میلیون ها مطلب از زمانی که انسان ها شروع به ساخت علوم مختلف کردند تا به الان که علوم بسیار زیادی در جهان وجود دارد که حتی انسان های متعلق به ۱۰۰ سال پیش هم پیش بینی آن را نمی کردند در جهان وجود دارد که همگی به نامیرا بودن و آزمایش هایی برای دستیابی به آن وجود دارد، موجود است. شاید جاودانه بودن بزرگ ترین آرزوی بشر باشد که هیچ وقت حداقل تا به الان و یا به ظاهر به آن دست پیدا نکرده است اما در جهان موجودات انگشت شمار و نادری وجود دارد که هرگز نمی میرند! اگر به افسانه ها عتقاد داشته باشید؛ بله، خون آشامان هم نامیرا هستند اما در این مطلب تا اطلاع ثانوی با آن ها کاری نداریم و می خواهیم به موجوداتی بپردازیم که واقعا وجود دارند و از زمان آفریده شدنشان تا به الان نمرده اند! موجوداتی که نمی میرند، بر خلاف تصور عموم ما وجود دارند و هم اکنون در زمین موجود هستند. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر در الی گشت، و برای ابدیت زنده هستند را مورد بشناسیم و مورد بررسی قرار دهیم.
مطالب مرتبط: ماجرای کشف گوهر نایاب سلطنتی در جنوب انگلستان! + تصویر محل رفت و آمد آدم فضایی ها به زمین کشف شد! + تصویر افرادی که آگاهانه در تور شکنجه ثبت نام می کنند! + تصاویر واقعی
اولین موجود نامیرایی که می خواهیم به شما معرفی کنیم، کرم های پهن آبی هستند. یا planarian از خانواده ی پلانارین ها هستند و علاوه بر نامیرا بودن، قابلیت این را دارند که سلول های آسیب دیده ی خود را نیز ترمیم نمایند.
در طی یک آزمایش که از یک کرم اصلی پلانارین که به قطعات ریزتری تکه تکه شده بود، در حدود ۲۰ هزار کرم پهن جدید به وجود آمد!
پس از آن پژوهشگران شروع به چگونگی جایگزینی سلول های پیر یا آسیب دیده این گونه کرم نمودند. از این کرم، ۲ گونه ی مختلف وجود دارد که هر دو هم از کرم های پهن هستند.
یکی از آن ها تولید مثل جنسی دارد و دیگری تک جنس و یا بی جنس است و از راه دو نیم شدن تکثیر می شود. هر دو گونه ی این کرم توان بازسازی نامحدود خود را دارند و با رشد پیاپی عضلات، پوست، احشا و حتی کل مغز به زندگی خود ادامه می دهند.
در هر تقسیم سلول، کلاه تلومر کوتاه تر می شود. در هنگامی که آن ها بیش از حد کوتاه می شوند، سلول توانایی خود را برای تجدید و تقسیم از دست می دهد.
پژوهش ها نشان می دهد که اینگونه از جانوران دارای سلول هایی در خود هستند که توانایی حفظ طول تلومر به طور نامحدود را دارند و به همین دلیل سلول های جاندار می توانند همچنان به تقسیم و بازسازی خود ادامه دهند.
موجود بعدی لیست جاودانه های ما، یا Bristlecone Pine است. این درخت به عنوان مسن ترین درخت تکی و غیرکلونال که از خانواده ی جنس کاج مخروطی گریت بیسین است که در کوه های سفید کالیفرنیا قرار گرفته است.
طول عمر این درخت بر اساس فرضیات در حدود ۵۰۶۲ سال است و این به این معنی است که قدمت آن برابر است با قدمت فرعون های مصری!
نوع درختان رکورد دار طولانی ترین عمر در میان درختان و موجودات زنده هستند. ساقه های جدید این کلونی از ریشه نوع قدیمی رشد می کنند. کلونی این درخت، با وزن ۶ هزار تن سنگین ترین ارگانیسم زنده دنیا نیز می باشد.
نتایج یک بررسی که در سال ۲۰۰۱ منتشر شد، نشان داد که گذر زمان تاثیر قابل توجهی بر میزان جهش گرده و دانه ی این درختان کاج ندارد.
عقیده دانشمندان بر این است که خاصیتی به نام مریستم در این درختان وجود دارد. مریستم به مجموعه ای از یاخته های جنینی اشاره دارد که محل تجمع سلول های بنیادی است. این سلول های بنیادی به گیاه کمک می کنند تا جوانی خود را حفظ کرده و تا هزاران سال پابرجا بماند.
موجود بعدی در لیست موجوداتی که نمی میرند، یا Ming the mollusk است. این نامیرا در سال ۲۰۰۶ در هنگام لایروبی سواحل شمالی ایسلند پیدا شده است.
بر طبق شمارش تعداد نوارهای روی پوسته این درخت در سال ۲۰۰۷، سن آن ۴۰۵ سال است! در پژوهش های بعدی، سن دقیق این صدف را ۵۰۷ سال به دست آوردند.
مینگ پس از مرگ می تواند حیات جاودانه داشته باشد. در سلول های این گونه، مولکول های حاوی اکسیژن با پوسته ی آن واکنش داده و بخشهای آسیب دیده را ترمیم میکنند.
معلوم نیست اگر صدف در کف اقیانوس باقی میماند تا چه مدت دیگر میتوانست زندگی کند. نام مینگ را از روی نام دودمان مینگ برایش انتخاب کردند چون در زمان به وجود آمدن این صدف در زمان حکومت مینگ ها بوده است.
یا Hydra موجود نامیرای دیگری است که در شرایط ایده آل بدون هیچ نشانه ای از پیری یا افزایش مرگ و میر و کاهش باروری در سنی که بعد از بلوغ آنان است، به صورت اجتناب ناپذیر برای همه گونه های چند سلولی اتفاق می افتد، زندگی می کند.
هیدراها در واقع شکارچیانی آبزی هستند که با قدرت تحرک ولی ساکن هستند و قدمت حضورشان بر روی کره ی زمین، بسیار طولانی است. هیدراها حتی یکی از موجوداتی هستند که ظاهرا دچار پیری هم نمی شوند و دلیل ان این است که این موجود از سلول های بنیادی تشکیل شده است. هیدراها به صورت کلونی های کوچک رشد می کنند.
یکی از اعضای لیست موجوداتی که نمی میرند می باشد این موجود توانایی این را دارد که بعد از این که به بلوغ جنسی کامل رسید، خود را مجددا بازسازی نماید و در نتیجه به آن فناناپذیر گفته می گویند.
این موجود برای اولین بار در سال ۱۹۸۳ روی کف دریای مدیترانه شناسایی شد. دانشمندی به نام سامر این موجود را کشف کرد که این توانایی را از خود نشان می داد که به طور معکوس عمر کند، مثل بنجامین باتن، جوان تر و جوان تر شود.
پس از بلوغ در زمان فناپذیری، گرسنگی و یا حملات حیوانات شکارچی، این موجود به حالت اولیه خود برمی گردد و چرخه ی زندگی خود را دوباره از اول شروع می کند. این موجود در حقیقت یک ستاره ی دریایی است که می تواند به نخستین مرحله ی زندگی خود برگردد.
جاندار بعدی لیست ما، نوعی خرچنگ آمریکایی به نام یا Homarus americanuاست که می تواند حداقل ۱۰۰ سال زندگی کند و این ۵ برابر طول عمر خرچنگ ها است. تفاوت سن خرچنگها مربوط به درجه ی حرارت آبی است که در آن زندگی می کنند.
خرچنگ های دریایی در آب گرم هستند و متابولیسم آن ها سریع استو خرچنگ هایی که در آب های سرد اقیانوس اطلس زندگی می کنند، متابولیسم بدنشان کندتر است و در نتیجه بیشتر عمر میکنند.
۶ نظرات