تهرانگردی: پارک ساعی

پارک ساعی

پارک ساعی

یکی از سرسبزترین و دیدنی ترین پارک های تهران پارک ساعی است، جایی با درختان سر به فلک کشیده و زیبا که فضای دلنشین و چشم انداز آن باعث شده تا به خصوص در روزهای آخر هفته محل تفریح و گشت و گذارهای مردم تهران باشد. این پارک در یکی از طولانی ترین و با شکوه ترین خیابان های خاورمیانه یعنی خیابان ولیعصر واقع شده است. با معرفی بیشتر این پارک و نگاهی مختصر به تاریخچه ی آن با الی گشت همراه شوید:

مطالب مرتبط:
ایرانگردی: بهترین جاذبه های دیدنی زنجان
معرفی موزه جواهرات ملی

پارک ساعی زاییده ی تفکرات و ایده ی شخصی به نام کریم ساعی است. این شخص در سال ۱۲۸۹ در شهر مشهد به دنیا آمد و در تهران به تحصیلات خود ادامه داد. او مدرک مهندسی خود را در سال ۱۳۱۰ از دانشکده فلاحت دانشگاه تهران گرفت و فارغ التحصیل شد. کریم ساعی بعد از مدتی به خارج از کشور رفت تا تحصیلات خود را در خارج از کشور ادامه بدهد، او به انستیتو اگرونومیک فرانسه رفت و از آن جا با نمره های بسیار بالا و ممتاز فارغ التحصیل شد. کریم ساعی به اندازه ای در تحصیلات و کار خود در آن جا موفق بود که مجله ی علمی فرانسه او را یکی از شاخص ترین چهره های علم جنگل در آن سال ها معرفی کرد. آقای ساعی در سال ۱۳۱۶ فوق لیسانس خود را در رشته ی آمار جنگل از دانشگاه برکلی در کالیفرنیا گرفت و بعد از آن به ایران برگشت.

در سال ۱۳۱۷ نهادی به منام مدیریت جنگل ها شکل گرفت که آقای ساعی ریاست آن نهاد را به عهده گرفت. در آن دوران این نهاد بسار کوچک بود اما بعد از تلاش های شبانه روزی آقای ساعی و کارهایی که در این زمینه انجام داد، این نهاد کم کم بزرگ و بزرگ تر شد تا این که به اداره ی جنگل بانی و اداره ی کل جنگل ها ارتقا پیدا کرد. کم کم در این نهاد قوانینی برای جنگل تعیین و بعد هم تصویب شد. در سال ۱۳۲۱ رشته ی جنگل بنیانگذاری شد و مهندس ساعی هم به عنوان مدرس در داشگاه تهران مشغول به کار شد. بعدها هم رشته ی جنگلداری به مرور بیشتر توسعه پیدا کرد و در بین مردم جا افتاده تر شد.

آقای ساعی در سال ۱۳۲۱ نشریه ای به نام شمه ای درباره جنگل های ایران منتشر کرد و چند سال بعد هم کتابی منتشر کرد که در آن اطلاعات دقیق و علمی ای از جنگل شناسی بود. جدای از انتشار کتاب، آگاه کردن مردم و علاقه مندان در زمینه ی جنگلداری و درختان، بنیان گذاشتن رشته ی جنگل، چاپ چندین نشریه و تدریس در دانشگاه، ساعی سفرهای علمی زیادی را به نقطه های مختلف ایران انجام داد تا بتواند اطلاعات بیشتری به دست بیاورد و در اختیار مردم بگذارد.

یکی دیگر از کارهای با ارزشی که آقای ساعی انجام داد سر و سامان دادن اداره جنگل بانی ایران بود. او قوانین و مقرراتی در مورد جنگلداری وضع و تصویب کرد که بر طبق آن دیگر کسی نمی توانست دخل و تصرفی در جنگل ها داشته باشد و جگل ها هم از خطر دست درازی در امان می ماندند. ایشان را پدر جنگل بانی ایران می دانند چرا که با این همه خدماتی که در حق منابع طبیعی کشور کرد، کلاس های تخصصی ای را هم دایر کرد تا افراد در آن به صورت تخصصی جنگل داری را یاد بگیرند.

تاریخ تاسیس پارک ساعی به سال ۱۳۲۹ بر می گردد وقتی که ساعی این پارک بزرگ را با تفکر ریه های تنفسی شهر بنا کرد، پارکی با درختان سر به فلک کشیده با گونه های مختلفی از سرو، کاج، چنار و … امروزه هم اگر به این پارک بروید می توانید تندیسی از ایشان را که روی نیمکت نشسته ببینید، ظاهرا که آن جا نشسته تا کسی آسیبی به این درختان نزد…

کمی بیشتر از پارک ساعی بدانید

پارک ساعی در واقع پارکی جنگلی در خیابان ولیعصر تهران است که در منطقه ی ۶ قرار دارد. این پارک ۱۲ هکتار وسعت دارد و به شیوه ی باغ های ژاپنی ساخته شده و در آن می توان مجسمه هایی از حیوانات مختلف را دید که سعی شده تا با بیشترین جزییات ممکن و کاملا طبیعی جلوه داده شوند. البته تمام حیوانات این پارک مصنوعی نیستند چرا که در بخش دیگر آن حیوانات واقعی نگهداری می شوند. انواع پرنده ها و حیواناتی مثل همستر، خرگوش، طوطی، غاز، اردک و مرغابی وحشی، لاک پشت و … از این حیوانات هستند. علاوه بر این، انواع گونه های درختی و گیاهی مانند درخت های سرو و کاج، درخت چنار، سرو نقره یا  سرو شیرازی، سرو تبری، درخت افرا، درخت گردو و درخت سیب و…

این پارک یکی از پارک های قدیمی تهران است که امروز به یکی از جاذبه های گردشگری تهران تبدیل شده است و حالا جایی توریستی نه فقط برای وقت گذرانی ساکنان تهران بلکه برای گردشگران داخلی و خارجی شده است. در سال های اخیر هم المان های جدیدتری به این پارک اضافه شده که به جذب بیشتر گردشگران کمک زیادی می کند. یکی از بهترین طبیعت گردی های تهران را می توانید در پارک ساعی داشته باشید.

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟

۲ نظرات

sedrik 1396-07-22 - 11:15 ب.ظ
از این پارک چه خاطره ها که نداریم
سعیدشریفی 1403-03-17 - 11:44 ب.ظ
گفتیدپارک ساعی یادش بخیریادآن یاران ومحبوبین وازمابهتران یادش بخیرعزیزانی که لیاقت وارزش شهادت داشتندوپرگشودن وبه اسمان پیش خدای خود بفرمان امام ورهبرخودپیرومرادخودخمینی بزرگمردی لبیک گفتن ورفتن ازاین دنیای مادی وماکه لیاقت شهادت نداشتیم جانبازشدیم ونرسیده به پار ک ساعی هتلی بود میامی نام که ماازشهرستان برای ادامه درمان به ان هتل میامدیم حدودصدمترنرسیده به پارک ساعی وهرروز دراین پارک زیبا بین سالهای 1363تا1367 جمع میشدیم باسن وسالی حدود14تا18سالایکاش لیاقت شهادت داشتیم واین روزهای تورم وگرانی وگرسنگی رابچشم نمیدیدم
افزودن نظر