برای سفر به کشورهای دیگر، مسافران نیاز به ویزا دارند. ویزاهای مختلفی برای این منظور وجود دارد که باید قبل از خرید بلیط هواپیما و رزرو هتل در مقصد، آن ها را گرفت. یکی از معروف ترین ویزاهایی که برای سفر به خارج استفاده می شود، ویزای شینگن است. این ویزا دارای شرایط و قوانین خاص خود است که در این مقاله از مجله گردشگری الی گشت، به شما در مورد آن ها توضیح خواهیم داد. همچنین اگر شما اطلاعات جدیدتر و کاملتری در این زمینه دارید، لطفا با ما به اشتراک بگذارید.
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
شینگن نام توافقنامه ای است که در سال ۱۹۸۵ بین پنج کشور عضو اتحادیه اروپا امضا شد. این توافقنامه هدف داشت که کنترل های مرزی را بین این کشورها حذف کند. اما چون تمامی کشورهای عضو اتحادیه با این توافق موافق نبودند، شینگن در ابتدا خارج از قوانین اتحادیه پیش رفت. پس از چند سال بحث و جدل، پیمان شینگن به برنامه ی اتحادیه اروپا اضافه شد و قوانین جدیدی را برای صدور ویزا و حذف مرزهای درونی تعیین کرد. نام شینگن از روستایی در لوکزامبورگ گرفته شده است که محل امضای توافقنامه بود. با گذشت زمان، تعداد کشورهای عضو شینگن زیاد شد و بعضی کشورها همچنان در حال درخواست عضویت هستند. این توافقنامه و معاهدات مربوط به آن در سال ۱۹۹۹ به طور رسمی در قوانین اتحادیه اروپا قرار گرفت.
مطالب مرتبط
شینگن همچنین دارای مشکلاتی بود که به کنترل سخت مرزهای مشترک با کشورهای غیر اروپایی منجر شد و در نتیجه کاهش همکاری بین کشورهای حوزه ی شینگن و عدم دخالت در قوانین اروپا در صورت عدم عضویت در این پیمان بود. بر اساس توافقنامه ی شینگن، سفر بین کشورهای عضو توافقنامه بدون نیاز به پاسپورت و کنترل مهاجرت و یا هر نوع اداری کاری صورت می گیرد. البته حوزه ی شینگن و اتحادیه اروپا دو حوزه ی متفاوت هستند و نمی توان آن ها را با هم قاطی کرد.
به طور خلاصه، کشورهای عضو شینگن ۲۶ کشور اروپایی هستند که بر اساس یک توافقنامه، کنترل های مرزی را بین خود حذف کرده اند و شهروندان آنها می توانند بدون نیاز به پاسپورت و ویزا در این منطقه سفر کنند. برخی از این کشورها عضو اتحادیه اروپا هستند و برخی نه. برخی دیگر هم در حال درخواست عضویت در شینگن هستند. نام شینگن از روستایی در لوکزامبرگ گرفته شده است که محل امضای توافقنامه بود.
اتریش (۱۹۹۵)، بلژیک (۱۹۵۲)، بلغارستان (۲۰۰۷)، کرواسی (۲۰۱۳)، قبرس (۲۰۰۴)، جمهوری چک (۲۰۰۴)، دانمارک (۱۹۷۳)، استونی (۲۰۰۴)، فنلاند (۱۹۹۵)، فرانسه (۱۹۵۲)، آلمان (۱۹۵۲) ، یونان (۱۹۸۱) ، مجارستان (۲۰۰۴)، ایرلند (۱۹۷۳)، ایتالیا (۱۹۵۲)، لتونی (۲۰۰۴)، لیتوانی (۲۰۰۴)، لوکزامبرگ (۱۹۵۲)، مالتا (۲۰۰۴)، هلند (۱۹۵۲)، لهستان (۲۰۰۴)، پرتغال (۱۹۸۶)، رومانی (۲۰۰۷)، اسلوواکی (۲۰۰۴)، اسلوونی (۲۰۰۴)، اسپانیا (۱۹۸۶)، سوئد (۱۹۹۵)
همچنین کشورهای ایسلند، مونتهنگرو، صربستان، جمهوری سابق یوگوسلاوی مقدونیه، ترکیه ، آلبانی کاندید ورود به اتحادیه اروپا هستند.
ویزای شینگن به شما اجازه می دهد که هر شش ماه یک بار برای حداکثر ۹۰ روز به کشورهای عضو این اتحادیه بروید. بسته به نوع سفرتان، می توانید از میان ویزای A، B یا C که برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا و منطقه شینگن صادر می شوند، انتخاب کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه با این سه نوع ویزا بیشتر آشنا شویم.
ویزای A یا ترانزیت فرودگاهی یکی از انواع ویزای شینگن است که به شما این امکان را می دهد که در فرودگاه های منطقه شینگن پروازتان را عوض کنید و به یک کشور خارج از این منطقه بروید. این ویزا فقط برای ترانزیت در فرودگاه های شینگن قابل استفاده است.
ویزای B یا ترانزیتی یکی از انواع ویزای شینگن است که به شما این امکان را می دهد که برای حداکثر ۵ روز از یک کشور در منطقه شینگن رد شوید.
ویزای C یا روادید کوتاه مدت یکی از انواع ویزای شینگن است که مدت اقامت شما در کشور مقصد را مشخص می کند. بر اساس هدف و شرایط سفرتان، می توانید یکی از ۳ نوع ویزای C را دریافت کنید.
این نوع ویزا به شما این امکان را می دهد که فقط یک بار به کشورهای عضو شینگن بروید و وقتی از آن کشور خارج شوید، ویزای شما منقضی می شود و دیگر قابل استفاده نیست.
این نوع ویزا به شما این امکان را می دهد که دو بار به یک کشور در منطقه شینگن بروید و باید توجه کنید که این ویزا فقط در یک بازه زمانی معین قابل استفاده است.
این نوع ویزا به شما این امکان را می دهد که چند بار به کشورهای منطقه شینگن بروید و تنها محدودیت شما این است که ۹۰ روز در هر ۶ ماه از سال اقامت داشته باشید. شروع این ۹۰ روز با اولین ورود شما به یکی از کشورهای شینگن مشخص می شود.
شما می توانید با ویزای شینگن به ۲۶ کشور عضو پیمان شینگن که بیشتر آنها در اتحادیه اروپا قرار دارند سفر کنید. این پیمان شامل بریتانیا و ایرلند نمی شود. برای دریافت ویزای شینگن می توانید به هر کشور عضو پیمان مراجعه کنید. اما پیشنهاد می شود که کشورهای محبوب مثل فرانسه و آلمان را برگزینید چون نسبت به کشورهای شرق اروپا راحتتر ویزا می دهند.
فرانسه بیشترین ویزای شینگن را برای متقاضیان صادر می کند بر اساس آمار سال ۲۰۱۱. مدت زمان اقامت شما در اروپا با ویزای شینگن به نوع ویزایتان بستگی دارد. اگر ویزای توریستی دارید معمولا می توانید ۹۰ روز در اروپا بمانید. شما باید نشان دهید که در طول سفر خود را مالی حمایت کنید تا ویزا بگیرید. با ما همراه باشید تا در ادامه با مدارک لازم برای دریافت ویزای شینگن و همچنین انواع ویزای شینگن بیشتر آشنا شویم.
- برای درخواست ویزا باید فرم مربوطه را که از سفارت گرفتهاید پر کنید. در پر کردن این فرم نهایت دقت را داشته باشید.
- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
- همچنین باید گذرنامهی امضا شده خود و گذرنامههای قبلی را داشته باشید. گذرنامه تان باید حداقل ۶ ماه بعد از درخواست ویزا همچنان معتبر باشد.
- عکس رنگی تمام رخ با زمینهی سفید که جدید و مطابق با ظاهر فعلی شما باشد هم لازم است.
- مدارک شغلی، تحصیلی، مالکیت و گردش حساب خود را هم با ترجمه رسمی به سفارت بدهید.
- بلیط هواپیما و رزرو هتل یا دعوت نامه از کسی که در کشور مقصد زندگی میکند را هم نشان دهید.
- در آخر، باید برای تمام مدت سفر بیمه مسافرتی داشته باشید.
ویزای اعتبار محدود منطقه ای (VLT) یکی از انواع ویزای شینگن است که به شما اجازه می دهد فقط به کشور یا کشورهای خاص ناحیه شینگن که در هنگام درخواست ویزا مشخص شده اند سفر کنید. این ویزا برای موارد خاص و فوری صادر می شود، مانند دلایل انسان دوستانه یا وقوع حوادث ضروری. این ویزا معمولا برای پناهجویانی است که بدون اسناد قانونی به ناحیه شینگن رفته اند.
برای دریافت ویزای شینگن مولتی علاوه بر مدارک معمول برای ویزای عادی، باید مدارک دیگری را هم به سفارتخانه ها ارائه کنید. این مدارک در سایت های رسمی کشورهای مختلف ذکر نشده است و فقط بر اساس تجربه افرادی که این ویزا را گرفته اند مشخص شده است.
- داشتن ویزای شینگن از قبل
- دعوت نامه معتبر
- داشتن گردش مالی خوب
- ارائه ترجمه سابقه بیمه تأمین اجتماعی قوی
- تعداد ویزای بالا از سایر کشورها در گذرنامه (سفارتخانه های شینگن شما را به عنوان مسافر پرتردد تشخیص خواهد داد)
برای پر کردن فرم درخواست ویزای شینگن مولتی به بند ۲۴ توجه کنید. در این بند باید تعداد ورود خود را به کشور مقصد مشخص کنید. سه گزینه وجود دارد که هر کدام نوع ویزای شینگن متفاوتی را نشان می دهد. اگر single را انتخاب کنید، فقط یک بار می توانید وارد شوید. اگر Two را انتخاب کنید، دو بار مجاز به ورود هستید. اگر Multiple entries را انتخاب کنید، چندین بار می توانید وارد شوید.
ویزای نوع D یا ویزای ملی یکی از انواع ویزای شینگن است که برای افرادی است که قصد دارند برای مدت معینی در ناحیه شینگن زندگی کنند، مثل دانشجویان یا تاجران. این ویزا ممکن است یک بار ورود یا چند بار ورود باشد. ویزای یک بار ورود نوع D برای افرادی است که به دلایل خاص، مثل درمان پزشکی، برای دوره ای مشخص در یک کشور عضو ناحیه شینگن اقامت موقت دارند و سپس به کشور خود برمی گردند. ویزای چند بار ورود نوع D به شما این امکان را می دهد که بتوانید بدون نیاز به ویزای جدید به همه کشورهای ناحیه شینگن بدون محدودیت سفر کنید. برای درخواست ویزای شینگن باید این شرایط را داشته باشید:
- دانشجویان بین المللی که برای انجام تحقیقات یا ادامه تحصیل در ناحیه شینگن برای مدت کمتر از یک سال سفر می کنند.
- کارشناسان علمی و آموزشی که برای همکاری با یک مرکز تحقیقاتی یا موسسه معتبر در ناحیه شینگن، با تایید سوابق خود و خانواده اش، ویزا می گیرند.
- اهالی هنر، ورزش و حرفه های تخصصی دیگر که برای به اشتراک گذاری دانش و مهارت خود به ناحیه شینگن می روند.
- افرادی که به دلایل پزشکی فوری نمی توانند ناحیه شینگن را ترک کنند و باید برای مدت معین در آنجا بمانند.
این ویزا برای توریست ها است که معمولا اعتبار ۹۰ روزه دارد. برای گرفتن این ویزا باید نشان دهید که می توانید هزینه های اقامت خود را در کشور مقصد بپردازید و بعد از آن به کشور خود برگردید. این ویزا به شما اجازه می دهد که به تمام کشورهای عضو پیمان شینگن بدون محدودیت بروید. برای درخواست این ویزا باید فرم مربوطه را پر کنید و با مدارک لازم به سفارتخانه مراجعه کنید و یک مصاحبه حضوری داشته باشید. همچنین پاسپورت شما باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد و نباید بیش از ۱۰ سال از صدور آن باشد.
هزینه ویزا شینگن در سفارتخانه کشور مقصد و به ۲ روش نقدی یا با کارت پرداخت می شود.
برای کودکان زیر ۶ سال، نیاز به پرداخت هزینه نیست اما برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال باید حدود ۳۵ یورو پرداخت شود.
اگر قرار باشد شخصی که هنوز به سن قانونی نرسیده، ویزا را دریافت کند باید حتما پدر و مادر، فرم درخواست او را امضا کنند.
برای تمدید ویزا، باید به یکی از کشورهای عضو شینگن مراجعه و با آوردن دلیل و مدرک، درخواست تمدید ویزا داد.
معمولا ۱۴ تا ۲۱ روز برای گرفتن ویزا زمان لازم است.