چرا حیوانات مهاجرت می کنند؟

دلیل مهاجرت حیوانات

دلیل مهاجرت حیوانات

مهاجرت حیوانات میلیون ها سال است که انسان ها را دچار شگفتی کرده است اما حیوانات به دلایل مختلفی مهاجرت می کنند و در واقع مثل یک خصوصیت رفتاری برای حیوانات می ماند که به آنها کمک می کند تا زنده بمانند. در ادامه همراه الی گشت باشید تا همه چیز را درباره ی دلیل مهاجرت حیوانات، این پدیده ی شگفت انگیز متوجه شوید:

چطور حیوانات مسیرشان را پیدا می کنند؟

جالب است بدانید که این انتخابها بطور طبیعی در آنها وجود دارد و مقصد مورد نظر در ژن آنها گذاشته موجود است! یعنی تمام این پروسه به شکل طبیعی در خلقت آنها قرار دارد اما اینکه چطور جهت درست و مناسب را برای رسیدن به این مقصد انتخاب می کنند، هنوز هم مثل یک راز باقی مانده است.

مطالب مرتبط:
کجا خرس قطبی ببینیم؟
ماداگاسکار کجاست؟

پرنده ها این کار را انجام میدهند، ماهی ها این کار را انجام میدهند، پستانداران، حشرات و خزندگان همه و همه مهاجرت می کنند. تقریبا در قلمروی امپراطوری حیوانات، مهاجرت امری عادی است و مانند حرکتی برای آداپته شدن با شرایط زیستی می ماند. همانطور که گفته شد حیوانات به دلایل مختلفی مهاجرت می کنند. آنها پرواز می کنند، شنا می کنند و یا می دوند تا به غذا برسند یا شرایط آب و هوایی ایده آل تری پیدا کنند و گاهی هزاران کیلومتر را برای رسیدن به این مقصود می پیمایند.

در میان تمام حیوانات، وال های کوهان دار در صدر پستانداران مهاجرت کننده هستند چرا که حدود ۸ هزار و ۴۷ کیلومتر را شنا می کنند تا به نقطه ی دیگری بروند. همنیطور یک گونه از پروانه در دنیا وجود دارد که حدود ۳ هزار کیلومتر را بین کانادای جنوبی تا مرکز مکزیک بال می زند! در این میان، حیواناتی هم هستند که هزاران مایل را می پیمایند و بعد از رسیدن به مقصد می میرند، پس چرا آنها این کار را انجام می دهند؟ در واقع یک حقیقت ساده در پس پدیده ی مهاجرت وجود دارد و آن هم این است که منابعی که در زمین وجود دارند دچار نوسان هستند. مثلا ممکن است در منطقه ای، منابع تغذیه ای زیادی وجود داشته باشد اما فقط برای مدت کوتاهی جوابگو باشد. بنابراین همیشه مکانی که به یک جاندار تولد می دهد (جایی که در آن متولد می شود) دلیلی بر بی عیب و نقص بودنش تا همیشه نیست.

شاید از خودتان بپرسید چرا حیوانات مسیرهای کوتاه را برای مهاجرت انتخاب نمی کنند و هزاران کیلومتر را می پیمایند؟ یک جواب ساده این است که فواید پیمودن مسیرهای طولانی، خیلی بیشتر از زحمتی است که باید برای آن بکشند اما با این حال Hugh Dingle که یک پروفسور بازنشسته در  دانشگاه کالیفرنیا است بر این باور است که این  موضوع هنوز مثل یک راز باقی مانده است و اگر چه علم توانسته جنبه های زیادی از زندگی آنها را آشکار کند با این حال هنوز هم بیشتر آن مثل یک راز باقی مانده است.

اگرچه ممکن است پدیده ی مهاجرت پیچیده باشد اما دلایلی که پشت آن است، ساده است: غذا، تولید مثل، شرایط آب و هوایی و فرار برای بقا.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز