این موزه های هند همه را متعجب کرده است!

۸ موزه عجیب غریب هند

هند کشور متنوعی است نه فقط از نظر مردم و پوشش گیاهی و جانوری؛ بلکه در هر چیزی که فکرش را بکنید. اگر سفری به جای جای این کشور پهناور داشته باشید می توانید جالب ترین، منحصربفردترین و جذاب ترین موزه ها را پیدا کنید. وقتی به شهر جدیدی پا می گذارید معمولا به ندرت پیش می آید که قصد بازدید از موزه ها را داشته باشید اما اگر قبلا درباره آن موزه اطلاعاتی به دست آورده باشید و به جالب بودن آن پی برده باشید مطمئنا می خواهید هر جور شده از این موزه ها دیدن کنید! می خواهیم ۸ موزه منحصربفرد هند را معرفی کنیم که بدون شک دیدن از آن ها برایتان جالب خواهد بود. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا با موزه های عجیب هند آشنا شوید.

موزه ریل ملی (National Rail Museum)

مطالب مرتبط:
این کارها را فقط در هند می توانید انجام دهید
موزه نپیر در کرالا، موزه ای با معماری بریتانیایی هندی

این موزه مخصوص کسانی است که به سفر با قطار علاقه زیادی دارند! موزه در محله «چاناکیاپوری» در دهلی جدید قرار دارد و اولین بار در فوریه ۱۹۷۷ به روی علاقمندان باز شد. این موزه نمایشگاه هایی داخل و بیرون موزه دارد و از سه شنبه تا یکشنبه از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۵:۳۰ بعدازظهر باز است. نمایشگاه های اصلی موزه شامل موتور آتش موریس، مونوریل دولتی پاتیالا، ملکه پری، سالن شاهزاده ولز، لوکوموتیو الکتریکی سر ویلسون، سالن ماهاراجای میسور، سالن ماهاراجای ایندور، بتی تراموا، لوکوموتیو الکتریکی سر موجر، اتوبوس ریلی کالکا شیلما و … است.

موزه هوانوری دریایی (Naval Aviation Museum)

این موزه در «بوگمالو» در ۶ کیلومتری واسکو دو گاما ی گوا قرار دارد. نمایشگاه های این محل هم در داخل موزه و هم در خارج موزه برگزار می شود. این موزه در سال ۱۹۹۸ افتتاح شد و نمایشگاه های خارجی آن شامل هواگرد برگه آلیزه و … هستند. گالری های داخل موزه بخش های مختلفی دارد که یکی از آن ها شامل بمب نیروی دریایی هند، اژدر، سنسورها و توپخانه هاست.

موزه جادوگری و جادوی سیاه مایونگ (Mayong)

مایونگ روستایی در ایالت آسام  است که در کنار وردخانه براهماپوترا قرار دارد و دور و بر آن را تپه ها احاطه کرده اند شاید برای همین است که به این روستا سرزمین جادوی سیاه می گویند! روستا در فاصله ۴۰ کیلومتری شهر گواتی قرار دارد و به عنوان پایتخت جادوی سیاه و جادوگری هند شناخته می شود. تاریخچه این روستا و اینکه چطور جادوی سیاه وارد این محله شده چندان مشخص نیست اما شایعاتی درباره اتفاق های عجیب و غریبی که در آن رخ داده وجود دارد اتفاقاتی مثل مردانی که در هوا  ناپدید می شدند، مردمی که به حیوان تبدیل می شدند، و جانوران رام نشدنی ای که به طور جادویی رام می شدند. یادگاری های جادوی سیاه در این موزه نگهداری می شود و مطمئنا بازدید از آن می تواند برای کسانی که علاقمند به مسائل جادویی و ماورائی هستند جالب باشد.

موزه بادبادک، ناحیه پالدی (Paldi)

این موزه در موزه سانکار کاندرا (Sanskar Kendra) در ناحیه پالدی احمدآباد قرار دارد. بانی تاسیس این موزه شخصی به اسم بانو شاه است که یک سری از بادبادک های عجیب و غریب را از مجموعه بادبادک هایی که تا به حال جمع آوری کرده بود را در این موزه به نمایش گذاشت و موزه را تاسیس کرد. این موزه به شهراری احمدآباد اهدا شد و در مقابل شهرداری هم در سال ۱۹۸۵ این مکان را برای این موزه در نظر گرفت. از آن زمان تا به حال بادبادک های عجیب و غریب زیادی به مجموعه های قبلی اضافه شده که یکی از آن ها ۶ متر طول و حدود ۵ متر عرض دارد. البته در این موزه فقط بادبادک پیدا نمی شود و در آن می توانید تعدادی از زیباترین نقاشی های مینیاتوری را هم ببینید.

موزه زیردریایی ای به اسم آی‌ان‌اس کرشورا (INS Kurusura)

این موزه خیلی منحصر بفرد است و شاید تا به حال نمونه اش را در هیچ جای دیگری ندیده باشید. این زیردریایی در واقع یک زیردریایی کلاس کلواری متعلق به نیروی دریایی هند بود که حدود ۳۱ سال مورد استفاده قرار گرفت و در جنگ هند – پاکستان ۱۹۷۱ هم به کار رفته بود. این زیردریایی در سال ۲۰۰۱ از رده خارج شد و بعد  از آن در موزه ساحل راماکیشنا شهر ویساکاپاتنام به نمایش در آمد. اگر علاقمند به تماشای این زیردریایی تاریخی هستید می توانید در همه روزهای هفته به جز دوشنبه از ساعت ۲ بعداز ظهر تا ۹ شب به این موزه بروید. این زیردریایی بیش از ۹۱ متر طول و ۸ متر عرض دارد و بر روی یک سکوی بتونی قرار گفته تا ثابت بماند. وقتی در داخل این موزه هستید می توانید از نزدیک شکل ظاهری زیردریایی را تماشا کنید و با ساز و کار کار آن آشنا شوید.

موزه مغز انسان (Human Brain Museum)

موسسه بهداشت روان و اعصاب شهر بانگالور یک موزه عجیب و غریب دارد؛ موزه ای به سام موزه مغز انسان! که احتمالا بازدید از ان برایتان خیلی هیجان انگیز است. این موزه در سال ۱۹۹۵ تاسیس شد تا از طریق آن بتوانند درباره عصب شناسی تحقیقات بیشتری کنند. البته فقط روزهای شنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۳ بعداز ظهر اجازه بازدید از این موزه را دارید و در روزهای دیگر بازدید عمومی ندارد. البته این محدودیت زمانی برای بازدید از موزه، طبیعی است چون اینجا بیشتر از اینکه یک موزه باشد یک مرکز تحقیقاتی به حساب می آید. در این موزه داخل مغز انسان را می بینید و با عصب شناسی، روانشناسی، جراحی مغز و اعصاب و … تا حدودی آشنا می شوید.

موزه هندی (Indian Museum)

موزه هندی بزرگ ترین و قدیمی ترین موزه هند است و در سال ۱۸۱۴ در کلکته هند تاسیس شد. در این موزه می توانید مجموعه های نادری مثل نقاشی های مغولی، مومیایی، فسیل، اسکلت، ابزاهای باستانی، زره و زیورالات را ببینید. این موزه که زیر نظر وزارت فرهنگ دولت هند کار می کند در روزهای دوشنبه بسته و در روزهای دیگر هفته از ساعت ۱۰ صبح تا ۵ بعداز ظهر باز است.

موزه باستان شناسی در Lothal

این موزه در واقع یکی از شهرهای تمدن دره سند (Indus) است که قدمتش به ۳۷۰ سال قبل از میلاد برمی گردد و واقعا جذاب است. این شهر که در منطقه احمدآباد قرار دارد در سال ۱۹۵۴ کشف شد و عملیات بیرون آوردن آن از خاک تا سال ۱۹۶۰ طول کشید.

منبع: theculturetrip.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟