ترافالگار، بزرگ ترین و معروف ترین میدان لندن

میدان ترافالگار  (Trafalgar Square) در لندن

میدان ترافالگار، بزرگ ترین میدان لندن و قلب تپنده شهر است. هیچ کدام از میدان هایی که در لندن ساخته شده به اندازه میدان ترافالگار معروف نیست، میدانی که هم یکی از جاذبه های گردشگری لندن است و هم محلی برای تجمعات سیاسی. در اطراف این میدان بناها و آثار معروفی را می بینید و با تماشای مجسمه ها با تاریخ این شهر آشنا می شوید. اگر می خواهید از میدان ترافالگار بیشتر بدانید در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
برج لندن، قلعه ای که کلاغ ها از آن محافظت می کنند!
سفری ۴ دقیقه ای به شهر جادویی لندن

در سال ۱۸۱۲ شاهزاده چارلز چهارم که در آن زمان نائب السلطنه بود و هنوز پادشاه نشده بود از معمار «جان ناش» خواست تا ناحیه ای که امروز در آن میدان ترافالگار قرار دارد را نوسازی کند. بعد از چند سال تاخیر، کار ساخت و ساز این میدان در سال ۱۸۳۰ شروع شد «ناش» این محل را صاف کرد اما قبل از اینکه چیزی در آن بسازد از دنیا رفت و کار ساخت میدان متوقف شد.

بعد از اینکه در سال ۱۸۳۸ ساخت گالری ملی در بخش شمالی میدان به پایان رسید افراد زیادی تمایل پیدا کردند تا بناهای بیشتری در این منطقه ساخته شود و اینجا رونق بیشتری پیدا کند. معمار «چارلز باری» (که بیشتر به خاطر ساخت خانه های پارلمان معروف است) طراحی جدیدی از میدان ارائه داد که شامل دو سطح بود و چندین پله آن ها را جدا می کردند. با این طرح موافقت شد و کار ساخت و ساز میدان در سال ۱۸۴۰ شروع شد و ۵ سال بعد به پایان رسید.

فکر می کنید چرا میدان ترافالگار یکی از مهمترین جاذبه های شهر لندن است چون اطراف آن پر شده از بناهای مهم و تاریخی که دیدن از آن ها از بایدهای سفر به لندن است. در اطراف بزرگ ترین میدان لندن توقع دیدن بناها و آثار معروف و تاریخی زیادی را داشته باشید، آثاری که در زیر آنها را معرفی می کنیم:

ستون نلسون (Nelson’s Column)

چرا اسم این میدان را ترافالگار گذاشتند؟ این میدان در واقع گرامیداشت پیروزی دریادار نلسون در برابر ناوگان فرانسوی در جنگ ترافالگار است، جنگی که در ۲۱ اکتبر ۱۸۰۵ در آنسوی سواحل اسپانیایی رخ داد. در ابتدا هیچ طرح و نقشه ای برای ساخت مجسمه ای از نلسون که در این جنگ جانش را از دست داد وجود نداشت و فقط قرار بود که مجسمه ای از پادشاه ویلیام چهارم ساخته شود اما در نهایت مسئولان در سال ۱۸۳۸ به این نتیجه رسیدند که این میدان مناسب ترین جا برای گرامیداشت معروف ترین دریادار بریتانیا یعنی نلسون است برای همین مسابقه ای ترتیب دادند تا بهترین طرح برای طراحی مجسمه ی او انتخاب شود. برنده این مسابقه شخصی به اسم «ویلیام ریلتون» بود که پیشنهاد ساخت ستون و مجسمه ای به طول ۵۲ متر را داده بود. این ستون در بین سال های ۱۸۴۱ و ۱۸۴۳ ساخته شد و بر روی آن مجسمه ای از نلسون به طول ۵.۵ متر گذاشته شد. در پایه این ستون ۴ شیر بزرگ قرار دارد که بعدها در سال ۱۸۶۸ به این ستون و مجسمه اضافه شدند.

مجسمه ها

در چهار گوشه ی طبقه پایینی میدان ترافالگار ۴ پایه مجسمه هست. در بخش شمال شرقی میدان مجسمه «جورج چهارم» را بر روی یک اسب می بینید که در سال ۱۸۴۳ ساخته شده است. این مجسمه که در اصل برای طاق «ماربل آرچ» ساخته شده بود در نهایت به این میدان آورده شد.

در بخش جنوب غربی، مجسمه «چارلز ناپیر» قرار گرفته، فرمانده نظامی که بیشتر به خاطر فرماندهی هایش در هند معروف شده است. این مجسمه که توسط «جورج آدامز» ساخته شده در سال ۱۸۵۶ در گوشه ای از این میدان نصب شد.

مجسمه «هنری هاولاک»، فرمانده نظامی که بیشتر دوره خدمتش را در هند گذراند هم در سمت غربی میدان قرار دارد. این مجسمه در سال ۱۸۶۱ توسط «ویلیام بهنس» ساخته شد و جذابیت خاصی به میدان داده است.

بیش از ۱۵۰ سال است که پایه ی مجسمه ای که در گوشه شمال غربی میدان قرار دارد خالی مانده است. قرار بود که در ابتدا مجسمه پادشاه «ویلیام چهارم» بر روی این پایه قرار بگیرد اما در سال ۱۹۹۹ قرار بر این شد که بر روی این پایه مجسمه های مدرن معاصر قرار بگیرد.

البته مجسمه های داخل و اطراف میدان ترافالگار فقط محدود به همین چند تا نیستند و یکی از جذاب ترین آن ها مجسمه «چارلز اول» است که در قسمت جنوبی ستون نلسون قرار دارد. این مجسمه در سال ۱۶۳۳ ساخته شده و قدیمی ترین مجسمه اسب سوار لندن است. بعد از اینکه چارلز اول در سال ۱۶۴۹ اعدام شد مجلس دستور داد تا مجسمه او از بین برود اما بعد از اصلاحات پادشاهی انگلیس، مجسمه به پادشاه چارلز دوم فروخته شد.

فواره ها

در قرن نوزدهم میدان ترافالگار بزرگ تر شد و اولین فواره ها در همین زمان در میدان ساخته شدند. دو فواره دیگر در سال ۱۹۳۹ به عنوان بنای یادبود دو دریادار جایگزین فواره های قبلی شدند. این فواره ها توسط معمار «ادوین» طراحی شدند و با مجسمه ها، دولفین ها، پری های دریایی و نهنگ های کوچک تزئین شدند.

گالری ملی

در بخش شمالی میدان گالری نئوکلاسیک ملی قرار دارد که بین سال های ۱۸۳۴ تا ۱۸۳۸ ساخته شده و با ایستادن بر روی سکوی ایوان آن میدان را در مقابل خود می بینید. این موزه مجموعه ای از نقاشی های بینظیر از ۶ قرن مختلف را به نمایش گذاشته و در آن شانس این را دارید تا کارهای معروف ترین نقاشان دنیا مثل روبنس، فرمیر و ون گوگ را تماشا کنید.

کلیسای سنت مارتین این د فیلدز (St. Martin-in-the-Fields)

این کلیسای قدیمی در بخش شمال شرقی میدان قرار دارد و به خاطر اینکه در منطقه شلوغ شهر قرار گرفته یکی از معروف ترین کلیساهای لندن است. کلیسا با مناره بلند و سفید و ایوان نئوکلاسیک در سال ۱۷۲۱ توسط «جیمز گیبس» درست شد و معماری آن الهام بخش ساخت خیلی از کلیساها شده است. این کلیسا چهارمین کلیسای این محل است. اولین کلیسا در قرن سیزدهم ساخته شده بود، زمانی که اینجا هنوز منطقه ای روستایی بود.

در نزدیکی این میدان جاذبه های زیادی هست؛ از این میدان با چند قدمی پیاده روی به محله شیک لندن، «کاونت گاردن» می رسید که پر از مغازه های لوکس برای خرید است. برای غذا خوردن به محله چینی ها بروید، سری به میدان پارلمان بزنید و خانه های پارلمان و بیگ بن را ببینید.

منبع: london.gov.uk

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز