با غذای ملی ایتالیا آشنا شوید: پاستا بلونز!

غذای ملی ایتالیا

آشپزی ایتالیایی نه تنها در خود ایتالیا، بلکه در تمام کشورهای دنیا شهرت دارد و کمتر کسی است که عاشق پیتزاها، پاستاها و غذاهای پنیری و خوشمزه ایتالیایی نباشد. در بین تمام این غذاها اما به عنوان غذای ملی ایتالیا شناخته می شود و طرفداران بسیار زیادی دارد. در این مطلب قصد داریم در مورد این پاستای خوشمزه ایتالیایی صحبت کنیم و در مورد تاریخچه و اهمیت آن در فرهنگ ایتالیایی صحبت کنیم. با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
۱۰ پاستای معروف ایتالیایی!
خوشمزه ترین غذاهای خیابانی ایتالیا
راهنما سفر به رم ایتالیا

راگو آلا بلونز که بیشتر با نام پاستا بلونز شهرت دارد نامیده می شود و یک سر و گردن بالاتر از بقیه پاستاها قرار می گیرد. چیزی که این پاستا را متمایز می کند سس خوشمزه بلونز است که از گوشت، پیاز و مواد دیگر تهیه می شود. خاستگاه اصلی این پاستا به شهر بلونیا در ایتالیا برمی گردد و ظاهرا این پاستا اولین بار در آنجا تهیه و اختراع شده است! سس بلونز که عمدتا از پیاز، گوشت و گوجه تشکیل شده با ذائقه ما ایرانی ها هم بسیار سازگار است و شاید بیشتر از سایر پاستاها در ایران محبوبیت پیدا کرده است. شیوه ای که ما ایرانی ها ماکارونی را طبخ می کنیم شباهت های زیادی به همین پاستا بلونز دارد.

پاستا بلونز یکی از خوشمزه ترین و مشهورترین غذاهای ایتالیایی است که در سرتاسر دنیا سرو می شود. این پاستا چند دهه ای است که شهرتی جهانی پیدا کرده و بیش از یک قرن است که در ایتالیا طبخ می شود. با این حال، اسناد و مدارک نشان می دهد که پاستا بلونز در قرن ۱۸ هم وجود داشته و در شهرستان ایمولا در نزدیکی بلونیا تهیه می شده است. پلگرینو آرتوزی، سرآشپز مشهور ایتالیایی در سال ۱۸۹۱ دستور تهیه ای برای سس بلونز نوشت و آن را منتشر کرد. آرتوزی نام این سس را ماکارونی آلا بلونز نامید که ظاهرا به دلیل منشا بلونیایی این غذا بوده است. این سرآشپز مشهور قرن ۱۹ در کتاب آشپزی اش اینطور بیان می کند که مواد اصلی سس بلونز گوشت تازه فیله، کره و هویج هستند.

همان طور که می دانیم پاستا به شکل ها و اندازه های مختلفی وجود دارد و در آشپزی اصیل ایتالیایی هرکدام در تهیه یک نوع پاستا به کار می روند. امروزه پاستا بلونز را با انواع اشکال پاستا درست می کنند. اما پاستا بلونز اصیل و سنتی باید با پاستا تاگلیاتلی طبخ شود که از آرد گندم و تخم مرغ تهیه شده است. البته در صورتی که دسترسی به این نوع پاستا وجود نداشته باشد می توان از اشکال دیگر پاستا مثل فتوچینی، ریگاتونی، پاپاردل و پنه استفاده کرد. با این حال، چون امروزه این پاستا را با فرم رایج تر یعنی اسپاگتی درست می کنند به نام هم شهرت پیدا کرده است. بنابراین اگر در منوی رستوران با اسپاگتی بلونز، پنه بلونز و … مواجه شدید بدانید که با همین پاستا بلونز خودمان سر و کار دارید. اگر در ایتالیا این غذای ملی را بخورید حتما متوجه می شوید که سرآشپزهای ایتالیایی پاستا بلونز را با سس سفید بشامل و به سبک بلونزی تهیه می کنند.

همان طور که اشاره کردیم در طول تاریخ سس بلونز و طرز تهیه این غذا تغییرات و تحولات زیادی پشت سر گذاشته است. یکی از این تغییرات اضافه شدن گوجه به سس بلونز است. امروزه چیزی که به عنوان سس بلونز در تمام دنیا شناخته می شود سسی است که از گوجه  و گوشت چرخ کرده تهیه می شود. البته در طرز تهیه اصیل پاستا بلونز اصلا نباید از گوجه استفاده شود وگرنه به یک غذای دیگر یعنی راگو آلا ناپولتانا تبدیل می شود! هرچند این سس با طرز تهیه سنتی بلونیایی تفاوت هایی دارد اما به هرحال مقبولیت بیشتری در سرتاسر دنیا پیدا کرده است.

علاوه بر راگو آلا بلونز اصیل که در شهر بلونیا تهیه می شود این غذا در سایر شهرهای ایتالیا هم به شیوه های مختلف طبخ می شود. از زمانی که سرآشپز پلگرینو آرتوزی دستور تهیه سس بلونز را در کتابش نوشت این غذا تغییر و تحولات زیادی را پشت سر گذاشته است. به طور مثال، در سال های اخیر پوره گوجه فرنگی یا رب گوجه به مواد اولیه سس بلونز اضافه شده است. در صورتی که در دستور تهیه سنتی به هیچ وجه از گوجه استفاده نمی شود. همچنین به جای گوشت گاو هم امروزه بیشتر از گوشت گوساله استفاده می شود. البته سرآشپزهای مختلف از گوشت های دیگر هم در تهیه این پاستای خوشمزه و لذیذ استفاده می کنند و هر کس به سلیقه خود چیزی به آن اضافه می کند. همان طور که در بالا هم اشاره کردیم در سال های اخیر بیشتر از اسپاگتی در تهیه این غذا استفاده می شود، به همین دلیل امروزه این پاستا را بیشتر به نام اسپاگتی بلونز می شناسیم.

راگا آلا بلونز تفاوت های زیادی با سایر غذاهای ایتالیایی دارد و به همین دلیل هم به عنوان غذای ملی ایتالیا شهرت پیدا کرده است. یکی از تمایزات در نحوه آماده سازی سس بلونز دیده می شود. برای تهیه این سس مراحل مختلفی را باید پشت سر گذاشت: ابتدا گوشت را می پزند بعد با حرارت ملایم تفت می دهند و سپس با حرارت زیاد سرخ می کنند. البته امروزه خیلی ها این روند طولانی را نادیده می گیرند، اما برای رسیدن به طعم اصیل پاستا بلونز لازم است این مراحل به دقت رعایت شود. سرآَشپزهای متبحر ایتالیایی به این قواعد بسیار پایبند هستند و تفاوت طعم پاستای اصیل با پاستای فوری را به سرعت تشخیص می دهند. در سال ۱۹۸۲ کتاب مرجعی به نام Accademia Italiana Della Cucina  منتشر شده و دستور غذاهای مختلف را به سبک ایتالیایی توضیح داده است. امروزه اکثر سرآشپزها این کتاب را معیار و مبنای کار خود قرار می دهند و سس بلونز را بر اساس آن تهیه می کنند.

منبع: worldatlas.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟