موزه ها اغلب مکان هایی هستند که در آن ها اشیا قدیمی نگهداری می شوند و تماشای آن برای برخی از افراد ممکن است کسل کننده به نظر برسد. اما در این میان برخی از موزه ها دیدنی هایی کاملا متفاوت را به نمایش گذاشته اند که تعداد چنین موزه هایی در کشور کرواسی بسیار زیاد است. یکی از عجیب ترین آن ها موزه سرزمین قورباغه ها است. این موزه در شهر ساحلی اسپلیت قرار گرفته و در آن ۵۰۰ قوراغه مرده نگهداری می شوند. برای آشنایی با موزه سرزمین قورباغه ها با الی گشت همراه شوید.
شهر قورباغه ها
مطالب مرتبط: پدیده عجیبی به نام باران ماهی و قورباغه!+ تصویر پدیده عجیب باران هشت پا در چین! + تصویر هرجا این گیاهان گوشتخوار را دیدید، فرار کنید!
آیا تا به حال فکر کرده اید اگر قورباغه ها نجار باشند چه شکلی می شوند؟ یا اگر تصمیم بگیرند به مدرسه بروند، تنیس بازی کنند یا در سیرک بازی کنند؟ شما می توانید نمود تمامی این تصورات عجیب و غریب را در موزه سرزمین قورباغه ها به چشم ببینید. کلکسیون مجموعه دوزیستانی که شبیه به انسان ها رفتار می کنند در سرزمین قورباغه ها دقیقا شامل ۵۰۷ قورباغه می شود که مشغول انجام ۲۱ کار ومتفاوت هستند. این شهر اثر یک عمر تلاش کارشناس تاکسیدرمی مجارستانی قرن بیستم میلادی Ference Mere می باشد. او ۱۰ سال از عمر خود را صرف پر کردن دقیق و شکل دادن این موجودات کرد تا این که سرانجام در سال ۱۹۲۰ میلادی پروژه اش تکمیل شد. در آن زمان تعداد قورباغه ها در حدود ۱۰۰۰ تا بود و مالکیت آن ها در دست افراد متفاوتی بود. آن ها انقدردست به دست شدند تا سرانجام موزه سرزمین قورباغه ها در کرواسی تاسیس شد و نگهداری آن ها در این موزه دائمی شد.
کاری که فرنس مر انجام داد بسیار سنگ دلانه است اما به هر حال زحمات او نتیجه واقعا قابل توجهی را داشته است. برای انجام این کار او از تکنیک های پیشرفته تاکسیدرمی استفاده کرد. در این روش او هیچ گونه بررشی بر روی بدن قورباغه ها ایجاد نمی کرد بلکه از طریق دهانشان تمامی امعاء و احشاء بدنشان را خارج می کرد و سپس درون بدنشان را با چوب پنبه پر می کرد.
تصاویری که در موزه خواهید دید
در این موزه تصاویری متغیر از زندگی انسان گونه قورباغه ها خواهید دید. قورباغه ای که در حال تدریس درس موسیقی است، یا گروهی از آن ها که برای برپایی پیکنیک به کنار رودخانه رفته اند و در رفتار و حالت هایی هستند که کوچک ترین جزییات زندگی را به تصویر کشیده اند. قورباغه ای عکاس که یک دوربین عکاسی کوچک را با خود حمل می کند، نقاشی که سه پایه نقاشی در مقابلش قرار داده شده و قلم مو در دست در حال به تصویر کشیدن یک نقاشی است. یا گروهی از آن ها که در کلاس درس نشسته اند و در میانشان یک قورباغه انگشتان خود را بالا برده تا نشان دهد می خواهد برای صحبت کردن اجازه بگیرد.
فرنس مر | Ference Mere
جالب است بدانید علی رغم این که فرنس مر فردی سنگ دل به نظر می رسد در واقع او طرفدار پر و پاقرص قورباغه ها بود و با استفاده از این تکنیک خاص تلاش کرد تا آن ها را برای مدتی طولانی پس از مرگشان زنده نگهدارد. در حال حاضر مالک موزه سرزمین قورباغه ها Ivan Medvesek 69 ساله است و می گوید: فرنس مر شاهکار خود را به شیوه ای رازآلود انجام داد که هنوز برخی از جزییات آن ناشناخته مانده است، او قورباغه ها را از طریق دهانشان پر می کرد و در طی انجام این کار هیچگونه آسیبی به بدنشان وارد نمی ساخت. در حال حاضر گفته می شود که فرنس مر دوران کودکی خود را در کنار حوضچه ای پر از قورباغه ها گذراند و تا هنگامی که صدای قورقور آن ها را نمی شنید خوابش نمی برد.
در اواخر قرن ۱۹ میلادی عمل تاکسیدرمی بسیار رایج شده بود و بین مردم بریتانیا از محبوبیت بالایی برخوردار بود. از جمله سرشناس ترین طرفدار این عمل می توان به چارلز داروین و ملکه ویکتوریا اشاره کرد. از نظر کسانی که این کار را انجام می دهند تاکسیدرمی دوزیستان کار بسیار مشکلی به نظر می رسد و حتی کسانی که امروز در این حرفه مشغول به کار هستند نیز ترجیح می دهند بر روی جانداران لزج کاری انجام ندهند.
مختصری درباره تاکسیدرمی
اما اگر درباره تاکسیدرمی اطلاع زیادی ندارید مختصری درباره آن توضیح می دهیم. به شیوه ای که موجب می شود بتوان از پیکرجانوران برای مدت طولانی نگهداری کرد تاکسیدرمی می گویند و به کسی که انجام این کار را برعهده می گیرد تاکسیدرمیست گفته می شود. این واژه ریشه یونانی دارد و در لغت مهتی آن نظم دادن و آراستن پوست است. در زبان فارسی آن را آمپایه کردن نامیده اند که کمتر از این واژه استفاده می شود.
خیلی از مردم در این باورند که روش تاکسیدرمی با برق انجام می شود که حیوان به صورت کامل خشک می شود، که چنین روشی در هیچ جا انجام ، چون بعد از انجام چنین کاری حیوان سوخته و بوی بدی به خود می گیرد، که در نتیجه چنین فرایندی پوست کیفیت خود را از دست داده و از بین می رود.
از دیگر نکاتی که جالب است درباره تاکسیدرمی بدانید این است که در کار درون بدن جانوران را خالی کرده و اما چون چشم آن ها از بین می رود به جاش چشم هایشان چشم های ساخته شده از پلاستیک فشرده را جایگزین می کنند. در کشور ما ایران نیز در برخی از موزه ها مانند موزه تاریخ طبیعی دارآباد و موزه تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و موزه حیات وحش نیشابور و برخی دیگر موزه های تاریخ طبیعی تاکسیدرمی جانوران ب هصورت علمی صورت می گیرد.