کاخ شهرداری تبریز، شاهکاری به سبک معماری آلمانی

شهر زیبای تبریز یکی از شهرهای باستانی ایران به حساب می‌آید. این شهر سومین کلانشهر ایران است.

تبریز را معمولاً به عنوان یکی از قطب‌های اقتصادی و بازرگانی کشور معرفی می‌کنند.

استان تبریز از شمال و جنوب و غرب به کوهستان و از سمت غرب به دشت‌های هموار منتهی می‌شود.

استان تبریز تابستان‌های گرم و زمستان‌های سردی را می‌گذراند.

مردم مهربان این شهر باستانی غالباً ترک‌زبان هستند.

در استان تبریز جاذبه‌های گردشگری فراوانی وجود دارد  که همین جاذبه‌ها سبب شده است  گردشگران

زیادی از نقاط مختلف جهان هرساله میهمان این شهر باستانی باشند.

از جمله آثار باستانی شهر تبریز  خانه مشروطه شهر تبریز، مسجد کبود، مسجد تاریخی جامع، مقبره الشعرا، ارگ علیشاه و…را می‌توان نام برد.

برای تماشای این مکان‌های باستانی باید ساعت‌ها وقت گذاشت و از دیدن آنها لذت برد.

یکی از باشکوه‌ترین آثار باستانی شهر تبریز کاخ شهرداری می‌باشد. عمارتی زیبا که غالباً ان را به عنوان برج ساعت می‌شناسند. در این گفتار سعی داریم به معرفی این بنای شکوهمند تاریخی بپردازیم

برای خرید بلیط هواپیما تبریز و رزرو هتل به الی گشت مراجعه نمائید.

مطالب مرتبط:
جاذبه های گردشگری جلفا، شهر مرزی آذربایجان شرقی
سفر به تبریز، شهری با تاریخ عمیق و فرهنگی غنی
ایرانگردی: بهترین جاذبه های دیدنی زنجان
تهرانگردی: پارک ساعی

کاخ شهرداری تبریز از جمله بناهای باستانی شهر تبریز به حساب می‌آید. این عمارت باشکوه با نظارت المانی ها بین سال های ۱۳۱۴تا ۱۳۱۸ ساخته شده است.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید کاخ شهردای در یک گورستان متروکه به نام کوی نوبر ساخته شده است. نوبر نام یکی از محله‌های تبریز است  که ساکنان ان غالباً دارای عمارت‌های بزرگ هستند. مردمان این محله غالباً ثروتمند هستند. امروزه از کاخ شهرداری به عنوان دفتر شهرداری و تالار شهر استفاده می‌شود.

در قسمت‌هایی از کاخ شهرداری درختان و گل‌های زیبایی وجود دارد که می‌تواند نظر شمارا به خود جذب کند. این گل‌های زیبا فضایی عطرآگین را در آنجا به وجود آورده‌اند.

یکی از جاذبه‌های کاخ شهرداری موزه ان است که در ادامه به معرفی ان می‌پردازیم.

در سال ۱۳۸۶ در زیر زمین کاخ شهرداری موزه ای دایر شد. این موزه دارای تالار های مختلفی می باشد که هر کدام از این تالارها به معرفی اثار خاصی می پردازند.

قسمتی از موزه کاخ شهرداری تبریز محل نگهداری فرش‌های ارزشمند دست‌بافت می‌باشد. فرش‌هایی که قدمت برخی از آنها به ۱۱۰ سال نیز می‌رسد. این فرش‌های زیبا بیانگر هنر و ظرافت دست فرش‌بافان ایرانی است. زیبایی این فرش‌ها به‌گونه‌ای است که چشم‌های زیادی را به خود خیره می‌کند. هر ساله توریست های زیادی از نقاط مختلف ایران و جهان به بازدید این موزه می‌آیند.

اگر اهل موسیقی هستید حتماً این بخش از موزه برایتان جالب خواهد بود. در این تالار کاخ شهرداری تبریز انواع مختلفی از ساز‌های دوتار، سه‌تار، نی‌انبان ایرانی را می‌توانید ببینید. صدای دلنشین ساز‌های ایرانی نه‌تنها برای ایرانی‌ها بلکه برای مرم سایر نقاط جهان بسیار لذت‌بخش و شنیدنی است. در این بخش رادیو و تلویزیون‌های قدیمی نیز به نمایش انظار گذاشته شده است.

اگر می‌خواهید با چگونگی تغییر دوربین‌ها از ساده به پیچیده آشنا شوید باید به این قسمت تالار مراجعه کنید. در این بخش قدیمی‌ترین دوربین‌ها به تماشا گذاشته شده است.

این دوربین‌ها از فردی به نام محمدعلی جدید السلام به موزه شهرداری تبریز اهدا شده است. قدمت برخی از دوربین‌ها به ۱۵۰ سال نیز می‌رسد.

در این بخش‌نامه نگاری‌های قدیمی با خط قدیمی به نمایش گذاشته شده است. در این بخش تصاویری را می‌بینید که بیانگر تاریخ تبریز هستند.

در موزه کاخ شهرداری تبریز بخشی وجود دارد که مربوط به آثار دفاع مقدس است. عکس‌هایی از شهدای دفاع مقدس همراه با دست خط‌ها و وصیت‌نامه هایشان حرف‌های نگفته زیادی دارند. این قسمت بیانگر پایداری و ایستادگی مردم غیور درزمان جنگ تحمیلی هستند.

در محوطه موزه بخشی وجود دارد که درآن ماشین‌های قدیمی و تاکسی‌های قدیمی تبریز، ماشین‌های آتش‌نشانی به نمایش گذاشته شده است. شما در این بخش می‌توانید به پیشرفت این ماشین‌ها از دیرباز تا به امروز پی ببرید.

در بخش‌های دیگر موزه تالارهای دیگری نیز وجود دارد از جمله تالار کفش، تالار قفل، تالار فانوس، تالار خط، تالار خوشنویسی و…

هر کدام از این تالارها به معرفی آثار خاصی می‌پردازند و هرکدام بیانگر نحوه پیشرفت ان آثار از گذشته تا کنون هستند.

در این تالار هدیه‌هایی که خارجی‌ها به شهرداران ایران در زمان قدیم داده‌اند نیز نگهداری می‌شود.

تنوع در این موزه سبب شده، کاخ تبریز همواره مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار بگیرد. گردشگرانی که مسافت های کوتاه و طولانی را طی می کنند تا بتوانند ساعاتی را در این موزه بگذرانند و با ساده‌ترین و پیچیده‌ترین آثار از گذشته تا کنون آشنا شوند.

در اطراف عمارت هتل، رستوران، کافی‌شاپ‌های بسیار زیبا و با کیفیتی وجود دارد که می‌توانید بعد از بازدید از موزه به آنجا بروید و غذاهای مدرن و غذاهای محلی و خاص مربوط به تبریز را امتحان کنید.

در اطراف کاخ شهرداری تبریز موزه ادبی استاد شهریار وجود دارد. این موزه محل زندگی و خانه  ایشان بوده است که دارای دوطبقه است. اگر به شعر علاقه‌مند هستید حتماً به این مکان زیبا سر بزنید.

خانه نیکدل نیز در اطراف موزه قرار دارد. سازنده این خانه سید ابراهیم نیکدل است ایشان بزرگ‌ترین واردکننده لوازم‌خانگی به ایران بوده است.

خانه حیدرزاده و موزه سنجش نیز از دیگر اماکن اطراف کاخ شهرداری تبریز هستند.

کاخ شهرداری تبریز یکی از شکوهمندترین آثار باستانی تبریز به شمار می‌آید. این کاخ زیبا با نظارت المانی ها ساخته شده است.  تقریبا می توان گفت بسیار شبیه به سازه های المانی ها است.

اگر از طریق عکس های ماهواره ای آن، کاخ را تماشا کنیم به صورت یک عقاب در حال پرواز به چشم می اید. این ساختمان دارای ۳ طبقه است که نماهای چهار جهت آن باهم یکسان نیستند. هر ضلع آن شکل خاص خود را دارد. ضلع‌های شرق و شمال کاخ شهرداری تبریز رو به خیابان هستند در نمای زیبای آنها از سنگ  استفاده شده است. در قسمت‌های دیگر آن علاوه بر سنگ از اجر نیز استفاده شده است.

سنگ‌تراشی‌ها و حجاری‌های حاشیهٔ پنجره‌ها جذابیت خاصی را به این عمارت شکوهمند بخشیده است که چشم‌های زیادی را به نظارت دعوت می کند.

در بخش مرکزی کاخ برج ساعت قرار دارد که نامی آشنا برای گردشگران دارد. برج ساعت ارتفاعی ۴/۳۰متری دارد. ساعت  نصب شده در این برج هر ۱۵ دقیقه یک بار به صدا در می اید تا به همگان گذر زمان را اعلام کند. ساعت کاخ دارای ۴ صفحه است تا در هر ۴ طرف کاخ ساعت را به نمایش بگذارد.

نورپردازی خاص و زیبای کاخ شهرداری تبریز این عمارت باشکوه سبب شده است تا در شب‌ها همچون ستاره‌ای درخشان بدرخشد و زیبایی خاصی را به تبریز هدیه کند.

اگر قصد دارید به استان تبریز سفر کنید حتماً علاوه بر دیدن سایر آثار باستانی این شهر زیبا از کاخ شهرداری، این عمارت باشکوه و زیبا نیز بازدید کنید با واردشدن به این کاخ زیبا متوجه گذر زمان نخواهید شد و لحظات به یاد ماندنی را به‌خاطر خواهید داشت.

از آنجا که تبریز آب و هوایی سرد حتی در فصل بهاردارد، تابستان هایی خنک و زمستان هایی سرد دارد در نتیجه بهترین زمان برای سفر به تبریز در ماه های گرم سال و در فصل تابستان است که بتوانید از بقیه ی جاذبه های گردشگری آن هم دیدن کنید. در مورد هزینه های کلی در سفر به تبریز هم باید گفت که هر چه هتل ها و اقامتگاه ها به مرکز شهر نزدیک تر باشند، باید هزینه بیشتری بابت اقامت در آن ها بپردازید. هزینه ی اقامت در یک اتاق ۲ تخته در منطقه ی غیر توریستی تبریز چیزی حدود ۱۵۰ هزار تومان می شود.

برای حمل  نقل در این شهر هم به مشکل نمی خورید چرا که تبریز هم مثل شهر تهران بی آر تی دارد. متروی تبریز هم در حال درست شدن و راه اندازی است.

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال

۱ نظرات

ا.ا 1402-07-21 - 9:49 ق.ظ
جالب بود ولی استان تبریز از شمال و جنوب و غرب به کوهستان و از سمت غرب به دشت‌های هموار منتهی می‌شود. منظور از غرب دوم شرق است!
افزودن نظر