گنجینه های اسرارآمیز وارنا گلد (بخش سوم)

sqj_1604_danube_gold_01-jpg__800x600_q85_crop_subject_location-11031016

ثروتی نهفته در دل قبرستانی اسرار آمیز در وارنا

ثروت پیدا شده در قبرهای ما قبل تاریخ بلغارستان اولین نشانه فاصله طبقاتی اجتماعی آنهاست، ولی هیچ کس نمی‌داند که چه عاملی باعث سقوطشان شده است.

مطالب مرتبط:
گنجینه های اسرارآمیز وارنا گلد (بخش دوم)
گنجینه های اسرارآمیز وارنا گلد (بخش اول)

پس از گرفتن یک دست‌ بند از سطل کاوشگر خود، به جمع‌ آوری تعدادی دیگر پرداخته است. او فکر می ‌کرد که این جواهرات از جنس مس و یا از جنس برنج هستند و همان ‌طور که با چکمه ‌های کار جدیدش می ‌آمده، آن‌ها را به درون سطل پرتاب کرده و در زیر تخت گذاشته است. او هیچ‌ وقت به فکرش هم نمی‌ رسید که آن ‌ها از جنس طلا باشند. چند هفته‌ ای نیز طول کشیده تا جعبه جواهرات را، در حالی که پر از خاک بوده است، به معلمش بدهد.

تا آن روز صبح، تمام دست ‌سازه ‌های طلایی مربوط به عصر مس کمتر از یک پوند می ‌ارزیدند. ولی مینچو تنها در جعبه کفشی دو برابر این مقدار را حمل می‌کرد. جست وجوی اولیه به مقدار ۲.۲ پوند می ‌ارزید و به شکل ‌های دست ‌بند، زره سینه مستطیل شکل و مسطح، گوشواره، لوله‌های باریکی که احتمالا دور دسته چوبی عصایش پیچیده بوده، چند حلقه و طلاهای کوچک دیگر بودند. مینچو می‌گوید: ما آن‌ها را به همان شکل و در همان جعبه کفش به وارنا آوردیم.

در طی چند هفته متصدیان بولدوزرها که حیران و سرگردان بودند توسط یک پلیس، دو باستان‌شناس، و همان معلم بازنشسته به سمت مکان ساخت ‌وساز که در چند صد متری رود وارنا بود، هدایت می‌شدند. گرچه ماه ‌ها از زمانی که کارگران ساختمان این طلا را پیدا کرده بودند می‌گذشت، مینچو نگاهی دزدکی به زیر خاک سستی که برروی گودال قرار داشت انداخت.

جست وجو شروع شده بود و مینچو می‌گوید: این امر غیرطبیعی است که تنها یک قبر وجود داشته باشد. خیلی زود قبرهای بیشتری پیدا شد. بعد از این که فهمیدیم این مکان یک قبرستان بوده، حصار موقتی به دورش کشیدیم. ولی بعدها معلوم شد که این حصار به اندازه کافی بزرگ نبوده تا تمام محیط قبرستان را بپوشاند. زمانی که زمستان شروع شد و خاک زمین یخ زد، باستان شناسان برای ادامه کار آتش روشن می‌کردند. طی حرکتی عجیب یک زندان محلی تعدادی مجرم محکوم را برای کمک به باستان‌شناسان فرستاد.

باستان‌ شناسان بلغارستانی بیش از ۱۵ سال صرف حفاری ۳۱۲ قبر کردند که همه آن ‌ها به ۴۶۰۰ و ۴۲۰۰ پیش از میلاد بازمی‌ گردند که یک نقطه اساسی در تاریخ بشر به شمار می ‌رود و زمانی است که مردم راز فلزکاری را کشف کردند.

همان ‌طور که محققان قبری را پس از قبری دیگر حفر می‌کردند، متوجه الگویی شدند. ثروت قبرستان وارنا بطور مساوی تقسیم نشده است. بیشتر قبرها ارزش کمی داشتند و شامل یک مهره، چاقوی چخماقی و یا در بهترین حالت حاوی دستبندی بودند. یکی از هر پنج قبر حاوی اشیایی از جنس طلا مانند مهره یا زره سینه بود. به طور خیلی عجیبی، تنها چهار قبر حاوی سه چهارم طلای قبرستان بودند -برابری ثروت آن‌ها یک درصد بود. وی می‌گوید: قبرستان تفاوت زیاد بین مردم را نشان می ‌دهد، تعدادی با دارایی قبر زیاد و تعدادی با دارایی ناچیز. در ۶۵۰۰ سال پیش، مردم همان عقایدی را که ما امروزه داریم، داشتند، در حالیکه الان شاهد اولین جامعه پیشرفته هستیم.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۱ نظرات

ماري 1397-06-05 - 9:29 ب.ظ
من أصلا إز هتل سنترال راضي نبودم پسرم مايوشو كنار استخر جا گذاشت وقتي برگشتيم نبود أين اتفاق برأي بقيه هم اتفاق افتاده بود بأزو بنداي پسرشون كنار استخر جا مانده بود ولي خبري إز پيداشدن نبود كيفيت صبحانه پايين بود وقتي مي گفتيم پنير بذاريد مي گفتن تمام شده براي هتل ٤ ستاره أين مسائل اصلن خوب نيست
افزودن نظر