با خوردن این نودل مرگبار، ناشنوا می شوید!

در خیابان های جاکارتا غذایی عجیب سرو می شود که می گویند تندترین نودل دنیاست. دو سال پیش یک سرآشپز بریتانیایی کنجکاو شد تا طعم این غذا را امتحان کند اما با خوردن چندین قاشق از این نودل احساس کرد دیگر گوش هایش هیچ چیزی را نمی شود! خوشبختانه ناشنوایی این مرد ۲۲ ساله موقتی بود و بعد از دو دقیقه شنوایی خود را به دست آورد. غذایی که این مرد را به این روز انداخت به نودل مرگ معروف است. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا از نودل مرگ بیشتر بدانید.

مطالب مرتبط:
غذاهای تند هندی که دهان را می سوزانند!
غذاهای خیابانی محبوب آسیا اینها هستند!

این سرآشپز لندنی که به اندونزی سفر کرده بود به یک رستوران خیابانی رفت و تصمیم گرفت نودل مرگ مخصوص آن جا را امتحان کند. نودل مرگی که می گویند خیلی تند است! برای اینکه به تند بودن این غذا پی ببرید باید بدانید که این نودل حتی ۴ هزار برابر از سس تاباسکو هم تندتر است، سس تاباسکو یکی از تندترین سس های جهان است که هر کسی جرات خوردن آن را ندارد !

سرآشپز به محض خوردن این غذا عرق زیادی کرد و رنگ پوستش قرمز شد اما بدترین قسمت تجربه خوردن نودل مرگ این بود که برای مدت دو دقیقه حس شنوایی اش را از دست داد. او می گوید این غذا تندترین چیزی بود تا به حال خورده و با خوردن آن آنقدر احساس گرما کرده که پیراهنش را در آورده و سرش را زیر آب برده است.

کسانی که شروع به خوردن این غذا می کنند فوری آن را از دهان به بیرون می اندازد اما بعضی از افراد محلی هم هستند که نودل را تا آخر می خورند. هیچ نودلی در دنیا به تندی نودل مرگ نیست و جالبه که با خوردن آن طعم نودل را احساس نمی کنید و تنها طعمی که هست، تندی فلفل است!

فلفل چگونه می تواند باعث ناشنوایی، حتی به صورت موقف، شود؟ این ناشنوایی به ارتباط پیچیده بین دهان، گلو و گوش ها بر می گردد. دلیل تندی فلفل ها زیر سر ماده ای به اسم «کپسایسین» است ماده ای که در گیاهان هم به وجود می آید تا از آن ها در مقابل انواع قارچ ها محافظت کند. این ماده، سلول های انسان مخصوصا غشای مخاطی که در دهان، گلو، شکم و چشم ها قرار دارند را تحریک می کند. مقدار کم این ماده باعث احساس سوزش می شود و گیرنده های درد در غشا هم به این احساس پاسخ می دهند.

گاهی از ماده «کپسایسین» به شکل کرم و پماد برای از بین بردن دردهای مزمن استفاده می شود. وقتی این پماد روی محل درد زده می شود اول پوست شروع به سوزش می کند و درد بیشتر می شود اما چند دقیقه بعد عصب ها دیگر دردی را احساس نمی کنند.

برگردیم به نودل مرگ: مصرف مقدار زیادی «کپسایسین» ممکنه باعث تاول زدن دهان و گلو شود، این تاول ها توسط غشای مخاطی به وجود می آیند تا بالاترین لایه سلول ها را قربانی کنند و با ایجاد یک حباب محافظتی از لایه های زیرین مراقبت کنند.

اینکه کسی غذای تند بخورد و دچار ناشنوایی موفقتی شود دلایل زیادی دارد. گلو و گوش ها توسط مجرایی به هم مرتبط شده اند و این ارتباط کمک می کند که فشار در گوش داخلی به حالت تعادل دربیاید. با خوردن غذای تند، مجرای ارتباطی بین گلو و گوش ها بسته می شود و در همین هنگام احساس شنوایی از بین می رود.

احتمال دیگری هم برای این ناشنوایی موقتی وجود دارد و آن تحریک پذیری عصب سه گانه است. عصب سه گانه به عصب شنوایی متصل است و مسئول انتقال داده های شنوایی است.  کسانی که مبتلا به میگرن هستند گاهی به طور موقت شنوایی خود را از دست می دهند چون تحریک عصب سه گانه، جریان خون را تغییر می دهد و خون موقتا به عصب شنوایی نمی رسد. همین اتفاق  این بار برای این سراشپز افتاده است آن هم به دلیل فلفل تند! وقتی این تحریک پذیری کاهش پیدا می کند قدرت شنوایی هم مجددا برمی گردد. اما گاهی هم تغییرات جریان خون در عصب شنوایی باعث آسیب های موقتی می شود پس فرقی نمی کند که این ناشنوایی موقتی برای چه به وجود آمده اگر احساس شنوایی سریعا برنگشت باید فورا پیش دکتر بروید.

با اینکه این سرآشپز با خوردن این فلفل تند دچار ناشنوایی موقتی شد اما معمولا ماده ی «کپسایسین» ی که در فلفل های تند وجود دارد احساس شنوایی را بهتر می کند! ماده ی «کپسایسین» برای درمان بسیاری از سرطان ها به کار می رود و بعضی ها می گویند  مصرف آن در حین شیمی درمانی از سلول های مو محافظت می کنند و مانع ریزش آن می شوند. هیچ کسی هنوز نمی داند که چرا این ترکیب تند همچین تاثیری دارد اما مطالعات روی آن ادامه دارد.

نودل غذایی آسان و خوشمزه است که مخصوصا در جنوب شرقی آسیا طرفدارن زیادی دارد. نودل های معمولی هم معمولا تندی زیادی دارند برای همین اگر علاقه ای به خوردن غذاهای تند ندارید باید به سرآشپز بگویید تا غذایتان را چندان تند نکنند اما تندی نودل مرگ فراتر از حد تصور است و در آن از ۱۰۰ فلفل تایلندی استفاده شده است.

منبع: metro.co.uk

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟