معرفی موزه آبگینه تهران، موزه ای به جا مانده از دوران قاجار

موزه آبگینه تهران

موزه آبگینه تهران

وقتی صحبت از بخش گردشگری پایتخت می شود باید جدای از پارک ها و مراکز خرید زیادی که در آن وجود دارد، موزه ها را در نظر داشت که هر کدام داستانی تاریخی دارند و بدون شک بازدید از آنها می تواند خاطراتی فراموش نشدنی برایتان رقم بزند. تهران موزه های متعددی دارد که در مناطق مختلف شهر پراکنده شده اند یکی از این موزه ها، موزه ی آبگینه است که در خیابان سی تیر واقع شده است و می خواهیم راجع به آن صحبت کنیم و شما را بیشتر با این موزه آشنا کنیم. الی گشت را همراهی کنید:

مطالب مرتبط:
ایرانگردی امروز در گنبد سلطانیه، بلندترین گنبد آجری جهان
کوچه های آشتی کنان یزد، کوچه هایی تنگ و باریک برای دوستی

این موزه ساختمانی آجر نما با تزیینات منبت کاری در زمینی به مساحت ۷۰۰۰ متر مربع قرار گرفته است و یکی از موزه های  تاریخی ایران محسوب می شود، ساختمان موزه بصورت ۸ ضلعی است که ۲ طبقه دارد. در این ساختمان، ۵ تالار وجود دارد که قدمت آن به دوران  قاجاریان می رسد و گفته می شود که ساختمان این موزه متعلق به قوام السلطنه که وزیر احمد شاه قاجار بوده، بوده است.

همانطور که گفته شد این ساختمان در مجموع شامل ۲ طبقه است که در طبقه ی اول ۲ تالار و در طبقه ی دوم، ۳ تالار وجود دارد. در تالارها اشیایی نگهداری می شود که شامل بعضی از قدیمی ترین سفال ها هستند. برای مثال، در طبقه ی اول تالاری وجود دارد که به آن تالار بلور می گویند و در آن تعدادی از قدیمی ترین شیشه هاو سفال ها را می توان دید که طبق تحقیقات باستان شناسی، قدمت آنها به هزاره ی دوم قبل از میلاد مسیح برمی گردد.

دومین تالار این موزه که در طبقه ی اول واقع شده است، صدف نام دارد و در ان سفالینه های نزدیکتر به عصر ما و مربوط به دوران اشکانیان به چشم می خورد. جدای از آن، می توان انواع شیشه ها را هم در ویترین های چشمگیر این تالار صدف مانند که کاری از مهندسی اتریشی به نام هانس هولاین است، دید.

یکی دیگر از تالارهای این بنا که در طبقه ی دوم قرار دارد، به نام تالار زرین نامگذاری شده است و مطابق نامش در آن ظروف ارزشمند و زرینی که به دوران سلجوقیان تعلق دارند، دیده می شود. این ظروف نفیس که هم ارزش تاریخی و هم مادی و معنوی بسیاری دارند، با خط نستعلیق تزیین شدده اند.

برای دیدن ظروف لعابی فیروزه ای خوشرنگ هم باید سری به تالار دیگر به نام تالار لاجورد زد، ظروفی که متعلق به دوره ی ایلخانیان هستند.

بعد از بازدید از تالارهای موزه و اشیا بسیار چشمگیر آن در صورتی که خواستید کمی اطلاعاتتان را در حوزه ی تاریخ و هنر بالا بروید، می توانید به کتابخانه ای که در همین موزه و در بخش شمال غربی آن واقع شده است بروید و از بین ۴۰۰۰ نسخه کتاب فارسی و انگلیسی، کتابی که دوست درید را انتخاب و مطالعه بفرمایید.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز