با میراث جهانی یونسکو در ترکیه آشنا شوید

میراث جهانی یونسکو در ترکیه

ترکیه کشوری در غرب آسیا است که بخشی از آن در جنوب شرقی اروپا قرار گرفته است. این کشور دارای تاریخی پر از فراز و نشیب بوده از همین رو جاذبه های تاریخی بسیاری از دوره های مختلف حکومتی در این کشور باقی مانده است. این موضوع خود یکی از دلایلی بوده که کشور ترکیه بتواند در صنعت گردشگری حرف های بسیار برای گفتن داشته باشد. شهر استانبول به دلیل آثار باستانی که دارد همه ساله پذیرای تعداد زیادی از گردشگران از سراسر جهان می باشد. ما در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت قصد داریم تا درباره ی میراث جهانی یونسکو در ترکیه صحبت کنیم.

مطالب مرتبط:
شهر باستانی «میرا» در ترکیه، سرزمین اسرارآمیز مردگان!
مرکز خرید فروم در استانبول، بزرگترین مرکز خرید ترکیه
گوبکلی تپه ترکیه؛ مکانی قدیمی تر از استون هنج!

منطقه ای تاریخی در جنوب غربی کشور ترکیه وجود دارد به نام آفرودیزیوز که جز میراث جهانی یونسکو در ترکیه به شمار می رود. این شهر یکی از زیباترین شهرهای رومی در این کشور است که از دوران برنزین و تقریبا ۲۸۰۰ سال پیش از میلاد تاکنون در این شهر باقی مانده که در نهایت هم در سال ۲۰۱۷ در سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسید.

از قرن ۳ قبل از میلاد معبد آفرودیت در این منطقه بوده و یک قرن بعد از آن هم این شهر در ترکیه برپا شد. این شهر در نزدیکی دنیزلی واقع شده و به واسطه وجود معبد مرمر در نزدیکی ‌اش آثار مرمرین از آن دوران را مانندی گنجی نهان در خود دارد. بسیاری از بخش ‌های معماری آن هنوز سالم باقی مانده و می‌ توان نقش برجسته‌ های روی دیواره‌ های آن را تماشا کرد.

شهری باستانی در مرز میان ترکیه و ارمنستان به نام آنی در دره ای عمیق قرار دارد که در سال ۲۰۱۶ به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. قدمت کلیساها و مناطق باستانی که در این منطقه باستانی قرار دارند به سال ۹۶۱ میلادی باز می گردند و جالب است بدانید که پادشاه ارمنستان، پایتخت خود را از شهر قارص به آنی نیز منتقل کرده است.

دیگر منطقه ی باستانی که در لیست میراث جهانی یونسکو در ترکیه قرار گرفته سایت باستان شناسی تروی است. این محوطه باستانی به خاطر ارزش تاریخی و فرهنگی که دارد از سال ۱۹۹۸ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و اکنون به عنوان یک جاذبه ی گردشگری در ترکیه مورد بازدید قرار می گیرد.کشف بقایای شهر تاریخی تروی سبب شده تا افسانه هایی که درباره این شهر وجود داشته است به واقعیت تبدیل شوند. این سایت از دیوار دفاعی در اطراف ارگ، یازده دروازه، یک سطح شیبدار سنگ هموار، و بخش پایین تر از پنج دژ دفاعی تشکیل شده است.

در لیست میراث جهانی یونسکو در ترکیه نام شهر بورسا و جومالی کیزیک هم می درخشد. منطقه بورسا و جومالی کیزیک تولد امپراطوری عثمانی” متشکل از پنج منطقه مجموعه اورهان غازی و کاروانسراهای اطراف آن، مجموعه خداوندگار یا مراد اول، مجموعه ییلدیریم یا بایزید اول، مجموعه یشیل یا محمد اول و مجموعه مرادیه یا مراد دوم می باشد.

از دیگر میراث جهانی یونسکو در ترکیه شهر سافرانبلو است که هنوز بافت قدیمی خود را حفظ کرده و تاکنون تعداد زیادی اثر تاریخی در آن به ثبت رسیده است. این شهر توسط یونسکو به عنوان یک ناحیه بین المللی فرهنگی و یکی از میراث‌های جهانی در سال ۱۹۹۴ ثبت شده است. جالب است بدانید که آنچه از این شهر به ثبت رسیده شامل ۱ موزه خصوصی، ۲۵ مسجد، ۵ مقبره، ۸ چشمه تاریخی، ۵ حمام ترکی، ۳ کاروانسرا، ۱ برج تاریخی ساعت، ۱ ساعت آفتابی، پل های تاریخی قبرستان ها و صدها خانه تاریخی و … بوده است.

یکی از مهمترین شهرهای باستانی ترکیه که در سواحل رود دجله قرار گرفته دیاربکر است که در سواحل رود دجله واقع شده است. دیواری قدیمی و سنگی سراسر این منطقه در بر گرفته است. قلعه دیاربکر و باغ‌های فرهنگی هوسل در سال ۲۰۱۵ به فهرست یونسکو افزوده شد. این مجموعه تاریخی یادگار فرهنگی از دوران هلنیستیک، رومی و دوره ساسانی است.

یکی دیگر از شهرهای تاریخی ترکیه که در فهرست میراث جهانی یونسکو در ترکیه به ثبت رسیده شهر افسوس است. این شهر در سال ۲۰۱۵ به ثبت رسید و حدود ۱۵۰۰ قبل از میلاد مسیح به عنوان پایتخت پادشاهی آرزاوا مورد استفاده قرار می گیرفت. بیشتر آثار تاریخی که در شهر افسوس باقی مانده از زمان یونانی ها بوده و در دوران باستان افسانه های بسیاری هم وجود دارد که یکی از ۱۲ شهر تحت لیگ ایونی در یونان به شمار می رفته است. یکی از عجایب هفتگانه ای که در این شهر وجود دارد معبد آرتمیس است و دیگر جاذبه های آن حتما پیشنهاد می کنیم از آن ها دیدن کنید تئاتر بزرگ، قصر سلطنتی و موزه باستان شناسی است.

یک بنای تاریخی که در فهرست میراق جهانی یونسکو در ترکیه توانسته قرار بگیرد، مسجد بزرگ دیوریغی است که یادگاری از احمدشاه می باشد، این مسجد به دستور احمدشاه ساخته شده و ویژگی های منحصر به فردی دارد. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این شاهکار معماری اسلامی، تکنیک پیچیده و خلاقانه‌ی معماری سقف و مجسمه‌های زینتی فراوانی است که در سه درگاه مسجد بزرگ دیوریغی قرار گرفته اند. مسجد بزرگ دیوریغی در سال ۱۹۸۵ در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

یکی دیگر از آثار باستانی ترکیه خاتوشا است که در قدمت این شهر تاریخی به سال های ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ قبل از میلادی باز می گردد و در سال ۱۹۸۶ میلادی توانست در فهرست میراث تاریخی یونسکو در ترکیه به ثبت برسد. از ویژگی ‌های این آثار تاریخی ترکیه می ‌توان به ستون ‌های سنگی اشاره کرد که از زمین بیرون آمده‌ اند و توسط تعدادی دیوار محافظت می‌ شوند.

خوب یک جاذبه دیگر که می خواهیم آن را معرفی کنیم، کوه نمرود است. این جاذبه ی گردشگری که نامش در سال ۱۹۸۷ در فهرست میراث جهانی یونسکو در ترکیه به ثبت رسیده کوه نمرود است. در این منطقه، مجسمه ‌ها و تندیس‌ های بسیار عظیمی وجود دارد که متعلق به یک قرن پیش از میلاد است. ارتفاع برخی از این سنگ ها گاهی حتی به ۹ متر هم می رسد و کوه نمرود یک بنای تاریخی بزرگ است.

در منطقه آناتولی ترکیه که در کشور ترکیه قرار گرفته یکی دیگر از جاذبه هایی که در فهرست جهانی یونسکو در ترکیه به نام گوبکلی تپه واقع می باشد. ستون‌های T شکلی در این سازه وجود دارد که تصاویری از حیوانات وحشی روی آن حک شده است، و بینش‌هایی را در مورد زندگی و اعتقادات مردم بین النهرین بالایی در حدود ۱۱۵۰۰ سال پیش ارائه می‌دهد. حتما در سفر به ترکیه از این منطقه دیدنی بازدید کنید.

یکی از برجسته ترین محوطه های باستان شناسی ترکیه سایت نوسنگی چتل هویوک نام دارد که در دهه ۱۹۵۰ کشف شد و در سال ۲۰۱۲ توانست در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت برسد. این مجموعه به خاطر اندازه بزرگ و نقاشی دیواری‌ های زیبایش که آن را کشف کردند به یکی از معروف ‌ترین محوطه های باستانی و تاریخی جهان تبدیل شد. برخی از باستان شناسان در این منطقه توانسته اند که آثاری را کشف کنند که قدمت آن ها به ۹۰۰۰ سال پیش باز می گردد. باستان شناسان در منطقه نوسنگی چتل هویوک همچنان در حال کاوش هستند و در بسیاری از ماه های سال که به این منطقه بروید کاوشگرانی را در آن خواهید دید.

از جمله مشهورترین کشف هایی که در این منطقه انجام شده شامل چندین کتیبه، سنگ‌ نوشته‌ و نقاشی‌های حیواناتی چون گوزن بر ‏روی سنگ و نیز چند مجسمه از جمله مجسمه دو شیر روبروی هم یا مجسمه‌ خدای نشسته در ‏کنار دو گربه‌سان است.

یک سایت تاریخی بسیار عجیب در ترکیه وجود دارد که نام آن پرگامون است و در نزدیکی شهر مدرن برگاما در غرب استان ازمیر نیز واقع می باشد. یکی از قدیمی ترین کتابخانه های باستانی جهان در این بنا واقع شده بوده و معبد به جا مانده از پرگامون هم اکنون در بالای تپه واقع شده و جلوه ای حیرت انگیز دارد. این منطقه در سال ۲۰۱۴ توانست در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت برسد.

از دیگر جاذبه هایی که در توانسته در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت برسد پاموک کاله و هیراپلیس است که در سال ۱۹۸۸ نامش در این سازمان جهانی به ثبت رسیده است. پاموک کاله یا پاموق قلعه در جنوب غربی ترکیه در منطقه دریای اژه قرار گرفته و به معنای قلعه پنبه ‌ای است.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز