ماجرای عجیب واردات یخ به ایسلند!

ماجرای عجیب واردات یخ به ایسلند!

شما هم مثل من فکر می کنید که ایسلند، پادشاه سرزمین های یخی در جهان است؟ ایسلند را خیلی ها، آیس لند یا (Ice Land) به معنای سرزمین یخ ها نیز می خوانند اما اصل مطلب از این قرار است که ایسلند نه تنها یخی نیست بلکه بسیار سر سبز و پر از دار و درخت و جنگل است! این کشور که علی الخصوص در فصل تابستان پوششی فوق العاده سر سبز دارد، تنها ۱۰ درصد یخ و برف در خود دارد. کارشناسان دلیل این امر را گرمای اقیانوس اطلس می دانند. در واقع کاری که اقیانوس اطلس می کند این است که آب و هوای ایسلند را گرم و سواحل آن را در زمستان عاری از یخ نگه می ‌دارد. حال در این میان خبر واردات یخ به ایسلند و حاشیه های متعاقب آن، بسیار جالب توجه شده است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، قضیه ی واردات یخ به ایسلند را مورد بررسی قرار دهیم.

مطالب مرتبط:
راهنمای سفر به ایسلند
۷ فعالیت ماجراجویانه در ایسلند
معرفی بهترین مکان های دیدن شفق قطبی در ایسلند

در مقدمه هم اشاره کردیم، وقتی می گوییم ایسلند یاد سرزمینی از یخ خواهیم افتاد، شاید این امر که این کشور همسایه ی نزدیک سرزمین های برفی جهان است و به عنوان شمالی ترین کشور اروپا نیز شناخته می شود، بی تاثیر نیست و همین باعث شده است که واردات یخ به ایسلند را جالب توج کرده است. اما این کشور فوق العاده سر سبز و خوش آب و هوا، همانطور که گفتیم به خاطر شرایط اقلیمی به وجود آمده و همسایگی با اقیانوس اطلس، تنها ۱۰ درصد یخ پایدار در خود دارد و به همین خاطر برای حل این مشکل در خود، دست به دامن دیگر کشورهای جهان شده! واردات یخ به ایسلند خبری است که تمامی محافل گردشگری در جهان این روزها به آن می پردازند. قبل از مروز این خبر بیایید تا ببینیم چرا سرزمینی با این نام، باید یخ وارد کند؟

درباره ی نام ایسلند باید بگوییم که بر طبق افسانه ها، ساکنین اصیل و وایکینگ ایسلند با انتخاب این نام برای سرزمین خود تنها قصد داشته اند که به شیوه ای بسیار ساده و کارا، از مهاجرت عده ی زیادی به آن بپرهیزند و به این خاطر نام سرزمین یخی را برای سرزمین خود انتخاب کردند تا سرزمینشان تنها برای خودشان باقی بماند.

البته در این زمینه افسانه ی دیگری هم هست. در قرن ۹ میلادی، یک وایکینگ به نام فلوکی ویلگروآسون به دنبال جزیره ی گورچار یا همان ایسلند (در ادامه درباره ی نام گوچار نیز توضیح خواهیم داد) رفت. وقتی که به آنجا رسید، زمستان سخت منطقه باعث مریضی او شد. در حالی که وی منتظر فرا رسیدن فصل بهار بود، از یک کوه بالا رفت و از دیدن فلاتی پر از توده ‌های یخ شناور نا امید شد و این سرزمین را آیسلند یا همان ایسلند نامید.

البته قبل از آن، این سرزیمن نام های دیگری نیز داشته است. به طور مثال، وقتی که نادادور و وایکینگ‌ های نورس به ایسلند رفتند، برف می‌ بارید و به همین خاطر ابتدا نام نام سائی‌ لند (Snæland) را بر روی آن گذاشتند. بعدها وقتی گورچار، وایکینگ سوئدی به آنجا رسید، نام جزیره ی گورچار (Garðarshólmur) را بر این جزیره گذاشت.

اما دقیقا چه اتفاقی برای منابع موجود در سرزمین یخ ها افتاده است که تصمیم بر واردات یخ به ایسلند گرفته شده است؟ با وجود این که توده‌ های یخی شناوری در کشور ایسلند وجود دارند که می‌ توان از آن ‌ها، یخ استخراج کرد اما با این احتساب برای یک کشور کافی نیستند. البته درباره ی یخچال ‌های طبیعی ایسلند باید گفت که این یخ ها را تنها با یک تبر می ‌توان تکه تکه کرد و خیلی راحت آن ها را با خیال جمع آن ها را خورد.

از آن جایی که یخ منبع بسیار مهمی است که حتی در کشورهای پر از منابع یخی، به ‌صورت مصنوعی نیز ساخته می‌ شود. واردات یخ به ایسلند نیز مدتی است که شروع شده است. یخ از آن حیث در سراسر جهان مهم است که می تواند یکی از منبع های چند منظوره ی تامین انرژی در یک کشور باشد اما به هر حال در مورد ایسلند این موضوع کمی فرق می کند. مساله این است که ایسلند کشوری بسیار گران قیمت به شمار می ‌آید و این پروسه در آن کمی چالش برانگیز است.

ایسلند نیز درست مانند بیشتر جزایر شمالی به علت آب ‌و ‌هوای نامطلوب و موقعیت دور افتاده ی خود به شدت متکی به واردات کالاهای بسیاری از جمله نفت، گندم، سبزیجات و دیگر مواد خوراکی و غیر خوراکی است. همه ی این ها در نهایت باعث می شوند که بگوییم در ایسلند برخی از اقلام مصرفی و رفاهی به شدت گران قیمت هستند.

البته ذکر این نکته واجب است که بدانید مردم ایسلند، یکی از بیشترین مقدارهای دستمزد در جهان را دریافت می‌ کنند. به خاطر این که در این کشور هزینه ی تولید بالا است و در نتیجه قیمت کالا و خدمات هم زیاد است، با این وجود؛ واردات یخ از دیگر کشورها حتی با وجود قیمت بسیار ارزان برق در این کشور به علت فراوانی منابع هیدروالکتریک و ژئوترمال، ۴۰ درصد ارزان ‌تر از تولید آن در درون خود کشور ایسلند تمام می‌ شود.

بنابراین ایسلند هر سال، بیش از هزاران کیلوگرم یخ از نروژ، انگلستان و حتی کشور آمریکا وارد می‌ کند. معمولا بیشتر باقی مانده ی این یخ ها به فروشگاه‌ های مواد غذایی فروخته می شوند تا مواد غذایی را با آن تازه نگه دارند.

حال به این سوال می رسیم که با وجود این دلایل گفته شده و توضیحات، واردات یخ به ایسلند مهم است و در طی چه پروسه ای صورت می پذیرد؟ همانطور که گفتیم، کشور ایسلند بر خلاف نامش، کشوری سر سبز است که تنها ۱۰ درصد یخ در خود دارد. از این رو، یخ وارداتی از کشورهای دیگر به ایسلند، حدود ۴۰ درصد ارزان تر از یخ تولید شده در ایسلند است.

از سویی دیگر، برق در ایسلند به علت منابع فراوان آبزیان و گرمایش زمین، بسیار ارزان تر از تولید آن برایشان تمام می ‌شود. با این تفاسیر، ایسلندی ‌ها بیش از ده ها تن یخ را از نروژ، انگلیس و حتی کشور آمریکا همانطور که گفتیم، وارد می ‌کند. در این میان، برخی عقیده دارند که حمل یخ بین کشورها به علت استفاده و انتشار گازهای گلخانه‌ ای از کشتی ها تأثیر مخربی بر محیط زیست می گذارد.

با این که این موضوع حقیقت دارد اما، ایسلندی ‌ها بسیاری از مایحتاج خود را به هر حال از راه واردات تامین می نمایند و یخ در این میان یکی از اقلام کوچک وارداتی آن ها است. ن هاس ا ایسلند از سال ۱۹۷۰ که عضو اتحادیه ‌ی تجارت آزاد اروپا شد، توانست تا از تجارت آزاد و بدون گمرک میان کشورهای اروپایی بهرمند شده شود.

بسیاری از سرمایه‌ ها، نیروهای کار انسانی، کالاها و خدمات بین ایسلند، نروژ و کشورهای عضو اتحادیه اروپا قابل انجام است. این موضوع شامل واردات یخ از ایسلند بدون پرداخت مالیات نیز می ‌شود که می تواند به پایین نگه داشتن قیمت آن کمک به ‌سزایی انجام دهد. پس اگر ایسلندی ‌ها یخ را از خارج از کشورشان وارد کنند برایشان بسیار مقرون به ‌صرفه ‌تر خواهد بود و به همین دلیل دست به چنین کاری زده ‌اند.

کشور زیبای ایسلند جزیره ‌ای در شمال اقیانوس اطلس و شمالی‌ ترین کشور قاره ی اروپا است. پایتخت و عریض ترین شهر آن ریکیاویک و جمعیت این کشور ۳۲۰ هزار نفر است. ۹۳٫۳۶ درصد مردم آن را ایسلندی ‌ها تشکیل می ‌دهند که از تبار ژرمن ها هستند و مابقی جمعیت آن را عمدتاً از مهاجران دیگر کشورهای اروپایی تشکیل شده اند. ایسلند را کشور ترین ها می خوانند.

بهترین تیم هندبال جهان، قوی ‌ترین مردان جهان، شادترین افراد، امن ‌ترین کشور و پاکیزه ‌ترین و البته کشوری با زیباترین چشم ‌اندازهای جهان همگی بخشی از ویژگی ‌های ترین ایسلند هستند. اقتصاد این کشور با داشتن آب و هوای سرد قطبی بر پایه و اساس شغل هایی همچون ماهیگیری، شیلات، کشاورزی و گردشگری بنا شده است. در کشور ایسلند، میزان امنیت بسیار بالا است. در واقع میزان جرم و جنایت در ایسلند آنقدر پایین است که این کشور را در رده ی مسالمت ‌آمیزترین کشورهای جهان قرار داده است.

گفته می شود که دلیل این امر می‌ تواند در نبود اختلاف طبقاتی در ایسلند نیز باشد. این برابری طبقات به گونه ای است که میان طبقات مختلف اجتماعی در ایسلند هیچگونه تنشی وجود ندارد و به همان میزان نیز، جرم و جنایت کمتر شده است. به طور مثال، مادرانی که در کافه با دوست های خود قرار می ‌گذارند، فرزندان کوچک خود را در کالسکه و فضای بیرون کافه می ‌گذارند و از پنجره مراقب آنها هستند.

به این ترتیب کودک از سر و صدای داخل کافه بیدار نخواهد شد و از هوای تازه بیرون کافه استفاده می ‌کند و مادرها هم نیز به کارهای خود رسیدگی می کنند. ایسلند‌ی‌ ها استقلال و خودکفایی کشورشان برایشان بسیار مهم است.

آنها از تعهد کاری بالایی برخوردار هستند و ساعات کاری روزانه آنها از بیشترین و مفیدترین ساعت های کاری در میان کشورهای صنعتی به شمار می‌ رود. اختلاف درآمد در میان مردم آن از پایین‌ ترین ‌ها در دنیا است و در خصوص تساوی میان زنان و مردان نیز جایگاه بسیار خوبی را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده است.

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟