قدیمی ترین فسیل جانوری جهان با ۵۵۸ میلیون سال قدمت، کشف شد!

قدیمی ترین فسیل جانوری جهان با 558 میلیون سال قدمت، کشف شد!

دانشمندان به تازگی فسیل جانوری را پیدا کرده اند که ۵۵۸ میلیون سال قدمت دارد. لطفا از کلمه ی ۵۵۸ میلیون سال به سادگی نگذرید! به ۵۵۸ میلیون سال پیش فکر کنید، حتی اولین اجداد ما هم در آن زمان اصلا قراری برای امکانشان بر روی زمین نبوده است. کشف فسیل ۵۵۸ میلیون ساله در روسیه اکثر مردم دنیا را به حیرت فرو برده است. در واقع می شود گفت که اکثر افرادی که در جریان این خبر هستند خواهان این موضوعند که اطلاعات خود را در این زمینه همواره به روز نمایند. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، خبر کشف فسیل ۵۵۸ میلیون ساله را مورد بررسی کامل قرار دهیم.

مطالب مرتبط:
دلایل عجیبی که می تواند باعث دستگیری شما در اروپا بشود!
برای دیدن این اتفاقات عجیب و باورنکردنی تنها باید به هند سفر کنید!
عجیب ترین دیدنی های دنیا

شاید شما هم در سر تیتر بیشتر خبرگزاری های علمی و غیر علمی دنیا خوانده باشید که به تازگی دانشمندان در کشور روسیه، فسیل قدیمی ترین گونه ی شناخته شده ی جانوری را که قدمت آن به ۵۵۸ میلیون سال می رسد را پیدا کرده اند. این فسیل که در حال حاضر آزمایشات بسیار زیادی بر روی آن در حال انجام است، متعلق به یک موجود با اندامی پهن و بیضوی شکل است که به آن نام دیکینسونیا را داده اند. نمونه ای که از دیکینسونیا در روسیه کشف شده است به قدری سالم است که این بقایا هنوز هم حاوی بسیاری از مولوکول های کلسترول است.

بر اساس گفته های تیم محققان در نشریه ی علمی نیچر، در واقع این نوع چربی مختص گونه های جانوری است. گونه ی دیکینسونیا به گروهی از انواع جانوران متعلق است که در دوره ای موسوم به زیست بوم ایدیاکران زندگی می کردند. در واقع از نگاه جانورشناسی، گونه ی دیکینسونیا اولین ارگانیسم های پیچیده ی چندسلولی بودند که بر روی کره ی زمین ظاهر شدند.

اما این که موقعیت آن ها در خانواده و زیست بوم حیات جانوران چیست و در چه جایگاهی قرار دارد، تا چندی پیش به عنوان یکی از بزرگترین معماهای دیرینه شناسی مطرح می شده است.

با کشف فسیل ۵۵۸ میلیون ساله دانشمندان آزماش های تخصصی بر روی آن را آغاز کردند. آن ها برای انجام آزمایشات ببیشتر، بقایای این موجود را در دسته های مختلفی مثل گلسنگ، قارچ، تک یاختگان، یا حتی حد واسط میان نباتات و حیوانات طبقه بندی کردند تا از همه نظر این موجود بررسی شود.

با توجه به نتایجی که در این زمینه حاصل شده است، دیکینسونیای ۵۵۸ میلیون ساله ی روسی ما در زمره ی جانوران قرار گرفته است. پروفسور بروکس از دانشگاه ملی استرالیا در کانبرا که از محققان اصلی تحقیق بر روی پروژه ی کشف فسیل ۵۵۸ میلیون ساله است در این رابطه گفت: دیکینسونیا در واقع یک موجود با اندامی بیضوی شکل و کاملا پهن بود که در کف اقیانوس زندگی می کرده است.

البته ما قبلا نمونه های دیگری از این موجود را دیده بودیم که در حدود ۱ سانتی متر بوده است اما با توجه به نمونه های قبلی این موجودات، کشف فسیل ۵۵۸ میلیون ساله در روسیه که خیلی بزرگ تر از این نمونه هاست، مسیر دانسته های ما را به سمت دیگری هدایت می کند.

دیکینسونیا رکس دارای طولی برابر با ۱۴۰ سانتی متر است که همین مسئله آن را تبدیل به یکی از موجودات بسیار غول پیکر اولیه تبدیل می نماید. البته این تحقیقات چالش های مخصوص به خودش را در پیش رو داشت. به طور مثال، یکی از مشکلات بزرگ برای محققان این بود که تا پیش از کشف فسیل ۵۵۸ میلیون ساله هیچ فسیلی از این مجود پیدا نشده بود و تنها نقشی از آن بر روی سنگواره پیدا شده بود.

آقای بروکس در ادامه می گوید که: این دقیقا مشکلی است که در ۷۵ سال اخیر داشته ایم. دانشمند دیگری به نام اسپریگ یکی دیگر از انواع این جانور را در سال ۱۹۴۶ میلادی در تپه های ایدیاکرای استرالیا پیدا کرد و پس از آزمایشاتش آن را در زمره ی جانوران دسته بندی کرد اما به هر حال روشش بر خلاف نتیجه اش غلط و اشتباه بوده است.

جانورانی که امروزه آنان را ایدیاکران یا دیکینسونیا می نامیم، جاندارانی بوده اند که متعلق به حدود ۶۰۰ میلیون سال قبل بوده اند و برای ده ها میلیون سال تا فرارسیدن انفجار کامبرین در حدود ۵۴۱ میلیون سال پیش چرخه ی حیاتشان ادامه داشته است. انفجار بزرگ کامبرین با پیدایش گونه های فوق العاده ی متنوعی بر روی زمین همراه بوده است.

درواقع اکثر فسیل های جانوری که امروز پیدا می کنیم در دوره ای پدید آمده بودند این انفجار رخ داده بوده است. کشف فسیل ۵۵۸ میلیون ساله است که دانشمندان را به این اطلاعات درباره ی این موجودات رسانده است. پروفسور بروکس که از سردمداران این تحقیقات است درباره ی کشف این فسیل می گوید که در حال حاضر کشف فسیل ۵۵۸ میلیون ساله در روسیه، نظریه ی پیدایش جانوران را به صورت کلی دچار تحول می نماید.

او در این زمینه می گوید که این کشف را دنیا مدیون من و دانشجویان مخصوصا ایلیا بوبروفسکی دانشجوی دکترای من است. این دانشجو یک فسیل دیکینسونیای سالم که هنوز حاوی مواد ارگانیک دست نخورده و تازه بوده است را پیدا کرد. به نظر می رسد که شما اینگونه اهمیت این کشف را در نمی یابید.‌ فرض کنید که شما در زمانی که به دنبال فسیل یک دایناسور تی رکس هستید، آن را پیدا کنید و بهترین تصورتان این باشد که این موجود خشک است اما به جای اینکه همه ی بخش های آن سنگ و فسیل شده باشند، حیوان داخل باتلاق افتاده و مومیایی شده است.

در این حال آیا شما خوشحال نمی شوید که فسیل موجودی را که دنبالش بوده اید را با جزئیات بسیار زیادی پیدا کرده اید؟ دانشجوی من دقیقا همان چیزی را که مدت ها به دنبالش بودیم را پیدا کرد و به ما و دنیای علم یک دیکینسونیای مومیایی شده را در قالب کشف فسیل ۵۵۸ میلیون ساله به ارمغان آورد.

این مویایی آنقدر سالم است که حتی چربی حیوان در داخل فسیل محفوظ مانده است! و همین چربی برای تحلیل های ما کافی است. در انتها پروفسور توضیح می دهد که چربی این فسیل حاوی ماده ی مهم کلسترول است که فقط در بدن جانوران تولید می شود و همین ثابت می کند که دیکینسونیا هم جانور بوده است.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟