بازدید از موزه های دبی را فراموش نکنید!

موزه قهوه

لذتی ناب در دیدار موزه های جذاب دبی

برای لذت بردن از موزه‌های دبی باید به جزئیات موزه ‌های این شهر از جمله موزه ماشین (car museum) ، فالکونری (falconry) ، پلیس دبی (Dubai Police) و همچنین موزه لوور (Louvre)، گوگنهایم (Guggenheim)  و یونیون  (Union)توجه کرد.

در ادامه با الی گشت همراه شوید تا با این موزه ها آشنا شوید:

مطالب مرتبط:
آشنایی با موزه های بزرگ جهان 
۱۰نکته جالب درباره آکواریوم معروف دبی

موزه قهوه دبی DUBAI COFFEE MUSEUM))
نوشیدن قهوه فقط از این جهت که کافئین به بدن افراد وارد می‌کند مهم نیست، بلکه مشخص کننده شخصیت افراد بوده و نشان می‌دهد که آنها چه ویژگی‌های دارند. وجود مکان ‌هایی برای صرف قهوه در دبی با فرهنگ مردم نوازی مردم این شهر همخوانی دارد و جای تعجب است که چرا در این شهر قهوه ‌خانه‌های بیشتری به وجود نیامده‌اند.

به لطف خالد الملا(Khalid Al Mulla) ، صاحب شرکت قهوه  ایسترن من اند کو (Eastern Men and Co)، دبی بزرگترین موزه قهوه در خاورمیانه است.

شرکت قهوه مورد بحث در منطقه تاریخی آل فهیدی (Al Fahidi Historical District) واقع شده است و بسیار بزرگ است. در این شرکت گاری ‌هایی از زمان جنگ جهانی اول که از گلوله ‌های ذوب شده، ساخته شده‌اند و گلدان ‌های صد ساله از یمن، مصر و اتیوپی دیده می‌شوند.

مهم اینکه، یک کتاب قرن هجدهمی آلمانی شامل ۱۷۷ صفحه به قهوه اختصاص داده شده و توسط کسی نوشته شده که خودش قهوه زیاد می ‌نوشیده است. قهوه، خاصیت ‌های فراوانی دارد و وقتی که قصد دارید شب را بیدار بمانید، می ‌توانید یک فنجان قهوه را که به روش‌های سنتی ژاپنی آماده شده، میل کنید.

 

دهکده میراث الفهیدی، نزدیک مرکز فهم فرهنگی شیخ محمد، جاده المصلا، منطقه تاریخی الفهیدی، دبی، تلفن (۰۴) ۳۸۰۶۷۷۷، مترو: الفهیدی. موزه کافه.

 

موزه اتومبیل امیریت نیشونل (EMIRATES NATIONAL AUTO MUSEUM)

تقریباً از دبی که به اندازه دو ساعت به سمت لیوا اوسیس (Liwa Oasis) حرکت کنید به انباری هرمی شکل می‌رسید که اطراف آن خالی است و مرکزی برای اتومبیل ‌های رنگارنگ شیخ حامد بن حمدان آل نهیان (Sheikh Hamad bin Hamdan al Nahyan)  به شمار می‌رود.
در این انبار اتومبیل‌های مختلف از وانت‌ها و خودروهای سواری به سبک کلاسیک آمریکایی گرفته تا کالسکه‌ها و تانک‌ های نظامی که در خارج از جاده ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، یافت می‌شود. برخی از این اتومبیل‌ها با همان شکل و شمایل قدیمی هستند، اما بعضی از آنها بهینه ‌سازی شده و مثلاً قالپاق ‌هایشان عوض شده است. در داخل برخی از این اتومبیل ‌ها تلویزیون، یخچال فریزر و دیگر امکانات وجود دارد و حتی محوطه ‌ای برای بازی گلف نیز در این انبار در نظر گرفته شده است.

انبار مورد بحث یک موزه معمولی نیست و برخی از اتومبیل ‌های آن دارای رکوردهای گینس هستند و از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردارند. یکی از چیزهای جالب در این موزه، کامیونی پنج متری است که تبدیل به یک آپارتمان شده است.

ای ۶۵، آف ای۱۱، به سمت واحه لیوا، روزانه از ۸ صبح تا ۵:۳۰ بعد از ظهر، ۵۰ درهم به ازای هر نفر، تلفن:   ۸۱۰۲۲۱۱(۰۵۰)، انام، ای ‌ای.

 

 

موزه تصاویر متحرک دبی (DUBAI MUSUEM OF THE MOVING IMAGE)

فناکیستیسکوپ (Phenakistiscope)، پیپباکس هلندی (Dutch peepbox) ، زوتروپ(Zoetrope) ، پراکسینوسکوپ (Praxinoscope) و چشم انداز قیصر (Kaiser panorama) تنها تعداد محدودی از آثار باستانی زیبایی هستند که در موزه تصاویر متحرک دبی به نمایش در آمده‌اند.
این مجموعه برجسته در طول بیش از ۳۶ سال توسط تاجری به نام اکرم میکناس (Akram Miknas) جمع ‌آوری شده و در نوع خودش در خاورمیانه بی ‌نظیر است. این موزه در بالای لیلا کافی (Lila Café) در تکام (Tecom) واقع شده و تاریخ تصاویر متحرک تا اختراع سینما را به نمایش می‌گذارد. پیپ ‌باکس هلندی، قدیمی‌ ترین اثر باستانی این موزه است که قدمت آن به ۱۷۵۰ سال پیش می‌رسد و مبین تلاش ‌های اولیه در زمینه فناوری سه بعدی است. دوربین‌های اولیه زیبا هستند، دستگاه ‌های پیچیده‌ای دارند و اغلب در قاب ‌های چوبی قرار گرفته‌اند.

ساختمان ام سی ان، تکام، دبی، سان تو تور ۱۱ صبح تا ۷ بعد از ظهر، پنجشنبه‌ها ساعت ۱۱ صبح تا ۹ بعد از ظهر، شنبه بعد از ظهر تا ساعت ۷، ۵۰ درهم، تلفن:  ۴۲۱۶۶۷۹(۰۴). مترو: اینترنت سیتی.

dubaimovingimagemuseum.com

موزه شاهین    (FALCONRY MUSEUM)

یکی از سنت‌های قدیمی کشور قطر شکار شاهین است و این کار برای قطری‌ها خیلی سخت نیست و شاید در حد قدم زدن در پاساژها باشد. از سویی دیگر، امکان ندارد که قطری‌ ها به بیابان‌ های آفریقا بروند و به شکار شاهین نپردازند.

قطری ‌ها اغلب از شاهین برای جلب توجه گردشگران استفاده می‌کنند، مثلاً، از طریق عکس گرفتن توریست‌ها با این پرندگان کسب درآمد می‌کنند. برای درک بهتر ارزش شاهین نزد قطری‌ ها می‌توان به بیمارستان شاهین ابوظبی (Abu Dhabi’s falcon hospital) اشاره کرد که یکی از پیشرفته ‌ترین بیمارستان‌ ها در جهان است که در آن شاهین ‌ها مداوا می‌شوند.

در موزه شاهین دبی می‌توانید به تاریخ زندگی این پرنده پی ببرید و با وجود یک راهنمای با تجربه اطلاعات خوبی در این زمینه به دست آورید. همچنین امکان دیدن شاهین‌هایی که در محوطه ‌ای آزادانه پرواز می‌کنند نیز وجود دارد.

بیمارستان شاهین بوظبی، نزدیک فرودگاه بین‌المللی ابوظبی، جاده سویهان، ابوظبی، تلفن: (۰۲) ۵۷۵۵۱۵۵.

falconhospital.com

موزه دبی Dubai museum

موزه دبی در داخل قلعه ال فهیدی (Al Fahidi Fort) قرار دارد، اواخر دهه ۱۷۰۰ میلادی و به منظور دفاع از دبی در برابر تهاجم دیگران ساخته شده است. گفتنی است؛ برخی مسائل باعث شده است که دبی از یک دهکده ماهیگیری کوچک به یکی از قطب‌ های اقتصادی و توریستی جهان و آنچه اکنون می‌بینیم، تبدیل شود. مسائل مورد بحث، در موزه‌ های این شهر قابل فهم هستند. در همین ارتباط می‌توان آثار باستانی غواصی و باستان شناسی را که در شهرک باستانی جمیرا (Jumeirah) به نمایش گذاشته شده است، ببینید.

موزه یونیون

این موزه واقعیت هایی را درباره تاریخ امارات متحده عربی و نحوه شکل گیری آن مطرح می‌کند. موزه یونیون در فضایی به مساحت ۲.۵ هکتار و در کنار یونیون هوس (Union House) که نقطه عطفی در تاریخ امارات متحده عربی و امضای پیمان مربوط به این اتحادیه در سال ۱۹۷۱ به شمار می‌رود، واقع شده است. این موزه تاریخ امارات متحده عربی را به عنوان یک اتحادیه از سال ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۴ نشان می دهد. سندی به صورت یک نسخه خطی با هفت ستون قلمی شکل در این موزه یافت می‌شود و موزه مورد بحث از هشت خانه تابستانی دائمی تشکیل شده است.

 

موزه آینده دبی (MUSEUM OF THE FUTURE)

این موزه توسط شیخ محمدبن رشید آل مکتوم، نخست وزیر امارت متحده عربی و حاکم دبی، به منظور به نمایش گذاشتن آخرین فناوری‌های جهان تأسیس شده و در آن تکنولوژی ‌های مدرن عرضه می‌گردد.

این موزه قرار است که در سال ۲۰۱۷ در مقابل برج‌ های امارات گشایش یابد. ساختمان موزه مورد بحث دایره ‌ای شکل است و بر خلاف ساختمان‌های دیگر منطقه و جهان، ساختاری منحصر به فرد دارد. شعار موزه آینده، “دیدن آینده، ایجاد آینده” است و این شعار به خوبی در ساختار آن دیده می‌شود.

یک ساختار بزرگ نقره‌ ای در مرکز یک شکل هندسی که شباهت به چشم دارد، قرار گرفته است. در این موزه یک سری از گردشگاه ‌های شیشه ‌ای، آسانسور و بالکن و چندین نمایشگاه خیره‌ کننده در مناطق جمعی به نمایش گذاشته شده‌اند. به این ترتیب، موزه آینده، یک مرکز نوآوری تمام و کمال است که آینده شهر دبی را نشان می‌دهد.

 

موزه گوگنهایم ابوظبی (GUGGENHEIM ABU DHABI)

در این موزه، مهم ترین دستاوردهای هنری به نمایش گذاشته می شود، ورود به آن از طریق جزیره سعدیات (Saadiyat Island)  و از طریق یک ساختمان مخروطی شکل که در قسمت بیرونی با شیشه‌های آبی پوشانده شده، امکان ‌پذیر است.

این موزه که در سال ۲۰۱۷ گشایش می ‌یابد شامل یک سالن تئاتر با ۳۵۰ صندلی است که سخنرانی‌ها، سمپوزیوم ‌ها و دیگر مراسم در آن برگزار خواهد شد. از سویی دیگر، موزه مورد بحث شامل یک فضای ۱۳ هزار متر مربعی برای گالری‌ها و ۱۸ هزار متر مربع نیز فضای نمایشگاه است.

موزه ملی زاید (ZAYED NATIONAL MUSEUM)

این موزه دیدنی و جذاب داستان زندگی شیخ زاید بن سلطان آل نهیان (Shiekh Zayed Bin Sultan Al Nahyan)، ارتباط وی با امارات متحده عربی و تاریخ این منطقه را به نمایش می‌گذارد.

طراحی این موزه الهام گرفته از شاهین است و شامل فضای گالری‌ها است که ارتفاع بلندترین آنها به ۱۲۵ متر می‌رسد. از سویی دیگر، محوطه‌ای برای قدم زدن بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است. این موزه بر روی جزیره سعدیان قرار دارد و در سال جاری گشایش خواهد یافت.

موزه لوور ابوظبی (LOUVRE ABU DHABI)

این موزه با سرمایه گذاری مشترک ابوظبی و فرانسه تأسیس شده و آثار هنری، نسخ‌ های خطی و آثار مهم تاریخی، فرهنگی و جامعه شناختی را به نمایش می‌گذارد.

در این موزه آثار تاریخی به ترتیب زمان نمایش داده می‌شوند که به نوعی سفر در زمان را برای بازدیدکنندگان به وجود می‌آورند.

گنبد موزه لوور ابوظبی به اندازه پنج زمین فوتبال است و طراحی آن به گونه‌ای انجام شده که سقف خانه‌ های قدیمی را یادآوری می‌کند. این موزه در سال ۲۰۱۵ افتتاح شد.

موزه پلیس دبی

این موزه در نزدیکی ایستگاه مترو Al Qiyadah قرار دارد. ساختمانی به شکل یک کلاه بزرگ پلیس است و چهار طبقه دارد. در موزه مورد بحث آثار مختلفی از جمله انواع سلاح ‌ها، لباس‌های قدیمی، تجهیزات ارتباطات از راه دور، رادار، روزنامه ها و مجلات عرضه شده است.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟