پوشش های بیمه مسافرتی چه مواردی را شامل می شود؟

یکی از تفریحات اصلی بسیاری از ما در زندگی سفر رفتن و گشت و گذار در جاهایی است که تا به حال ندیده‌ایم. اما مسائل مختلفی وجود دارد که باید به هنگام سفر با آنها مواجه شویم. اتفاقات مختلفی ممکن است در سفر برایمان بیفتد. به همین خاطر داشتن بیمه مسافرتی ضروری است. اما شاید بخواهید بدانید پوشش های بیمه مسافرتی شامل چه مواردی می‌شود؟ در این مقاله با الی گشت همراه باشید تا به این موضوع بپردازیم.

اما خوب است پیش از آن که با پوشش های بیمه مسافرتی آشنا شویم به این سؤال پاسخ دهیم که بیمه مسافرتی چیست؟ در جواب این سؤال باید گفت بیمه مسافرتی، یکی از انواع بیمه‌نامه‌های اشخاص است. طبق این بیمه‌نامه، شخص بیمه‌شده تحت پوشش هزینه‌های احتمالی ناشی از حوادث غیرمنتظره در سفر قرار می‌گیرد.

در بیمه مسافرتی شرکت بیمه‌گر به ازای پرداخت حق بیمه، مسئولیت جبران خسارات احتمالی همچون کنسلی پرواز، هزینه‌های درمانی و بیمارستانی (ویزیت پزشک، جراحی، پانسمان، آزمایشات پزشکی و جا‌به‌جایی بیمار یا همراهان)، دندان‌پزشکی و بسیاری موارد دیگر را به عهده می‌گیرد.

لازم به ذکر است که تهیه بیمه مسافرتی برای سفر به بسیاری کشورهای خارجی الزامی است. مثلاً اگر مقصدتان کشورهای حوزه شنگن است قبل از اقدام برای گرفتن ویزای شینگن، باید بیمه مسافرتی خود را تهیه کنید.

اما برای سفر به برخی کشورهای خارجی الزامی به خرید این بیمه‌نامه ندارید. گرچه با توجه به پوشش‌ های بیمه مسافرتی که بسیار کاربردی و مناسب هستند، خوب است پیش از سفر نسبت به تهیه آن اقدام کنید.

همان‌طور که می‌دانید هر تغییری در برنامه سفر می‌تواند هزینه‌های زیادی برای مسافران خارجی به بار بیاورد. تصور کنید چمدان، مدارک یا پول نقد خود را در طول سفر گم کنید یا به دلیل مسمومیت مجبور به استفاده از خدمات پزشکی در کشور مقصد شوید. این موارد می‌تواند هزینه‌های زیادی برایتان ایجاد کند و برنامه سفرتان را به طور کامل تغییر دهد. 

به همین خاطر بهتر است قبل از سفر و روبه‌رو شدن با این مشکلات بیمه مسافرتی بگیرید و از پوشش های بیمه مسافرتی استفاده کنید. تهیه این بیمه به شما این امکان را می‌دهد که نگران هزینه‌های احتمالی ایجاد شده نباشید و با فراغ بال از سفر خود لذت ببرید.

حالا که قدری با بیمه مسافرتی آشنا شدیم بهتر است برویم به سراغ بحث اصلی این مقاله یعنی آشنایی با پوشش های بیمه مسافرتی. نکته مهمی که لازم است بدانید این است که تمامی خدمات مربوط به بیمه مسافرتی از طریق شرکت‌های کمک رسان انجام می‌شود.

در واقع باید گفت خود شرکت‌های بیمه‌گر به صورت مستقیم در صورت بروز حادثه وارد عمل نمی‌شوند و کمک به فرد در سفر از طرف شرکت‌های کمک رسان است. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا شما را با برخی از پوشش های بیمه مسافرتی آشنا کنیم.

از جمله پوشش های بیمه مسافرتی این مورد است که در صورتی که برای بیمه‌گزار اتفاقی در کشور مورد نظر بیفتد و او باید برای ادامه به کشور بازگردد، تمامی هزینه‌های او از طرف شرکت کمک رسان پرداخت می‌شود. گرچه باید اضافه کرد که تشخیص بازگرداندن بیمه‌گزار به کشور بر عهده شرکت کمک رسان است.

یکی دیگر از مزایای پوشش های بیمه مسافرتی این است که در صورتی که حادثه‌ای برای بیمه‌گزار رخ دهد، شرکت کمک رسان تا سقف معینی هزینه‌های درمانی او را پرداخت خواهد کرد. البته برای خسارت‌های جزئی بیمه‌گذار باید ۲۵ یورو فرانشیز بیمه پرداخت کند.

از دیگر مزایای پوشش های بیمه مسافرتی این است که در صورتی که بیمه‌گزار فوت کند یا حادثه ناگواری برای او پیش بیاید، شرکت کمک رسان این وظیفه را دارد تا شرایط انتقال یکی از بستگان درجه یک او را به کشور محل اقامت فراهم کند. البته در صورتی این اتفاق می‌افتد که خود بیمه‌گزار نتواند به سفر خود ادامه دهد یا به تنهایی برگردد.

بهترین قیمت‌ها برای بهترین مقاصد! رزرو تور مسافرتی با الی گشت.

در صورتی که بیمه‌گزار دچار دندان درد و عفونت دندان شود یا نیاز به فوری به کشیدن دندان را داشته باشد، هزینه‌های درمانی تا سقف معینی پوشش داده خواهد شد. گرچه این مورد از پوشش های بیمه مسافرتی هم همراه با فرانشیز است.

خوب است بدانید در صورت فوت فرد بیمه شده، شرکت کمک رسان وظیفه دارد تا جسد او را به کشور منتقل کند. گرچه هزینه‌های مربوط به خاکسپاری و ترحیم پوشش داده نخواهد شد.

از دیگر مزایای پوشش های بیمه مسافرتی این است که اگر یکی از اعضای درجه ۱ (همچنین درجه ۲) بیمه‌گزار فوت کند و او قادر به برگشت نباشد، شرکت کمک رسان وظیفه دارد تا شرایط بازگشت او را مهیا کند. البته نیاز است که گواهی فوت از طرف او به شرکت نشان داده شود.

لازم است بدانید در صورتی که بیمه‌گزار نیاز به دارویی داشته باشد، شرکت کمک رسان موظف است تا دارو را برای او تهیه کند یا مقدمات انتقال دارو را از کشور بیمه‌گزار به کشور محل اقامت، فراهم کند. همچنین این شرکت طبق پوشش های بیمه مسافرتی هزینه‌های مربوط به خرید بیمه مسافرتی و انتقال را هم باید جبران کند.

اگر بیمه‌گزار در کشور محل اقامت با مشکل حقوقی مواجه شود، شرکت کمک رسان هزینه‌های مربوط به خدمت گرفتن وکیل یا دیگر هزینه‌های مرتبط را پوشش خواهد داد.

جالب است بدانید در صورتی که مدارک بیمه‌گزار به هر دلیل گم شود، شرکت کمک رسان طبق پوشش های بیمه مسافرتی علاوه بر پوشش هزینه‌های دریافت مجدد، در گرفتن و تأیید هویتش کمک خواهد کرد.

در صورتی که بیمه‌گزار، وجه سفری خود را گم کند، می‌تواند از شرکت کمک رسان مبلغی را دریافت کند. علاوه بر این، اگر نیاز به مبلغ اضافه‌تری هم داشته باشد، شرکت کمک رسان به او مبلغ مورد نظر را پرداخت خواهد کرد. البته به شرطی که در کشور خود، حواله‌ای را با همان مقدار به عنوان وثیقه گذاشته باشد.

اگر پرواز مسافری تأخیر داشته باشد یا کنسل شود، شرکت کمک رسان هزینه‌های مربوط از جمله اقامت، خوراک و هزینه‌های تأخیر را پرداخت خواهد کرد. علاوه بر این به او در گرفتن پرواز جایگزین کمک خواهد کرد.

از دیگر مزایای پوشش های بیمه مسافرتی این است که در صورتی که بیمه‌شده نیاز به اطلاعات ضروری از جمله پزشک، آدرس مرکز درمانی و موارد دیگر را داشته باشد، شرکت بیمه‌گر موظف است تا آن اطلاعات را در سریع‌ترین زمان در اختیار او قرار دهد.

در صورتی که بار بیمه‌گزار در فرودگاه کشور محل اقامت گم شود، شرکت کمک رسان علاوه بر پیگیری موظف به پرداخت خسارت است. گرچه به شرطی که تا ۲۱ روز بار پیدا نشود. همچنین اگر بار پیدا شود، بیمه‌شده موظف به بازگرداندن آن است.

چنانچه کودک بیمه‌شده به هر دلیل، بی‌سرپرست شود یا بیمه‌‌گذار قادر به نگهداری او نباشد، شرکت کمک رسان طبق قوانین پوشش های بیمه مسافرتی موظف به بازگرداندن کودک به کشور خواهد بود.

اما شاید بخواهید بدانید چه مواردی شامل پوشش های بیمه مسافرتی نمی‌شوند. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا شما را با برخی از این موارد آشنا کنیم.

  • خسارت‌های ناشی از حملات تروریستی، جنگ، آشوب و مشارکت بیمه‌شده در اقدامات جنایی یا اقدامات نیروهای مسلح هنگام صلح
  • خسارت‌های ناشی از بیماری روانی یا دارای اختلال مشاعر
  • خسارت‌های ناشی از بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله
  • زیان‌های ناشی از تشعشعات مواد هسته‌ای و رادیواکتیو
  • خسارت‌های ناشی از ریسک‌های شغلی
  • خسارت‌های ناشی از مشارکت بیمه‌شده در شرط بندی یا دعوا (به جز دفاع از خود)
  • زیان‌های ناشی از بی‌توجهی یا بی‌احتیاطی بیمه‌گزار
  • خودکشی
  • هزینه‌های درمانی بیماری‌هایی قبل از سفر
  • خسارت‌های ناشی از شرکت کردن یا تمرین بیمه‌شده در رقابت‌ها و مسابقات ورزشی زیر نظر فدراسیون
  • خسارت‌های وارد شده به افراد مقیم دائم و دانشجویان خارج از کشور
  • زیان‌های ناشی از مصرف الکل، مواد مخدر و داروهای بدون نسخه پزشک
  • خسارت‌های ناشی از حضور بیمه شده در ورزش‌ها و اقدامات خطرناک
  • استفاده از وسایل غیرمعمول حمل و نقل برای سفر
  • هزینه اقدامات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون
  • خسارت‌های ناشی از اپیدمی بیماری‌ها در سراسر جهان
  • اقدامات توان‌بخشی
  • هزینه زایمان در خلال سه ماه مانده به موعد زایمان و سقط جنین اختیاری

اما شاید بخواهید بدانید چگونه می‌توان از پوشش های بیمه مسافرتی استفاده کرد؟ لازم به ذکر است که اولین کاری که بیمه‌گزار در هنگام بروز حوادث باید انجام دهد، اطلاع به نزدیک‌ترین نمایندگی شرکت کمک رسان است. آدرس و شماره مورد نظر در بیمه‌نامه او نوشته شده‌. همچنین برای دریافت خسارت، ارائه مدارک زیر لازم است:

  • اصل بیمه‌نامه، کپی از صفحه اول گذرنامه و صفحات دارای مهر ورود و خروج
  • صورت‌حساب پرداختی همراه با مهر و امضا
  • نامه و فاکتور هزینه‌های مربوط به تأخیر و کنسل شدن پرواز
  • گزارش پزشک قانونی، بیمارستان، مرکز درمانی و پزشک در صورت آسیب یا فوت بیمه‌گزار
  • گزارش کاملی از شرح حادثه

گرچه باید اضافه کرد که خسارت را طبق قوانین پوشش های بیمه مسافرتی شرکت بیمه‌گر پرداخت می‌کند و شرکت کمک رسان فقط به او در انجام اقدامات لازم کمک خواهد کرد.

نکات مهمی در خصوص پوشش های بیمه مسافرتی وجود دارند که خوب است با آنها آشنا شوید. با الی گشت همراه باشید تا بعضی از این نکات را با هم مرور کنیم:

  • داشتن بیمه مسافرتی به ویژه برای سفر به کشورهای عضو شینگن اجباری است. در واقع بدون داشتن بیمه مسافرتی ویزای شینگن به شما داده نمی‌شود.
  • در مواردی پرداخت هزینه فرانشیز بر عهده بیمه‌شده خواهد بود.
  • بیمه‌گزار بهتر است که حتماً قبل از سفر به کشور مقصد، درباره پوشش های بیمه مسافرتی به آنجا اطلاعاتی کسب کند.
  • حتماً پیش از تهیه بیمه سقف تعهد پوشش بیمه‌ای را بررسی کنید. در صورت که هزینه خسارتی بیشتر از تعهد باشد، بقیه مبلغ را باید خود بیمه‌گزار پرداخت کند.
  • قبل از سفر بهتر است ارز مسافرتی تهیه کنید. هرچند الان دیگر تفاوت قیمتی بین ارز دولتی و آزاد ندارد؛ اما در مقدار زیاد، قابل توجه خواهد بود.

تا اینجا با پوشش های بیمه مسافرتی و کاربرد آن آشنا شدیم. اما شاید بخواهید بدانید قیمت این بیمه به چه فاکتورهایی بستگی دارد. لازم به ذکر است که این قیمت به سن مسافر (هرچه قدر سن مسافر بیشتر باشد، حق بیمه بیشتری پرداخت خواهد کرد)، تعداد دفعات خروج از کشور و مدت سفر بستگی دارد.

در این مقاله از الی گشت با پوشش های بیمه مسافرتی و کاربرد و مزایای آن آشنا شدیم. گفتیم که داشتن بیمه مسافرتی برای بسیاری از سفرها الزامی است و طبق این بیمه‌نامه، شخص بیمه‌شده تحت پوشش هزینه‌های احتمالی ناشی از حوادث غیرمنتظره در سفر قرار می‌گیرد. اگر قصد سفری به خارج از کشور را دارید حتماً برای تهیه بیمه مسافرتی اقدام کنید.

بیمه مسافرتی، یکی از انواع بیمه‌نامه‌های اشخاص است. طبق این بیمه‌نامه، شخص بیمه‌شده تحت پوشش هزینه‌های احتمالی ناشی از حوادث غیرمنتظره در سفر قرار می‌گیرد.

از جمله این پوشش‌ها می‌توان به بازگرداندن شخص بیمه شده به کشور در صورت بروز حادثه، پرداخت هزینه‌های گم شدن مدارک و پرداخت هزینه دارو اشاره کرد.

این قیمت به سن مسافر (هرچه قدر سن مسافر بیشتر باشد، حق بیمه بیشتری پرداخت خواهد کرد)، تعداد دفعات خروج از کشور و مدت سفر بستگی دارد.

مطالب مرتبط :
بیمه مسافرتی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
معرفی طرح های خرید بیمه مسافرتی از الی گشت و تفاوت آن ها
قوانین بیمه مسافرتی و نکاتی که باید بدانیم
 

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!