گشتی در شهرستانک، بهشتی در نزدیکی تهران

شهرستانک یکی از بهترین گزینه‌های تفریح و گردش یک‌روزه برای ساکنین تهران است. این روستای کوهستانی زیبا، در مرز بین استان البرز و تهران واقع شده و یکی از روستاهای تاریخی ایران هم محسوب می‌شود. به دلیل کوهستانی بودن منطقه، آب‌وهوای سرد و ییلاقی داشته و بهترین گزینه برای سفرهای تابستانی در اطراف تهران هم محسوب می‌شود. اگر شما هم دوست دارید تا این تابستان به همراه خانواده خود به اطراف تهران رفته و از گرمای هوا فرار کنید، ادامه این مطلب از مجله گردشگری الی گشت را به هیچ عنوان از دست ندهید. در ادامه این مطلب قصد داریم تا گشتی در شهرستانک، بهشتی در نزدیکی تهران بزنیم.

شهرستانک در شمال کوه توچال، یکی از روستاهای تاریخی اطراف تهران است که قدمت آن به قرن ششم هجری بازمی‌گردد. این روستا در زمان سلسله ساسانیان و در دوران حکومت قباد شاه ساخته شد. در گذشته روستای شهرستانک شکوه و عظمت بسیاری داشته و حتی ناصرالدین شاه قاجار هم در آن یک قلعه ساخته است. اما امروزه به دلیل رسیدگی کم از شکوه آن کم شده و کاخ با وجود این که قدمت چندانی ندارد عملاً ویران شده است. بااین‌وجود باز هم خود روستای شهرستانک و طبیعت زیبای آن، به دلیل آب‌وهوای خنک و ییلاقی بودن موردتوجه بسیاری از توریست‌ها قرار گرفته است. تا سال ۱۳۲۶، روستای شهرستانک مرکز بخش کن بود، اما پس از این سال، دهستان‌هایی مانند شهرستانک به بخش کرج اضافه شدند و شمیران به‌صورت مستقل در آمد.

جمعیت روستای شهرستانک طبق آخرین آمارگیری انجام شده ۱۳۰۷ نفر است. به دلیل وجود رودخانه‌های زلال و آب‌وهوای خوب، بیشتری این مردم به باغداری مشغول هستند. اما در بین آن‌ها می‌توان مزرعه پرورش زنبورعسل و دامداری‌های مختلفی را هم مشاهده کرد. البته باید گفت که جمعیت شهرستانک روزگاری بیشتر از این بود. اما یک آتش‌سوزی بزرگ در سال ۱۳۷۲ باعث شد تا مردم خانه‌های خود را ازدست‌داده و از این روستا بروند. زبان‌اصلی و رسمی روستا فارسی بوده، اما می‌توانید چندین خانوار مازنی زبان هم در بین آن‌ها پیدا کنید.

به دلیل ییلاقی بودن منطقه، توصیه می‌کنیم که در فصل‌های بهار و تابستان به روستای شهرستانک کرج سفر کنید. در فصل بهار به دلیل رفتن سرمای هوا، این دهستان تبدیل به یک بهشت سرسبز و زیبا شده و با وجود این که هوای تهران در فصل تابستان به گرما می‌رود، هوای شهرستانک همچنان خنک بوده و می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای پیک‌نیک‌های یک‌روزه در تهران باشد. هر چه از فصل تابستان عبور کرده و به سمت زمستان برویم، سرمای هوا و بارش‌ها در شهرستانک هم بیشتر می‌شود. اما اگر به برف‌بازی و تفریحات در سرما علاقه داشته باشید، زمستان هم می‌تواند فصل مناسبی برای بازدید از شهرستانک باشد.

می‌توانید با خودروی شخصی، تاکسی یا اتوبوس به روستای شهرستانک بروید. برای سفر با خودروی شخصی می‌توانید باتوجه‌به مبدأ حرکت، خود را به جاده کرج به چالوس رسانده و بعد از ۴۴ کیلومتر رانندگی، به روستای آسارا برسید. باید کمی از روستای آسارا هم عبور کنید تا به یک دوراهی رسیده و با کمک تابلوهای راهنما به سمت روستا بروید. از دوراهی شهرستانک تا خود روستا حدود ۱۰ کیلومتر مسافت است.

با اتوبوس‌هایی که از جاده چالوس عبور می‌کنند هم می‌توانید تا دوراهی شهرستانک رفته و سپس در این مکان تا خود روستا تاکسی بگیرید. اما امکان برگشت از شهرستانک با اتوبوس دیگر وجود نخواهد داشت و این گزینه برای افرادی مناسب است که برای برگشت وسیله‌ای داشته یا با شخصی که در روستا است می‌خواهند باز گردند. برخی از افراد هم با کوهنوردی و به‌صورت پیاده از طریق کوه توچال به روستای شهرستانک می‌روند. درصورتی‌که کوهنورد حرفه‌ای و باتجربه نیستید، این روش به شما پیشنهاد نمی‌شود.

روستای شهرستانک غذاهای محلی و سنتی خوشمزه‌ای هم داشته که می‌توانید در رستوران‌ها و غذاخوری‌های محلی اطراف آن، این غذاها را نوش جان کنید. برخی از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین غذاهای خوشمزه‌ای که در روستای شهرستانک می‌توانید نوش جان کنید شامل آش رشته، قرمه‌سبزی، کوکوسبزی، کباب‌کوبیده و انواع شیرینی‌ها و دسرهای ایرانی مانند شله‌زرد می‌شوند. کباب‌های سرو شده در غذاخوری‌های این روستا بسیار شناخته شده هستند و پیشنهاد می‌کنیم که در سفر به شهرستانک، حتماً این غذاها را نوش جان کنید.

در شهرستانک می‌توانید به بازارهای محلی رفته و از مردم محلی محصولات خوردنی و خوراکی‌هایی مانند گیاهان دارویی، عسل طبیعی، محصولات لبنی، میوه‌های ارگانیک محلی و بسیاری خوراکی‌های دیگر را تهیه کنید. همچنین در برخی از بازارچه‌های شهرستانک می‌توانید صنایع‌دستی بسیار زیبایی مانند گلیم، جاجیم، سفال و لباس‌های مختلفی را تهیه کنید. قیمت این بازارچه‌ها مناسب است و می‌توانید به‌راحتی خوراکی‌ها یا سوغاتی‌های موردنظر خود را تهیه کنید.

مطالب مرتبط

دره راگه کجاست؟

این دریاچه در آستارا جا به جا می شود! +تصویر

مهم‌ترین جاذبه گردشگری و مکان‌های دیدنی شهرستانک، طبیعت زیبا و سرسبز این روستاست. این روستا آب‌وهوای بسیار خوب و معتدلی داشته و همین موضوع باعث شده تا گیاهان زیبا و سرسبز فراوانی در آن رشد کند. در این جنگل‌ها و مراتع و همچنین مسیرهای کوهستانی می‌توانید برای پیاده‌روی، کوهنوردی، پیک‌نیک، کمپ‌های شبانه، آب تنی و بسیاری تفریحات دیگر بروید. یکی دیگر از فعالیت‌های محبوب در شهرستانک، عکاسی از طبیعت زیبا و بکر اطراف روستاست. در این روستا یک کاخ تاریخی زیبا هم وجود داشته که قدمت آن به دوران قاجار بازمی‌گردد.

کاخ ناصری شهرستانک در سال ۱۲۵۷ شمسی، در دوران قاجار و به دستور ناصرالدین شاه ساخته شد. این کاخ دارای دو بخش اصلی به نام‌های اندرونی و بخش بیرونی است. عمارت دوطبقه در ابعاد ۱۲ در ۲۴ متر داشته و طبقه دوم آن به دلیل عدم بازسازی و رسیدگی از بین رفته و تخریب شده است. در حال این کاخ در حال بازسازی است تا تبدیل به یک اقامتگاه توریستی برای مسافرانی که به این منطقه سفر می‌کنند شود.

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری تاریخی بسیار زیبای شهرستانک، کتیبه سنگی آن است که در کنار کاخ ناصری قرار گرفته است. این کتیبه بیش از ۴ متر ارتفاع داشته و یکی از مهم‌ترین دیدنی های شهرستانک محسوب می‌شود. گفته می‌شود که در زمان ساخت کاخ ناصری، این سنگ از صخره کناری زمین افتاده و در کنار کاخ قرار می‌گیرد. ناصرالدین شاه هم دستور می‌دهد تا این ماجرا را روی کتیبه بنویسند. البته باید گفت که تأیید این موضوع امکان‌پذیر نیست، چرا که نوشته‌های روی سنگ دیگر از بین رفته‌اند.

قلعه دختر یا قلعه دزدبند یکی از برج‌های دیده‌بانی برای محافظت از شهر بوده که امروزه چیز زیادی از آن باقی نمانده و تنها می‌توان ویرانه‌های آن را در شهرستانک مشاهده کرد. چیز زیادی درباره این قلعه به دست نیامده است، اما از وسایلی که در این مکان کشف شده، به نظر می‌آید که این قلعه مربوط به دوره ایلخانیان و تیموریان است.

چشمه گل کیله یک چشمه بسیار زیبا با آب زلال در شهرستانک است که سرچشمه آبشارها و رودخانه‌های شهرستانک هم محسوب می‌شود. این چشمه از زیر یک سنگ سرچشمه گرفته و با طبیعت زیبایی که در اطراف خود دارد، یکی از بهترین گزینه‌های ممکن برای پیک‌نیک و آرامش گرفتن در طبیعت شهرستانک است.

در شهرستانک خانه، کلبه و ویلاهای متعددی برای اجاره وجود دارد. افرادی که به این شهرستان می‌روند، می‌توانند از این سوئیت‌ها و خانه‌هایی که مردم محلی برای اجاره گذاشته‌اند استفاده کنند. روستای شهرستانک با تهران و کرج هم فاصله چندانی نداشته و افرادی که موفق نمی‌شوند در این روستا خانه اجاره کنند یا ترجیح می‌دهند که در یک هتل یا مسافرخانه اقامت داشته باشند، می‌توانند به تهران یا کرج بروند. امکان کمپینگ در طبیعت روستا و چادرزدن هم وجود دارد. اما پیش از انجام این کار، توصیه می‌کنیم که از مردم محلی سوال کرده و بهترین و امن‌ترین مکان برای چادرزدن را پیدا کنید.

شهرستانک یکی از روستاهای تاریخی و بسیار زیبای اطراف تهران است که قدمت آن به قرن ۶ بازمی‌گردد. این روستا در دوران قاجار هم موردتوجه ناصرالدین شاه بوده و به دستور وی کاخ ناصری را در این روستا ساخته‌اند که امروزه قرار است به یک اقامتگاه توریستی تبدیل شود. بهترین زمان سفر به شهرستانک در فصل بهار و تابستان است. شهر ستانک یک روستای ییلاقی بوده و در این دو فصل هوای این روستا معتدل و خنک است. برای اقامت در شهرستانک می‌توانید کلبه و خانه‌های ویلایی اجاره کرده، کمپ زده یا این که به تهران و کرج باز گردید. جاذبه های دیدنی شهر ستانک شامل ترکیبی از جاذبه های تاریخی و طبیعی مانند کاخ ناصری، کتیبه شهر ستانک، چشمه گل کیله و بسیاری مکان‌های دیدنی دیگر می‌شوند. برای آشنایی با دیگر مکان‌های مناسب برای سفرهای تابستانی در ایران، سایر مطالب الی گشت را از دست ندهید.

شهر ستانک یکی روستای قدیمی زیبا در مرز بین استان البرز و استان تهران و در پایین کوه توچال است.

شهر ستانک یک منطقه ییلاقی بوده و به همین دلیل بهترین زمان سفر به آن در خنکی بهار و تابستان است.

جاهای دیدنی روستای شهر ستانک شامل کاخ ناصری، چشمه گل کیله، تپه شنستان و بسیاری مکان‌های تاریخی و طبیعی دیگر می‌شوند.

مطالب مرتبط

راحت ترین کشور ها برای اخذ ویزای شینگن برای ایرانیان

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

۱ نظرات

mohi 1397-06-24 - 1:26 ب.ظ
سلام.من خودم پدر مادرم اصلیتشون برای شهرستانک هست.تا حالا من اونجا زرد آلو وتوت ندیدیم.اصلا اینقدر سرده که به عمل نمیاد.فقط آلبالو و گیلاس داره...
افزودن نظر