موزه پست و تلگراف تهران
امروزه اگر بخواهید از حال کسی با خبر شوید و یا پیغام بدهید و پیغامی برسانید، فقط به چند ثانیه زمان نیاز دارید، کافیست گوشی را بردارید و تمام، اما در گذشته همه چیز به این راحتی نبوده است و برای برقراری ارتباط ساعت ها، روزها و گاهی ماه ها زمان لازم بوده است.شاید برایتان تعجب آور باشد اما واقعیت دارد، در تهران موزه ای وجود دارد که می خواهد به همین موضوع بپردازد منظور ما موزه پست و تلگراف تهران است که هدف از برپایی آن، آشنایی مردممان با دنیای مخابرات و ارتباطات در گذشته است. به همراه الی گشت به این موزه می رویم و سفری به دنیای ارتباطات گذشته می کنیم…
مطالب مرتبط: موزه فرش ایران کجاست؟ چگونه به آنجا برویم؟ موزه قصر آیینه، نماد روشنایی یزد
وارد موزه که می شوید، فضایی قدیمی و شکیل را در روبرویتان می بینید و فورا یاد سازه ها عمارت های قدیمی می افتید، این موزه دارای ۲ طبقه است که در هر طبقه ای غرفه های مخصوصی وجود دارد و هر کدام از این غرفه ها نمایانگر یک بخش هستند. با بخش های مختلف موزه پست تلگراف تهران آشنا می شویم:
طبقه اول موزه پست و تلگراف تهران
طبقه اول این موزه دارای بخش های غرفه های مختلفی است که عبارتند از:
غرفه وزرا: در این غرفه می توانید تصاویر وزیران پست ایران را از اول تا به امروز ببینید، علاوه بر این، تمبرهای مربوط به دوران قاجار از سال ۱۲۸۸ تا ۱۲۷۶ و تمبرهای دوره پهلوی از سال ۱۳۰۴ تا ۱۳۵۷ و جمهوری اسلامی تا به امروز در این غرفه نگهداری می شود.
غرفه اشیا پستی: در این غرفه انواع مهرها از مهرهای گرد گرفته تا مستطیلی وغلتکی؛ مهرهایی که در اداره پست های کشورهای دیگر استفاده می شود، دستگاه تایپ های قدیمی و عکس هایی از کارکنان اداره پست در دوران قاجار را دید.
سالن مرکزی: در این غرفه انواع وسایل ارتباطی قدیمی مثل ارابه ها، ماشین های ۳ چرخ را می توان دید. علاوه بر این، صندوق های پستی ای که در زمان قاجاریان استفاده می شده است در این غرفه به نمایش گذاشته است.
کتابخانه: در این بخش، کتاب هایی که مرتبط با تاریخچه پست و تلگراف و … است قرار داده شده اند که می توانید مطالعه کنید.
حیاط مرکزی: از این قسمت برای برگزاری مراسم و جشن های تمبر مشترک با کشورهای دیگر و نمایشگاه های موقت تمبر استفاده می شده است.
طبقه دوم موزه پست و تلگراف تهران
سالن تمبر بین الملل: در این غرفه می توان پاکت های ارسالی مخصوص نامه از کشورهای دیگر را دید، تمبرهای منتشری کشورهای عضو اتحادیه ی جهانی پست هم بخش دیگر به نمایش درآمده در این غرفه است.
غرفه صندوق های پستی کشورها: نمونه های جالب صندوق های پستی کشرهای دیگری مانند آلمان، برزیل، کانادا و سوئد را می توان در این غرفه تماشا کرد.
غرفه مخابرات: این بخش خود شامل ۲ غرفه ی جداگانه است که در غرفه ی اول می توان سوله های ارتباطی مختلف مثل مورس، دستگاه تلگراف، تله تایپ فاکس را دید. در غرفه دوم اما دستگاه های مخابراتی مختلف مثل تلفن های مغناطیسی رو میزی به نمایش در آمده است.
موزه پست و تلگراف تهران کجاست؟
این موزه در خیابان امام خمینی (سپه سابق) و در کنار سردر باغ ملی است. مترو یکی از بهترین وسیله ها برای رسیدن به این موزه است، کافی است ایستگاه اما خمینی پیاده شوید و کمی به طرف غرب پیاده بروید.