متاسفانه یونانی ها برای ورود به بهشت هم نیاز به پاسپورت داشتند!

1

اعتقاد به بهشت موعود در تمامی باورهای سال های دور نیز وجود داشته و برخی از یونانی ها راهی متفاوت برای ورود به آن یافته بودند! تخته هایی از جنس طلا که کارکردشان چیزی شبیه به پاسپورت های امروزی بود با این تفاوت که جواز ورود به بهشت بودند! باستان شناسان موفق به کشف فویل هایی منقوش از جنس طلا شده اند که بررسی ها نشان می دهد که در قبر افراد دارای مقام های اجتماعی بالا قرار داده شده و پاسپورت اطمینان بخش عبور آن ها از دروازه های بهشت است. در پاسپورت طلای یونانی ها ابتدا هویت آن ها را مشخص کرده و سپس درباره خلوص اعتقادی آنان توضیح داده است و در واقع به آن ها اجازه می داد که در دنیای مردگان به راحتی تردد کنند بدون این که شیطان یا هر موجود شروریی بتواند در مسیر آسیبی به آن ها برسد. برای اطلاع از جزییات پاسپورت طلای یونانی ها با الی گشت همراه شوید.

مطالب مرتبط:
قوانین عجیب برای ماجراجویی در قطب جنوب
ماجرای عجیب خروسی که بعد از سر بریدن تا ۱۸ ماه زنده ماند!!!
برگزاری رسم عجیب «روز خواب آلودگی» در فنلاند!

تونپس یک اصطلاح آلمانی است که برخی اوقات به معنی تخته یا صفحه فلزی که در قبرهای رازآلود یونانی های باستان، مصری ها و برخی دیگر از کشورهای اطرافشان که اعتقادات دینی یکسانی با هم داشتند به کار می رود. بهترین ترجمه برای آن به زبان فارسی پاسپورتی برای مردگان است. در این میان پاسپورت طلایی یونانی ها بهترین مثال از آنان است.

معمولا توتنپس ها را در کنار یا بر روی جسد بی جان افراد دفن میکردند، گاهی هم مشاهده شده که آن ها را لوله می کرده و شبیه به یک طلسم در کنار گردن اموات قرار می دادند. بر روی این کتبیه به ارواح آموزش داده شده بود که پس از مرگ چگونه حرکت کنند به طور نمونه جهت ها و نحوه دوری جستن از خطر در جهان پس از مرگ به آن ها آموزش داده شده بود حتی پاسخ به بعضی از پرسش های پس از مرگ نیز بر روی آن ها نوشته شده بود.

دنیای عجیب و غریب یونانی ها

در افسانه ها و قصه های یونانیان باستان بهشت بخشی از دنیای زیر زمین بود که توسط هادس و عروسش کنترل می شد. در تئوری های آنان فقط انسان ها و و قهرمانانی مانند هرکول، ارفیوس و ادیسه اجازه ورود به دنیای زیر زمین را داشتند که آن ها هم باید از غارها و قنات های پیچ در پیچ عبور می کردند و غول مرخله آخر آن ها Cerberus سگ نگهبان سه سر هادس بود (که مشابه آن را در فیلم و کتاب هری پاتر و سنگ جادوگر مشاهده کرده ایم).

دنیای هادس به مناطق بسیار متنوعی دسته بندی می شد و و جایگاهی که در آخر به آن تعلق می گرفتند بستگی به رفتار و کردار آنان بر روی زمین داشت که در واقع با به همراه داشتند پاسپورت طلایی یونانی ها می خواستند ثابت کنند که انسان های خوبی بوده اند. در واقع برای آن ها السیوم یا زمین های الیسیان واژه هایی بود که نمایان گر بهشت بود و بهترین یونانیان در آن جای می گرفتند و اما بدترین شهروندان جایگاهشان جهنم بود.

پاسپورت طلای یونانی ها که برای آسان سازی مسیر به السیم طراحی شده اند در زبان لاتین لاملا نامیده می شوند. آنها قطعه کوچکی از فویل هستند که راهنمایی ورود به بهشت ، از دیدگاه شخص فوت شده نوشته شده است. تاریخ این گذرنامه ها بیشتر به قرن های چهارم تا سوم پیش از میلاد مسیح بازمی گردد. حدود ۳۰ تا ۴۰ از آنها در قسمت یونانی زبان اطراف دریای مدیترانه یافت شده اند، از جزیره کرت تا ناحیه Thessaly در شمال یونان و Magna Graecia بخشی ساخلی در جنوب کشور ایتالیا که زمانی یونانی ها در آن زندگی می کردند.

باستان شناسان اولیه این پاسپورت طلای یونانی ها را با ارفیوس، یک قهرمان افسانه ای مرتبط با عالم اموات مرتبط می کنند، اما این تخته نوشته ها واقعا ارفیوس را ارجاع نمی دهند. بلکه در متون دستورالعمل هایی برای نحوه رفتار صحیح در بهشت ارائه دادند و به نحوی طلسم هایی هستند که از افراد در برابر اشخاصی که کنارشان به خاک سپرده شده اند محافظت می کنند.

در دوران باستان باروها و اعتقادات فراوانی وجود داشت که هر یک از آن ها ویژگی های خاص خود را داشتند و طبق آیین و سنن مخصوص خود در باره زندگی، مراسم و دفن رفتار می کردند. فرقه ای اکه از پاسپورت طلای یونانی ها استفاده می کردند هرگز به طور کامل شناسایی نشدند و برای آن ها نامی نیز انتخاب نشده است. جالب است بدانید که برخلاف پیروان اکثر باورها این گروه در یک مکان خاص زندگی نمی کردند و محل تدفین آن ها کاملا از یکدیگر دور بوده است.

احتمال می رود که این باور توسط واعظانی که مدام در زمین هایی که زبان رایج یونانی بوده گسترش یافته باشد. شبیه به کاری که مبتکران ارفیوس که از گفته های افلاطون برگرفته شده انجام می دادند و سال ها بعد کشیشان شاعر نیز شهر به شهر سفر کرده و به تبلیغ دین حضرت مسیح می پرداختند. افلاطول واعظان را با ارفیوس مرتبط دانسته است، کسانی که به دنیای مردگان رفت و آمد داشتند. افسانه ای که هیچ گاه در دنیایی واقعی وجود نداشته است.

در اواخر قرن نوزدهم، چهار لاملا قابل توجه در قبرستان Thurii در جنوب ایتالیا یافت شد. کتیبه های این تخته ها نشان می دهد که شخص فوت شده چقدر باورهای خود را انجام میداده و اجازه می دهد تا آنها به بهترین قسمت های عالم اموات دسترسی یابند. در یکی از پاسپورت طلای یونانی ها، جمله ای خوانده شده که به شرح زیر است: من نیز ادعا می کنم که از نژاد پر برکت شما هستم، اما سرنوشت و سایرین من را فریب دادند، رعد و برق ستاره.

منبع:atlasobscura.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۱ نظرات

ترسو 1397-05-15 - 2:44 ب.ظ
درست مثل سخنرانی هائی که وعاظ در نماز جماعت ها و مساجد می کنند و مقبره هائی که برای ساخته می شود !!!
افزودن نظر