تا به حال حتی اسم این میوه های چینی را هم نشنیده اید!

اگر گذرتان به آشپزخانه های چینی بیفتد با میوه های عجیب و غریب زیادی روبرو می شوید: ریشه نیلوفر آبی، ترب زمستانی و شاه بلوط آبی که منتظرند تا به یک شام خوشمزه تبدیل شوند! چین پر از میوه ها و سبزیجات عجیب و در عین حال خوشمزه است که فقط بومی همین منطقه هستند. اگر قصد دارید تا به بازارهای محلی چین سری بزنید بهتر است با میوه ها و سبزیجات خاص این کشور آشنا شوید. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا تعدادی از این میوه های چینی را معرفی کنیم.

مطالب مرتبط:
میوه های عجیبی که هیچ وقت نخورده اید!
می دانید این میوه های خوشمزه از کدام کشورها آمده اند؟

احتمالا تا به حال نیلوفرهای آبی را دیده اید اما مطمئنا نمی دانید که این گیاه یک ریشه ی خوردنی دارند! بافت ریشه ی این گیاه ترد و مزه اش شیرینی است و شاید همین طعم شیرینه که آن را تا این حد پرطرفدار کرده است. این ماده ی غذایی را می توانید به هر ترتیبی که دوست دارید درست کنید: سرخ شده، آب پز و … . جالبه بدانید که با این ریشه یک غذای خیابانی خیلی پرطرفدار هم درست می شود که در سفر به شانگهای حتما آن را در بساط دست فروش های خیابانی پیدا می کنید. برای درست کردن این غذا داخل ریشه نیلوفر آبی با برنج چسبناک پر می شود و در شیره گل اسمانتوس ساعت ها می پزد تا کاراملی شود.

این میوه ی خوشمزه ی پاییزی شیرین و گس است و بافت گوشتی و آبدار دارد. این میوه به غیر از اینکه همینطوری خورده می شود به صورت خشک شده و یا حتی در کنار اسنک ها هم خورده می شود. خرمالوی آسیایی بومی ژاپن، چین، کره، میانمار و نپال است و می تواند از اواخر زمستان تا سه ماه بعد بر روی درخت بماند.

ترب زمستانی که در خانواده ترب ها قرار دارد از سبزیجات پرطرفدار است. این ترب سفید و ترد مزه ی شیرین و کمی تند دارد و گاهی به اسم ژلپنی اش، دایکون (daikon) هم شناخته می شود. این ترب هم به صورت خام و هم پخته خورده می شود و از آن هم در سوپ، هم غذاهای سرخ کردنی و هم دیم سام استفاده می شود.

تارو یک جور سبزی ریشه ای است که پوست قهوه ای و سفت و گوشت بنفش رنگی دارد. با دیدن آن احتمالا یاد سیب زمینی می افتید اما طعم و مزه اش خیلی پیچیده تر از سیب زمینی است: مغزدار، آبدار و کمی شیرین. این ماده غذایی به روش های مختلفی درست می شود: آب پز، بخارپز و یا به عنوان ماده ی اصلی در کیک تارو.

این گیاه خوردنی از سبزیجات محبوب زمستانی ست. گوشت سفید رنگ این سبزی هم به صورت خام و هم پخته مصرف می شود. این ماده ی غذایی حتی خاصیت درمانی هم دارد و برای تنظیم خواب و بالا بردن سرعت هضم غذا در داروهای سنتی چینی هم استفاده می شود.

این میوه شکل جالبی دارد و وقتی به صورت عرضی برش می خورد شبیه ستاره می شود به همین دلیل هم هست که به میوه ستاره معروف شده است. این میوه ی استوایی جذاب بومی جنوب شرقی آسیاست و در چین به خصوص در ماه های تابستان خیلی محبوب است. گوشت این میوه آبدار و ترد است و کمی طعم شیرین هم در آن حس می شود. میوه ستاره معمولا به صورت خام خورده می شود اما در آشپزی و برای درست کردن چاشنی ها و آب میوه ها هم به کار می رود.

این میوه اولین بار در قرن ۱۴ توسط هندی ها به چین معرفی شد از آن جایی که طعمش خیلی تلخ است هیچ وقت به تنهایی در غذاها به کار نمی رود و به همراه مواد غذایی دیگر استفاده می شود. این میوه زمانی استفاده می شود که همچنان سبز و نرسیده است.

شاید با دیدن اسم این میوه فکر کنید که در دسته ی مغزها قرار دارد اما اصلا این طور نیست. این میوه یک جور سبزیجات آبی است که در تالاب ها رشد می کند. وقتی این میوه را به طور خام می خورید طعم شیرین و تردی دارد که با پخته شدن طعم مغزها را می گیرد. از این میوه در نودل های سرخ شده، برنج و همینطور سوپ ها استفاده می شود. این ماده ی غذایی در تالاب ها در زیر آب رشد می کند و برگ های ریشه مانندش تا حدود ۱.۵ متر بلند می شوند. ریشه ی پیاز مانند این گیاه با گوشت سفید و ترد هم از مواد غذایی محبوب در چین است که هم به صورت خام و هم پخته مصرف می شود. گاهی هم آن را به صورت آرد در می آورند تا با کیک شاه بلوط آبی درست کنند و آن را در کنار دیگر دیم سام ها قرار می دهند.

این میوه ی درختی و آبدار که بومی جنوب شرقی آسیاست به خاطر شباهتش به مردمک چشم  به چشم اژدها هم معروف است. در وسط گوشت کوچک و سفید این میوه یک هسته ی سیاه کوچک هست. با اینکه این میوه در دسته ی سرخالوهاست اما کمی کوچک تر و کمی شیرین است و البته ترشی سرخالوها را ندارد.

منبع: theculturetrip.com

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال