نکات سفر به چین
یکی از مقاصدی که همه ما حداقل یک بار برای سفر به آن فکر کردهایم، مطمئنا کشور چین است. این کشور با جاذبههای فراوانش هرگز تکراری نمیشود. دیدنیهای آن در شهرهایی مثل پکن و شانگهای بسیار جذاب هستند. همچنین مواردی که از کودکی در ذهنمان نقش بسته مانند دیوار چین، ما را ترغیب می کند که به این کشور عظیم سر کنیم و به کشف مردم چشم بادامی آسیای شرقی بپردازیم. برای هر چه بهتر شدن سفرتان در این مطلب از الی گشت نکات سفر به چین را آورده ایم. در ادامه با ما همراه باشید.
مطالب مرتبط: بازدید از خیابان قدیمی کینگ هفانگ در هانگزو رازهایی درباره دیوار بزرگ چین که نمی دانستید
۱- شما باید یک خریدار حرفه ای باشید تا ارزش واقعی اجناس را در بازارهای چین متوجه شوید. به طور کلی، مغازه داران قیمتی بیش از ارزش واقعی کالا را به شما می گویند. شما می توانید از غریبه ها آنچه که معمولا برای آن پرداخت می کنند را بپرسید. قیمت تاکسی توسط تاکسیمتر تنظیم می شود. بازرگانان مواد غذایی به طور طبیعی قیمت را برای افراد خارجی بالاتر می برند؛ بنابراین مطمئن شوید که درست معامله می کنید. چانه زدن یک هنر در چین است.
۲- مانند هرجای دیگر دنیا جاذبه های توریستی در چین بسیار شلوغ هستند. پیشنهاد می شود که زمان رفتن به دیدنی ها را در اواسط صبح و قبل از غروب آفتاب انتخاب نکنید. اینها زمانی هستند که اتوبوس های گردشگران را می بینید که باعث ازدحام می شوند. در زمان های دیگر مانند اوایل صبح یا زمانی که اکثر گردشگران برای صرف ناهار به رستوران ها می روند می توانید با خیال راحت به مقصدهای مورد نظرتان بروید و از جمعیت کمتر نسبت به دیگر زمان ها نهایت استفاده را ببرید.
۳- تورهای گروهی روش به صرفه خوبی است که بعضی از مناطق مهم را ببینید. البته شما نمیتوانید امیدوار باشید که در یک چنینی گردشی افرادی به جز گردشگران ببینید، زیرا شما در معرض کارکنان معمولی چینی نیستید، صدها میلیون کارگر که اکثریت مردم این کشور تشکیل میدهند. شما تعداد زیادی از کارکنان صنعت گردشگری چینی را می بینید که برخی انگلیسی صحبت می کنند. آنها در واقع نماینده کشور نیستند، ۴۸ درصد از مردم کشور هنوز در مزرعه زندگی می کنند و به هیچ وجه انگلیسی صحبت نمی کنند.
۴- اگر شما تلاش کنید تا کمی با زبان چینی با مردم صحبت کنید، آن ها بسیار خوشحال می شوند. بهترین روش برای معرفی خودتان در چین توسط یک لبخند گرم و گیرا است. حتی زمانی که شما ناراحت یا خسته هستید، لبخند بزنید. این روش بسیار جواب می دهد.
۵- مسافرت چین در زمانی تعطیلات رسمی این کشور می تواند یک کابوس باشد زیرا اتفاقات مختلفی در این تاریخ ها مانند بسته بودن بعضی از مناطق و یا کار نکردن فروشگاه ها می افتد. یکی از نکات سفر به چین این است که سفر خود را با دقت برنامه ریزی کنید، در این صورت میدانید که چه چیزی در تعطیلات رسمی چینی انتظارتان را می کشد. این تعطیلات با اینکه سال به سال مشابه هستند اما گاهی جابجا نیز می شوند و اتفاق هایی که در آن میفتند متفاوت هستند.
۶- اگر کسی تلاش می کند که با شما به سختی انگلیسی صحبت کند، لبخند بزنید و محتاط باشید! اکثر چینی ها خجالتی هستند و با شما صحبت نمی کنند، مگر اینکه شما اول صحبت کنید. کسانی که به طور آشکار به شما نزدیک می شوند و اولین حرکت را انجام می دهند احتمالا چیزی برای فروش و یا نیت های دیگری دارند. برخی از گردشگران کلاهبرداری در شانگهای را گزارش کرده اند، بنابراین با چینی ها دوست باشید و البته مراقب باشید.
۷- در چین سعی کنید از رستوران هایی که در آن گردشگران زیادی می بینید دوری کنید؛ چراکه معمولا آنها قیمتهای بالایی دارند و کمی از واقعیت غذاهای چینی دور هستند. آنها مزه غذا را تغییر می دهند تا به مذاق غیر چینی ها خوش بیاید. خب چه کاری باید انجام دهید؟ به رستوران هایی بروید که مردم بومی بیشتری می بینید؛ مخصوصا آن هایی که با خانواده های چینی پر شده اند. این مورد یکی از مهمترین نکات سفر به چین است. زیرا فرهنگ و غذای چینی را همانطور که انتظار دارید درک خواهید کرد. یادتان نرود که در هر رستورانی که می روید در هنگام پرداخت، رقم را با منو مقایسه کنید.
۸- در چین شما می توانید کالاهای خوب ابریشمی، مروارید، سنگ یشم و صنایع دستی پیدا کنید، اما باید کمی مطالعه کنید تا اطمینان حاصل کنید که کالای اصل را خریداری می کنید. با کمی دقت و نکته بینی به راحتی متوجه خواهید شد که آیا جنسی که به شما فروخته می شود اصل یا تقلبی است.
۹- یکی دیگر از نکات سفر به چین قبل از ترک خانه باید انجام دهد. قبل از اینکه به چین سفر کنید یک کتاب راهنمای خوب، نقشه شهر و اطلاعاتی در مورد مقصدی که دارید تهیه کنید. نقشه های گردشگری که در برخی از مغازه های چین موجود هستند، خیابان ها را به درستی نشان نمی دهند و مقیاس درستی از مقصدها و مسافت ها ندارند. مطمئنا هزینه کمی برای تور چین نخواهید داد، پس خرید یک کتاب راهنمای بسیار خوب ارزش خلاصی از برخی سردرگمی ها را دارد.
۱۰- مسائل بهداشتی شخصی بسیار در این سفر مهم هستند. در نظر داشته باشید که شما در مقصدی پر گردشگر هستید و با کسانی برخورد خواهید کرد که از ۶ قاره مختلف جهان به آن جا آمده اند. بهتر است یک ژل ضد عفونی کننده دست همیشه در کیف دستی تان به همراه داشته باشید. در غیر این صورت دستمال های مرطوب ضد عفونی کننده نیز بسیار مفید خواهند بود.
۱۱- یکی دیگر از نکات سفر به چین نوشیدن آب است. از آب شیر استفاده نکنید؛ نه به خاطر آنکه ممکن است آلوده باشد، زیرا مردم چینی را خواهید دید که از آن آب مصرف می کنند و اتفاقی برایشان نمی افتد، بلکه به این دلیل که شما به باکتری های موجود در آب شیر چین عادت ندارد. بهتر است همیشه از آب معدنی استفاده کنید که از بیماری های احتمالی پیش گیری شود.
منبع: tripadvisor.com
۱ نظرات
سفر به چین بسیار هیجان انگیز است ولی باید قبل از سفر به نکاتی مهم توجه کرد تا این سفر خاطره انگیز شود و گرنه حتی میتواند یکی از تلخ ترین سفر های عمرتان شود:
۱) برخلاف نظر بقیه فرودگاه اصلا جای مناسبی برای چنج کردن پول نیس به چند دلیل : یکی اینکه ریتشون پایینه و تو مبالغ بالا ضرر میکنین دوم اینکه ۴۵ یوان کارمزد میگیرن و سوم اینکه احتمال اینکه اسکناس تقلبی بگیرین خیلی زیاده ( برای خودم این اتفاق افتاد) پس حتما به بانک های سطح شهر برید و با پاسپورتتون خیلی راحت پولتونو بدون کارمزد چنج کنید.
۲) در چین مترو و اتوبوس خیلی خیلی راحت و همینطور ارزونه پس با داشتن نقشه مترو و کمک گرفتن از مسیولین هتل میتونید راحت از نقلیه عمومی استفاده کنید. تاکسی هم که میگیرید دقت کنید که شروعش از ۱۴ یوان باشه و در اخر هم حتما رسید درخواست کنید.
۳) اپلیکیشن گوگل ترانسلیتور خیلی به کارتون میاد چون اکثرا انگلیسی نمیدونن و با کمک گرفتن از قسمت کانورسیشن وویس بگیرید و براتون ترجمه کنه و برعکس.
۴) موقع خرید تو شهری مثل بیجین یا یه سری مراکز خرید خیلی خیلی دقت کنین قیمت هایی که بهتون میگن یا رو جنسا نوشته شده معمولا ۴ یا ۵ برابر قیمت واقعیه و باید چونه بزنین.
۵) به ادمایی که میان سمتتون و شروع به انگلیلسی صحبت کردن میکنن و پیشنهاد غذا خوردن یا نوشیدن یا همراهی برای بازدید از جایی رو میدن اعتماد نکنین اینا معمولا برای یه جاهایی کار میکنن تا مشتری خارجی ببرن پورسانت بگیرن.