کامیون های عجیب و غریب پاکستانی
راننده کامیون های بومی پاکستانی زمان بسیار زیادی را با کامیون های خود می گذرانند. در واقع آن ها به جای اینکه بیشتر وقت خود را به همسرشان اختصاص دهند، به کامیونشان اختصاص می دهند و آن را به چشم عروس خود می بینند.! در بسیاری از موارد، این توجه بیش از حد به کامیون ها، باعث طلاق گرفتن زوج های جوان در این کشور می شود. برای آشنایی با این کامیون های عجیب و غریب پاکستانی با الی گشت همراه شوید.
مطالب مرتبط: هنگام عبور از این پل ها وحشت خواهید کرد! + تصویر خانه ای که به طرز عجیب و غریبی ساخته شد!
کامیون های جینگیل بینگیل در اکثر بزرگراه های ملی پاکستان و در برخی مناطق کشور همسایه آن، یعنی افغانستان مشاهده می شوند و چشم انداز عجیبی را در این بزرگراه ها ایجاد می کنند. همه این کامیون ها، از سر تا پایشان با وسایل مختلف تزئین و رنگ آمیزی شده اند.
پنل ها و تابلوهای رنگ آمیزی شده ای که نقوش پرندگان آواز خوان، گل های رنگ و وارنگ، منظره ها و چشم اندازهای زیبا، روحانیون و افراد مقدس پاکستان و همچنین بازیگران مطرح پاکستانی و غربی بر روی آن ها حک شده است، در جای جای این کامیون های عجیب و غریب پاکستانی مشاهده می شوند. در بسیاری از موارد، سطح فلزی و زمخت این کامیون ها را با پولک هایی رنگی و زیبا می پوشانند. این رانندگان خوش ذوق پاکستانی، گل های مصنوعی و پلاستیکی، مهره های چوبی و فلزی رنگارنگ، آینه های کوچک و بزرگ، روبان های رنگی و حتی پارچه های مخلمی معروف پاکستان را بر روی کامیون های خود آویزان می کنند.
اما این فقط فضای خارجی و بدنه این کامیون های فرسوده و غول پیکر نیست که با این وسایل تزئین می شود. هنگامی که وارد فضای داخل کامیون هم شوید، احساس می کنید به اتاق یک بچه پا گذاشته اید. در فضای داخلی این ماشین ها، از چپ و راست و بالای سرتان ده ها روبان و وسایل تزئینی مختلف و رنگارنگ آویزان است. راننده کامیون های پاکستانی و کشتی طرح های مربوط به لنج ها و کشتی های قدیمی علاقه زیادی دارند. به همین دلیل اکثر آن ها، سعی می کنند تا فضای داخلی کامیونشان را به عرشه و کابین کشتی های قدیمی و سنتی شبیه کنند. پس اگر وارد یکی از این کامیون های عجیب و غریب پاکستانی شدید و احساس کردید که به عرشه یکی کشتی تزئین شده پای گذاشته اید، خیلی تعجب نکنید!
در این کامیون ها، معمولا زنگوله های کوچکی هم در اطراف راننده وجود دارد که با حرکت کردن کامیون شروع به سر وصدا می کنند. شاید تصور کنید که وجود این زنگوله باعث اذیت شدن رانندگان شود، ولی در واقع این زنگ ها عملی هستند که از خوابیدن رانندگان در حین رانندگی جلوگیری می کنند. سربازان آمریکایی که در افغانستان مستقر بودند، به این کامیون ها لقب کامیون های پر سر و صدا و همچنین کامیون های جینگیل بینگیل داده اند!
اما این فقط کامیون های پاکستانی نیستند که به این شکل تزئین می شوند. اکثر اتوبوس های مسافربری، تانکرهای حمل آب و سوخت، ون های مسافری و اجاره ای، موتورهای قدیمی و حتی ارابه های چوبی دست فروشان پاکستانی هم با وسایل رنگ و وارنگ و عجیب و غریبی تزئین می شوند. یک هنرمند و جهانگرد آمریکایی این کامیون ها را به یک موزه هنرهای معاصر در حال حرکت، یک گالری ملی بدون دیوار و یک نمایشگاه رنگارنگ در حرکت تشبیه کرده است.
تاریخچه تزئین کامیون های عجیب و غریب پاکستانی
تاریخچه این کامیون های جینگیل بینگیل پاکستانی به دهه ۱۹۲۰ بر می گردد. یعنی هنگامی که کامیون های غول پیکر و معروف Bedfords که کابینی گرد و ارتفاعی حدود ۷ پا دارند، به بازار پاکستان معرفی شدند. کامیون های Bedfords ساخت انگلستان بودند. این کامیون ها در همان بدو ورود به کشور پاکستان، به پر طرفدار ترین وسیله بار بری این کشور تبدیل شدند و اکنون بعد از گذشت نیم قرن هم، به وفور در بزرگراه های این کشور مشاهده می شوند.
در ابتدا، لوگوی شرکت وارد کننده این کامیون ها را به آن ها می چسباندند تا افراد بی سواد بتوانند آن ها را از هم تشخیص دهند. در دهه ۱۹۵۰ میلادی، رانندگان این لوگوها را از کامیونشان کندند و نقاشی های دیواری از مناظر یا افراد خاص را به جای آن ها نصب کردند. با رشد و توسعه اقتصاد پاکستان در دهه ۱۹۶۰، این تزئینات به یکباره افزایش چشم گیری پیدا کردند و به نمادی از توان اقتصادی رانندگان این کامیون ها تبدیل شدند. در واقع هر راننده ای که کامیونش تزئین بیشتری داشت، توان مالی بهتری داشت.
راننده کامیون های پاکستانی، بیش از درآمد یک سالشان را برای تزئین کامیونشان خرج می کنند. بر اساس مقاله ای که در سال ۲۰۰۵ در این کشور منتشر شد، یک نقاشی و تزئین بدنه کامیون در این کشور، حدود ۲۵۰۰ دلار خرج برداشته است. این رقم معادل درآمد میانگین دو سال یک راننده در این کشور است. برخی از راننده ها هم برای تزئین کامیونشان حدود ۱۰ هزار دلار هزینه می کنند! شاید باورش سخت باشد، ولی این کامیون ها هر ۳ یا ۴ سال یکبار، برای نوسازی تزئیناتشان به کارگاه های تزئین خودرو برده می شوند.
Durriya Kazi سرپرست گروه مطالعات بصری دانشگاه کراچی در اینباره می گوید: «راننده کامیون ها این مقدار پول را در منزل خود هم خرج نمی کنند. من یک راننده کامیون را به یاد دارم که در داخل کامیونش زندگی می کرد. او با وجود خرج های زیادی که بر روی این کامیون انجام داده بود، هنوز هم خودش را سرزنش می کرد که نتوانسته است وسیله نقلیه ای زیبا درست کند.» همچنین اغلب مشتریان هم تصور می کنند که راننده کامیونی که زیبا تر تزئین شده، قابل اعتماد تر است و به بارشان آسیب وارد نمی کند.
به هر حال، در طول این پنجاه سال کامیون های عجیب و غریب پاکستانی بزرگراه های این کشور را مزین کرده اند و می توان آن ها را یکی از جاذبه های گردشگری این کشور به حساب آورد. در حال حاضر به جای نقاشی ها دستی، از برچسب های آماده این کار استفاده می شود.
منبع: amusingplanet.com