بدون دانستن این نکات به رفتینگ نروید

رفتینگ، تفریحی هیجان انگیز و شاد و راهی عالی برای سرگرمی در طبیعت است. شاید فکر کنید برای رفتینگ باید مهارت کافی داشته باشد و کاملا با تجربه باشید اما اصلا این طور نیست کافیست فقط کمی با نکات ایمنی در رفتینگ آشنا باید تا با این تفریح مهیج، روزی هیجان انگیز را برای خودتان رقم بزنید. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا نکات لازم برای ایمنی در رفتینگ را برایتان بگوییم.

مطالب:
رفتینگ چیست؟
بهترین مناطق در ایران برای رفتینگ

شاید قبل از رفتینگ به خرید بروید تا تجهیزات لازم برای ماجراجویی را تهیه کنید. قبل از خرید لوازم به دقت تحقیق کنید و چیزی بخرید که ایمنی شما را به طور کامل تامین کند چون در صورت داشتن تجهیزات مناسب است که همه نکات ایمنی دیگر معنی پیدا می کند. البته شاید هم بخواهید تمام لوازم  رفتینگ را کرایه کنید در این صورت هم به دنبال بهترین نوع این لوازم باشید.

اینکه جلیقه نجات دارید به این معنی نیست که تحت هر شرایطی نجات پیدا می کنید! جلیقه ای را انتخاب کنید که کاملا اندازه تان باشد و بعد از پوشیدن همه بندهای آن را هم ببندید. برای اینکه بفهمید آیا این جلیقه مناسب شما هست یا نه یک راه حل ساده وجود دارد و آن اینکه بعد از اینکه بندهای آن را بستید باید بتوانید به راحتی نفس بکشید و در عین حال نتوانید جلیقه را از قسمت سرتان در بیاورید.

فرقی نمی کند که رفتینگ در رودخانه های خیلی خروشان باشد یا آرام تر، باید همیشه کلاه ایمنی داشته باشید. حتی اگر اتفاقی هم در طول مسیر نیفتد باز هم این کلاه در تمام مدت رفتینگ حس خوب امنیت و ایمنی را به شما می دهد.

در بهار آب رودخانه کمی سرد است و خیس شدن لباس ها شاید کمی آزار دهنده باشد. البته که جای نگرانی نیست چون می توانید به راحتی لباس های ضد آب بپوشید و با این کار بدون اینکه خیس شوید از رفتینگ لذت ببرید. کفش مناسب هم یادتان نرود! کفشی که به محض افتادن در آب پر از آب می شود مناسب رفتینگ نیست.

اینکه پارو را به درستی در دست بگیرید نقش مهمی در ایمنی رفتینگ دارد. یک دست باید در پایین دسته ی پارو باشد و دست دیگر باید همیشه در بالای دسته و بر روی قلاب T  شکل باشد. قلاب از پلاستیک سخت درست شده و با نگه داشتن دست بر روی آن می توانید در صورت بروز اتفاق های ناگهانی کنترل اوضاع را در دست بگیرید.

در هنگام رفتینگ حواستان به سنگ هایی که با جریان آب در حال حرکت هستند باشد. وقتی فرمان «مانع» از طرف راهنما صادر شد باید پارو را طوری در دست بگیرید که بعد از برخورد با سنگ دوباره در قایق بمانید و آماده برای پارو زدن دوباره باشید. اگر به رودخانه افتادید مهمترین کاری که باید انجان دهید این است که هول نشوید و قایق را پیدا کنید. بیشتر وقت ها وقتی کسی به داخل آب می افتد دقیقا در کنار قایق است در این صورت بدنه قایق را محکم بچسبید تا دیگر روی آب به این طرف و آن طرف نروید. اگر فاصله کمی تا قایق داشتید شنا کنید تا به قایق برسید اما اگر به داخل آب افتادید و از قایق دور بودید به دنبال راه های دیگری برای نجات باشید: قایق های دیگر و یا کناره های رودخانه. اگر هول شوید نمی توانید برای برگشت دوباره به قایق تمرکز کنید در این صورت نجات، کمی سخت می شود. مطمئنا قبل از اینکه رفتینگ را شروع کنید راهنما این قسمت را با جزئیات بیشتری برایتان توضیح می دهد.

شنا در رودخانه دو تکنیک دارد؛ اولین تکنیک حالتی هست که به پشت هستید، بینی و نوک انگشتان پا به سمت آسمان است و از آن جایی که سرتان رو به بالا قرار دارید می دانید که به کجا می روید. در این صورت در هنگام روبرو شدن با سنگ به راحتی می توانید مانع را از سر راه بردارید. بازوها هم باید از بدن دور باشد تا تعادلتان حفظ شود. روش دیگر شنا که بیشتر افراد از آن استفاده می کنند حالتی است که شکم روی آب قرار دارد. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر خیال دارید تا رسیدن به کناره های آب شنا کنید لحظه ای شنا را متوقف نکنید.

وقتی قبل از رفتینگ در حال گوش دادن به صحبت های راهنما هستید به بخش «های سایدینگ» بیشتر گوش دهید. های سایدینگ دستوری است که راهنما به عنوان آخرین تلاش برای جلوگیری از واژگونی قایق صادر می کند. گاهی جریان آب و یا برخورد با صخره ها، قایق را در آستانه واژگونی قرار می دهد یادتان باشد در این لحظه اصلا هول نشوید و به محض شنیدن دستور «های سایدینگ» به سمتی از قایق بروید که واژگونی را خنثی کند.

در رفتینگ کسانی که با هر اتفاقی هول می شوند نمی تواند عکس العمل های لازم را انجام دهند. در صورت افتادن در آب اگر زمان را از دست بدهید از قاق دور و دورتر می شوید و برگشت دوباره تان به قایق کمی سخت می شود. همیشه شرایط با هول شدن بدتر می شود در صورتی که اگر هول نشوید و آرام باشید بهتر می توانید فکر و عمل کنید.

راهنمای شما کسی است که بارها رفتینگ انجام داده و می داند در هر موقعیتی چه عکس العملی باید انجام داد پس با دقت به راهنمایی های او گوش دهید تا رفتینگی هیجان انگیز و امن را پشت سر بگذارید.

منبع: raftmasters.com

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال