موزه هنر کاستیف قزاقستان | Kasteev Art Museum
قدمت موزه هنر کاستیف قزاقستان به سال ۱۹۳۵ میلادی برمی گردد. وقتی که، دولت پیشین قزاقستان بخشنامه ای را صادر کرد تا گالری هنر قزاق شروع به فعالیت کند. در بخشنامه صادره، توجه ویژه ایی به سالگرد پانزدهمین نمایشگاه هنر این جمهوری عضو سابق اتحاد جماهیر شوروی شد. بعد از به اتمام کار نمایشگاه، آثار این نمایشگاه هنری بوسیله مسوولین موزه هنر خریداری و موزه امروزی هنر بوجود آمد. در ادامه با الی گشت همراه شوید:
مطالب مرتبط: خواجه احمد یسوی، بنیانگذار تصوف در آسیای میانه موزه الجیرز، بنای یادبود دیدنی در قزاقستان
در سال ۱۹۶۵، دولت وقت قزاقستان تصمیم گرفت تا برای موزه هنر، ساختمان مخصوص خود را مهیا کند. در همین راستا، طراحی ساختمان موزه بوسیله آرشیتکت های قزاقستان به نام های السا کوزنتسوا، الگا نااوموا و بوریس نوویکف صورت پذیرفت. در سال ۱۹۷۶، گالری هنر قزاق تغییر نام داد و اسم موزه را موزه هنر جمهوری قزاقستان گذاشتند. موزه هنرهای کاربردی نیز بعدها به بخش های این موزه اضافه شد. موزه جدید در سپتامبر ۱۹۷۶ به روی بازدیدکنندگان بازگشایی شد. در ژانویه ۱۹۸۴، اسم موزه دوباره دستخوش تغییر شد و نام آبیلخان کاستیف که معروف به هنرمند مردمی قزاقستان بود برای این موزه برگزیده شد.
در دوره کنونی، موزه هنر کاستیف جمهوری قزاقستان بزرگترین موزه هنر این کشور آسیای میانه محسوب می شود ود عین حال پیشروترین مرکز تحقیقاتی، فرهنگی و آموزشی هنرهای زیبا این کشور محسوب می شود.مجموعه گردآوری شده در این موزه بسیار غنی، متنوع و ارزشمند است و اطلاعات مفیدی را درباره فرهنگ هنری کشور قزاقستان، قاره اروپا و آسیا، استادان هنرمند قدیم و معاصر در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهد. این موزه شامل انواع مختلفی از اشیا هنری می شود. چندین مرکز تحقیقاتی-علمی و دیگر دفاتر در این موزه حضور دارند که عبارتند از: دفتر هنرهای تجسمی قزاقستان، دفتر هنرهای کاربردی و تزئینی قراقستان، دفتر هنرهای کلاسیک خارجی، دفتر هنر مدرن خارجی، دفتر مرمتهای علمی، دفتر نمایشگاهها و مدیریت آن، دفتر تورهای گردشگری، دفتر مدیریت جمع آوری اشیا هنری و انبار کردن آن، دفتر اطلاعات و انتشارات، و دفتر مدیریت و روابط خارجی.
امروزه، این موزه به مرکز برگزاری رویدادهای فرهنگی تبدیل شده است. ارتباطات وسیع و گسترده موزه، این امکان را برای گردانندگان موزه فراهم نموده است که در کنار نمایشگاههای دائمی که در موزه در طول سال برگزار می گردد، همچنین شرایط مناسب را برای برگزاری منظم نمایشگاه های انفرادی هنرمندان قزاقستان فراهم نمایند. در ضمن، آثار هنرمندان بین المللی و نمایشگاه های کلکسیون داران خصوصی نیز در این موزه برای علاقه مندان به نمایش گذاشته می شود که عاشقان هنرهای زیبا را گرد هم می آورد. این موزه در سال بیش از ۸۰ نمایشگاه برگزار می نماید. یکی از اهداف اصلی این موزه آشنا کردن مردم با گنجینه های این موزه و شناساندن آن به اقشار مختلف مردم است و کشاندن تعداد کثیری از آنها به سمت بازدید از این موزه است تا بتواند از این طریق، مردم را هر چه بیشتر با پدیده هنر در سطح جهانی، بویژه نوع معروف و شناخته شده آن آشنا کند.
موزه هنر کاستیف جمهوری قزاقستان، انواع گوناگونی از فعالیت ها را در مفرض نمایش می گذارد، که از جمله می توان به مواردی که در ذیل می آید، اشاره کرد: ترتیب دادن برنامه هایی که برای عموم مردم از گروه های سنی و قشرهای مختلف جامعه جذابیت داشته باشد، برگزاری تورهایی که از نظر موضوعی به یکدیگر مرتبط باشند و بدین گونه به توانند سطح دانش هنری افراد جامعه را ارتقا بدهند و در پایان برگزاری دوره ایی سخنرانی های مختلف در مورد تاریخ قزاقستان و هنر جهان که مدت آن حدود ۴ الی ۵ ماه در سال به طول می انجامد.
بعلاوه، موزه کاستیف یکی از موسسات پیشرو در زمینه فعالیت های تحقیقاتی در جهت مرمت و بازسازی اشیا هنری است. بسیاری از فعالیت های آموزشی، مثل کنفرانس های علمی در سطح ملی و فراملی، سمینار و میزگردهای علمی هر ساله در این موزه برگزار می شود. محققان موزه، مقالات خود را هم در کنفرانس های داخلی و هم خارجی ارایه می دهند. همچنین، این محققان به انتشار آثاری از خود مبادرت می کنند که بر طبق مطالعات ریشه ایی خودشان است.
رخدادهای هنری و فعالیت های این موزه بطور وسیعی در رسانه های جمعی این کشور مثل روزنامه ها، مجلات، سایت های اینترنتی و تلویزیون این کشور پو شش داده می شود. این موزه همچنان در راستای ماموریت اصلی خود که بالا بردن جایگاه موزه نزد مردم این کشور است، قدم بر می دارد و در تلاش است خود را به عنوان مرکزی که مطالعات و تحقیقات مهمی را در زمینه شناسناندن و گسترش هنرهای تزئینی ایفا می کند به مردم معرفی کند. در حال حاضر، در این موزه بیش از ۲۲۰۰۰ شی هنری درجه یک وجود دارد که میراث ملی این کشور را تشکیل می دهد. شاهکارهای فرهنگ ملی و فراملی در ۱۴ سالن مجزای موزه هنر ای. کاستیف جمهوری قزاقستان گرد هم آورده شده است. به دلیل فعالیت های نظام مند و هماهنگ شده این موزه، آثار به نمایش درآمده در موزه از تنوع و غنای زیادی برخوردار می باشند.
آیتم هایی که مرتبط به هنرهای کاربردی محلی می باشند، منعکس کننده تمام شئون زندگی قزاقها در طول زمانی بسیار طولانی هستند. همه انواع هنرهای دستی جمع آوری شده در این موزه، ظریف و استادانه ساخته شده اند. از بین این هنرهای دستی می توان بطور مثال به بافندگی، گلدوزی، محصولات پارچه ای، منبت کاری و هنر جواهرسازی در این سرزمین اشاره کرد. نمایشگاه هنر کشورهایی چون هندوستان، چین، ژاپن و کره در این نمایشگاه یافت می شود. نیز، می توانید در این موزه آثار هنرمندان از دونگان، اویگور و تبت را ببینید که شهرتشان را به ساخت آیتم ها هنری از جنس فلز برنز، منبت کاری و سنگ کاری، محصولاتی از لاک، گلدوزی، پرسلن و سرامیک نسبت می دهند. موزه هنر ای. کاستیف جمهوری قزاقستان کلکسیونی از با کیفیت ترین و کامل ترین آشیا هنری مربوط به این کشور را شامل می شود که از نظر زمانی، اواخر قرن نوزدهم میلادی تا دوران معاصر را در برمی گیرد.