهد زد.
علاقه مندان به ورزش یخ نوردی و آبشار نوردی هم در فصل زمستان به این مکان سفر می کنند. در این فصل به دلیل سرمای بیش از حد هوا، آبشار یخ می زند و محل مناسبی را برای یخ نوردی ایجاد می کند. همچنین قله ۳۶۰۰ متری گندم چال هم در مجاورت روستای خور قرار دارد. هر ساله کوهنوردان بسیاری برای صعود به این قله، به روستای خور سفر می کنند.
بهترین زمان سفر به آبشار خور
آبشار خور در ارتفاع ۲۸۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد، بنابراین در طول فصل تابستان آب و هوایی بسیار خنک بر فضای اطراف آن حاکم است. این آبشار، محل مناسبیست برای کسانی که قصد فرار از گرمای تابستان را حتی برای فقط یک روز دارند. بهترین فصل سفر به این منطقه، فصل تابستان است. البته علاقه مندان به ورزش یخ نوردی، در طول فصل زمستان به این مکان سفر می کنند.
مسیر دسترسی به آبشار خور
به منظور سفر به آبشار خور، وارد جاده چالوس شوید و پس از حدود ۱۷ کیلومتر و قبل از رسیدن به سد کرج، وارد مسیر فرعی خوزنکلا شوید. پس از حدود ۱۵ کیلومتر به روستای خوزنکلا خواهید رسید، راه سمت چپ به سمت خوزنکلا و راه سمت راست به سمت روستاهای سیجان و خور می رود. هنگامی که به ورودی روستای سیجان رسیدید هم مسیر سمت چپ را ادامه دهید تا سرانجام به روستای با صفای خور برسید. مسیر دسترسی به روستای خور، مسیری پیچ در پیچ ولی بسیار زیباست. با حدود ۴۵ دقیقه پیاده روی از روستای خور، به آبشار خور خواهید رسید.
سخن نهایی
فرود از آبشار، فعالیتی بسیار هیجان انگیز است که خطرات خاص خودش را دارد. اگر قصد انجام این فعالیت در آبشار خور یا هر آبشار دیگری را دارید، حتما با مربیان حرفه ای این ورزش همراه شوید. رعایت نکات ایمنی، دقت و احتیاط کامل، پرهیز از شوخی های نا به جا و عمل کردن به نکات مربیان، می تواند ماجراجویی هیجان انگیز و در عین حال امنی را برایان رقم بزند.
۱ نظرات
سلام؛ آیا در اطراف یا نزدیکی این مکان، چایخانه یا آشکده برای استفاده مسافرین وجود دارد؟