موزه های شهر اصفهان نصف جهان

موزه های شهر اصفهان

۸ مورد از موزه های شهر اصفهان

شهر اصفهان از جمله شهرهایی است در ایران که غرق هنر و تاریخ می باشد. شهری که قدم زدن در کوچه و خیابان های آن احساس قدم زدن در سالن های یک موزه را می دهد. شهر اصفهان معروف به  نصف جهان بوده که خوب انصافا هم این اسم برازنده ی آن می باشد. در کوچه ها و خیابان های این شهر عشق و هنر موج می زند. خلاصه که از بودن در این شهر شما هرگز خسته نخواهید شد. الی گشت در سفری به شهر اصفهان لیستی از موزه های شهر اصفهان را جمع آوری کرده است. با ما همراه باشید.

۱- موزه چهلستون

مطالب مرتبط:
معرفی بازار قیصریه اصفهان+ تصویر
صفویان هشت بهشت را به اصفهان آوردند!

موزه چهلستون در شهر اصفهان رتبه دوم را بین موزه های ایران بعد از کاخ گلستان دارد. این بنا که از دوران صفویه در اصفهان باقی مانده که از لحاظ معماری یکی از باشکوه ترین بناهای آن زمان به شمار می رود. اشیایی که در این موزه وجود دارد، از نوع باستان شناسی و مردم شناسی بوده و همچنین آثاری مثل نسخ خطی، نگارگری و ظروف کاربردی و تزیینی متعلق به دوران اسلامی در آن دیده می شود. بعضی اوقات در سال نمایشگاه های دوره ای مختلف هم برگزار می شود.

خیابان استانداری

۳۲۲۲۰۱۸۱

همه روزه به جز ایام سوگواری

۳۰۰۰ تومان – برای گردشگران خارجی ۲۰۰۰۰ تومان

بهار: ۸:۳۰ الی ۱۹ | تابستان: ۸:۳۰ الی ۱۳:۳۰ و ۱۵:۳۰ الی ۲۰ | مهر،آبان، آذر، دی:۸:۳۰ الی ۱۷:۳۰ | بهمن و اسفند: ۸:۳۰ الی ۱۸:۳۰

۲- موزه کلیسای وانک

این موزه در شمال محراب کلیسای وانک واقع شده است. موزه وانک از دو طبقه تشکیل شده و دارای دو تالار با ویترین های ثابت و سیار می باشد. حدود ۸۵۰ شی از سده های شانزدهم تا بیستم میلادی در آن به نمایش گذاشته شده است. موزه وانک از بخش های مختلفی تشکیل شده که آنها عبارتند از :

  • کتاب ها و نسخه های خطی
  • تابلوهای گچ بری و نقاشی
  • منسوجات (دست بافته ها و رودوزی های سنتی)
  • آثار فلزی
  • ظروف چینی و سفالی
  • آثار چوبی
  • فرمان ها
  • غرفهٔ صنعت چاپ
  • غرفۀ یپرم خان
  • غرفهٔ نژادکشی ارمنیان در ۲۴آوریل۱۹۱۵ میلادی
  • مسکوکات
  • غرفهٔ جمهوری ارمنستان در ۱۹۱۸ ـ۱۹۲۰ میلادی

خیابان نظر شرقی – کوچه کلیسای وانک

۳۶۲۲۴۳۴۷۱

۸.۰۰ الی ۱۷.۳۰ و پنج شنبه ها تا ۱۲.۳۰

همه روزه به جز جمعه ها و ایام سوگواری و تعطیلات ارامنه

۵۰۰۰ تومان – برای گردشگران خارجی ۲۰۰۰۰ تومان

۳- موزه هنرهای تزیینی ایران یا موزه رکیب خانه

این موزه در شهر اصفهان در یکی از عمارهای تاریخی به نام رکیب خانه واقع شده استو و مساحت آن برابر با ۲۶۰۰ متر مربع می باشد. در این موزه مجموعه ای از صنایع دستی، ترمه، ملیله دوزی، آثار خطی، یاقوت و مجموعه ای از شیشه های قرن سوم، پنجم و هشتم در آن قرار دارد. کتابخانه ای در این موزه قرار دارد که دارای ۱۵۰۰ جلد کتاب در زمینه هنر می باشد، علاقمندان می توانند از آنها استفاده کنند.

خیابان استانداری، رو به روی دانشگاه پردیس

۳۲۲۱۸۶۰۶

۸.۳۰ الی ۱۳.۳۰

همه روزه به جز جمعه ها و ایام سوگواری

۲۵۰۰ تومان – برای گردشگران خارجی ۱۵۰۰۰ تومان

۴- موزه هنرهای معاصر اصفهان

کاخی از دوران صفوی در شهر اصفهان باقی مانده است که در سال ۱۳۷۳ این ساختمان مورد مرمت قرار گرفت و به موزه هنرهای معاصر اختصاص یافت. این موزه دارای یک حیاط چشم نواز می باشد و ساختمان آن در شمال و غرب حیاط به حالت کرسی شکل قرار گرفته است. این موزه تحت نظارت شهرداری اصفهان در حال فعالیت است و آثاری از هنر معاصر را در خود جای داده است.

خیابان استانداری

۳۲۲۲۹۱۲۱

شنبه تا پنج شنبه ۹.۰۰ الی ۱۳.۳۰ و ۱۵.۰۰ الی ۱۸.۰۰، جمعه ها ۱۵.۰۰ الی ۱۸.۰۰

همه روزه به جز اعیاد و ایام سوگواری

۱۵۰۰ تومان – برای گردشگران خارجی ۱۲۰۰۰ تومان

۵- موزه مردم شناسی اصفهان

یکی دیگر از بناهای دوره صفویه که نشان دهنده معماری با شکوه آن دوره است حمام علیقلی خان می باشد که در حال حاضر با تغییر نام به موزه مردم شناسی تبدیل شده است. مساحت این حمام ۱۲۰۰ متر مربع می باشد و دارای دو قسمت حمام بزرگ و حمام کوچک می باشد. هر یک از این دو حمام دارای دو بخش اصلی سربینه و گرم خانه می باشد، به طوری که در آن دوره مردان و زنان به صورت جداگانه می توانستند از آن استفاده کنند. در سال ۱۳۸۳ این بنا بازسازی و مرمت شد و مورد بازدید عموم قرار گرفت.

خیابان مسجد سید – روبروی خیابان طیب – خیابان آیت الله بید آبادی

۳۳۳۷۵۷۷۹ – ۳۳۳۷۵۷۷۷

۸.۳۰ الی ۱۳.۳۰ – ۱۴.۳۰ تا ۱۷.۰۰ – جمعه ها و اعیاد مذهبی ۹.۰۰ الی ۱۳.۰۰

همه روزه به جز ۲۲ بهمن- ۲۹ اسفند- شهادت امام حسن مجتبی- شهادت امام رضا (ع)- تاسوعا و عاشورا- رحلت رسول اکرم و چهارشنبه آخر ماه

۲۵۰۰ تومان

۶- خانه مشروطیت

مجموعه از آثار و تصاویر دوران مشروطیت در مبارزان تاریخی در این موزه وجود دارد، این خانه از دو شاه نشین در جبهه شمالی و جنوبی، دو حیاط اندرونی و بیرونی و دوازده اتاق بخش های مختلف خانه مشروطه را در بر می گیرند. انواع گچبری، شیشه کاری و نقاشی تنها بخشی از تزئینات این مجموعه تاریخی می باشد. در سال ۱۳۸۴ این خانه با توجه به ارزش های تاریخی و فرهنگی که دارد نامش در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و برای بازدید عموم به صورت موزه در آمد.

 

خیابان نشاط، کوچه چهاردهم (مقصود بیک)

۳۲۲۲۶۶۱۹ – ۳۲۲۱۲۵۵۶

شنبه تا چهارشنبه ۸.۰۰ الی ۱۸.۰۰ و پنج شنبه و جمعه ۸.۰۰ الی ۱۴.۰۰

همه روزه

رایگان

۸- موزه موسیقی

در یکی از زیباترین و سرسبزترین خیابان های شهر اصفهان یعنی خیابان جلفا موزه ی موسیقی وجود دارد. بیش از ۳۰۰ نوع از آلات ادوات موسیقی در این موزه برای بازدید قرار داده شده است. این موزه در مدت زمان کمی که از بازگشایی آن گذشته است، موفق به کسب دو جایزه شده که آخرین آن از سوی شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) به‌عنوان بهترین موزه خصوصی ایران شد. همچنین موزه موسیقی اصفهان در سایت Tripadviser هم به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری معرفی شده است.

خیابان جلفا

۹:۰۰ تا ۲۱:۰۰

۷- موزه علوم و فنون آموزش و پرورش

گنجینه از وسایل و امکانات در زمینه های فیزیک، شیمی، زمین شناسی در شهر اصفهان وجود دارد که به نام موزه علوم و فنون آموزش و پرورش مشهور است.

دروازه شیراز – خیابان سعادت آباد – خیابان مصلی – کوچه شماره ۲۴

۳۶۶۱۴۶۳۳

۸.۰۰ الی ۱۲.۳۰ با هماهنگی قبلی

همه روزه به جز ایام تعطیل رسمی

۲۵۰۰ تومان

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۱ نظرات

الی 1400-10-02 - 7:56 ب.ظ
عالی بود کیف کردم
افزودن نظر