شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که اگر بخواهید با ماشین شخصی خودتان یا همانند دیگر گردشگرانی که زمینی سفر می کنند، از ایران خارج شده و به دیگر کشورها بروید چه باید انجام دهید؟ بهترین مسیرهای زمینی برای جهانگردان ایرانی چه مسیرهایی است؟ چطور باید از مرزها عبور کنید؟ به چه مدارکی نیاز دارید؟ اگر می خواهید جهانگردی را شروع کنید و به کشورهای دیگر سفر کنید از چه کشورهایی بهتر است شروع کنید؟ مجله الی گشت برایتان بهترین مسیرهای زمینی برای جهانگردان ایرانی را معرفی نموده و خصوصیات هر یک از این مسیرها را شرح می دهد. اگر از هواپیما می ترسید سفر را کنار نگذارید، بلکه شیوه سفرتان را عوض کنید. بسیاری از جهانگردان با وسایل نقلیه ای همانند ماشین و خودروی سواری، ون های مسافرتی، موتورسیکلت و حتی دوچرخه به جهانگردی می پردازند. تمام این راه ها برای شروع سفر می تواند گزینه مناسبی برای هر فرد باشد. چرا که بسیاری از ایرانیان نیز تا کنون چنین مسیرهایی را پیموده اند. پس با ما همراه باشید تا مسیرهای زمینی برای سفر به خارج کشور را برایتان بگوییم.
مطالب مرتبط: آیا سفر زمینی به ترکیه امن است؟ چطور برای سفر به سوانتی و مستیا در گرجستان برنامه ریزی کنیم؟ چطور برای سفر به باکو در ۵ روز برنامه ریزی کنیم؟
قطعا بسته به مقصد نهایی که انتخاب می کنید باید وارد یکی از کشورهای همسایه شوید. کشورهای همسایه ایران شامل جمهوری آذربایجان، ارمنستان، نخجوان، ترکیه، عراق، پاکستان، افغانستان و ترکمنستان است. همچنین با بعضی از کشورها همانند عمان، قطر، کویت، امارات، بحرین، روسیه، قراقستان و عربستان دارای مرز دریایی هستیم. این تنوع مسیرهای زمینی برای سفر به خارج کشور را بیشتر کرده و گزینه های بیشتری جلوی رویتان قرار می دهد. اما بهترین مسیرهای زمینی برای جهانگردان ایرانی در میان این کشورها، چه مسیرهایی است؟ اگر با وسیله نقلیه ای همانند ماشین شخصی قصد سفر و جهانگردی دارید، باید حتما از قبل گواهینامه بین المللی و پلاک ترانزیت و مدارک مورد نظر برای سفر زمینی را تهیه نمایید.
ترکیه از جمله کشورهای بزرگ و همسایه با ایران است که جاده ها و مناظر بسیار زیبایی دارید. در مسیرهای زمینی برای سفر به خارج کشور می توانید از ۳ مرز ورودی میان ایران-ترکیه به این کشور شوید و به دیدن جاذبه های زیبای آن بروید. بسته به مسیری که در ترکیه می خواهید شروع کنید، یکی از گمرک های مرزی را انتخاب نمایید. گمرک بازرگان، گمرک رازی خوی و گمرک سرو ارومیه ورود شما را به ترکیه امکان پذیر می کند.
در بین این ۳ گمرک اگر برای اولین بار است که از مرز وارد ترکیه می شوید، به شما پیشنهاد می دهیم که از گمرک بازرگان بروید.
گمرک بازرگان در مسیر ماکو و شهر بازرگان قرار دارد. پمپ بنزین و امکانات رفاهی داشته و حتی در مرز می توانید بیمه شخص ثالث را برای خودروی خود دریافت کنید. با این وجود این مرز بسیار شلوغ است. هر چند که مسیری که پس از ورود به ترکیه در پیش دارید، در ناحیه شمال ترکیه قرار می گیرد و اگر ترکیه تنها کشوری گذری برایتان است گمرک بازرگان مناسب خواهد بود. از گمرک بازرگان می توانید مسیر کوتاه تری را تا شهر آنکارا داشته باشید. همچنین از جاده های شمالی ترکیه می گذرید که سرسبزی و مناظر بسیار زیبایی دارند. یادتان باشد که در مسیر حتما به دیدن شهر گورمه و کاپادوکیه ترکیه هم بروید.
مرز خوی نیز به شما امکان ورود به مسیر جاده های مرکزی ترکیه را می دهد. هر چند برای عبور از مرز خوی بهتر است که بنزین برای ماشینتان به اندازه کافی به همراه داشته باشید. چرا که پمپ بنزین از این مرز دور است.
از مرز سرو هم به راحتی می توانید خود را به مسیرهای جاده ای در نزدیک ساحل جنوبی ترکیه برسانید و از آن مناظر لذت ببرید. شهرهای ساحلی همانند آنتالیا از این مرز به شما نزدیک تر هستند. در نهایت برای ترکیه گردی خود را به استانبول برسانید.
می توانید برای بهترین مسیرهای زمینی برای سفر به کشورهای خارجی از مرز بازرگان و از سمت شمال وارد ترکیه شوید و پس از گذر از شهرهای شمالی و مرکزی ترکیه و پس از آن دیدن استانبول، با حرکت به سمت جنوب و آنتالیا و شهرهای جنوب از مرز خوی یا سرو وارد ایران شوید.
قوانین رانندگی در مسیرهای جاده ای ترکیه همانند ایران است. همچنین اگر به صورت هیچ هایکری به این سفر می روید، بدانید که اکثر مسیرهای ترکیه بسیار خلوت و کم تردد است. باید زمان بیشتری را در برنامه سفر خود در نظر بگیرید. اگر با دوچرخه و موتور به سفر می روید، حتما لباس های گرم برای شب هنگام به همراه داشته باشید.
از ترکیه می توانید برای رفتن به بسیاری از کشورها همانند گرجستان، بلغارستان و یونان اقدام کنید. برای ورود به کشور یونان و دیگر کشورهای اروپایی باید حتما از قبل ویزای شینگن خود را دریافت کرده باشید.
گرجستان نیز از دیگر کشورهای نزدیک به ایران است که مسافران ایرانی برای ورود به گرجستان نیازی به ویزا ندارند. این موضوع به همراه امکانات متعددی که گرجستان برای گردشگران فراهم آورده است، باعث انتخاب مسیرهای زمینی برای سفر به خارج کشور و ورود به گرجستان شده است. برای ورود به گرجستان می توانید از ۳ کشور همسایه مشترک بین ایران و گرجستان یعنی ترکیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان اقدام نمایید.
اگر از ترکیه می خواهید وارد گرجستان شوید، بهتر است که از مرز بازرگان عبور کنید و در نهایت خود را به مرز و گمرک سارپی برسانید. بسیاری از گردشگرانی که مسیرهای زمینی برای سفر به خارج کشور را اینگونه انتخاب می کنند، ترجیح می دهند که از شهرهای توریستی ترکیه که در سر راهشان قرار گرفته است، نیز دیدن کنند.
جدای از ایمن بودن و راحت تر بودن جاده های ترکیه به نسبت دیگر کشورهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان به شهر باتومی در گرجستان نیز نزدیک تر خواهید بود. می توانید در این مسیر ابتدا کمی ترکیه گردی کنید. به دیدن شهر وان در ترکیه بروید. پس از آن از مسیر جاده ای به سمت شهرهای بینگول و ارزوروم حرکت کنید. از شهر بیبورت گذشته و در نهایت به دیدن شهر ترابزون ترکیه بروید. ترابزون از شهرهای زیبا و پر توریست این کشور است که در کنار دریای سیاه قرار دارد.
از جاده ساحلی در کنار دریای سیاه خود را به شهرهای رایز، هوپا و در نهایت به مرز سارپی گرجستان برسانید. پس از آن از مرز سارپی وارد گرجستان شده و خود را به باتومی گرجستان برسانید. اگر برنامه ریزی خود را به گونه ای انجام داده اید که ابتدا وارد تفلیس شوید، باید از مرز واله گرجستان و در نزدیکی شهر پوسوف ترکیه وارد این کشور شوید. بهترین مدت زمان برای این سفر بین دو هفته تا ۳ هفته خواهد بود.
به شهر تبریز و سپس جلفا بروید. از طریق مرز جلفا یا نوردوز وارد نخجوان و پس از آن ارمنستان شوید. دیدن شهرهایی همانند ایروان پایتخت ارمنستان را از دست ندهید. پس از عبور از ارمنستان، خود را به مرز ساداخلو برسانید و از آنجا وارد گرجستان شوید. مرز ساداخلو به تفلیس نزدکی تر است. برای عبور از ارمنستان نیازی به ویزا ندارید و در همان مرز می توانید ماشین خود را پلاک کنید اما جاده های ارمنستان کوهستانی و پر پیچ و خم است. باید بسیار احتیاط نمایید.
در مسیرهای زمینی برای سفر به خارج کشور از ارمنستان به سادگی عبور نکنید. دیدن این کشور کوهستانی خالی از لطف نیست و جاذبه های طبیعی، فرهنگی و دیدنی بسیاری را برای بازدید پیدا خواهید نمود. تنها نکته ای که باید در این مسیر به یاد داشته باشید، این است که مسافران و جهانگردانی که بر روی پاسپورت آن ها ویزای ارمنستان خورده است، حق ورود به جمهوری آذربایجان را ندارند. بنابراین اگر می خواهید به دیدن جمهوری آذربایجان بروید، دیدن این کشور را قبل از دیدن ارمنستان قرار دهید.
کشور آذربایجان بسیار شبیه به کشور ارمنستان است و جاده هایی کوهستانی و گاهی ناهموار دارد. با این وجود شهر باکو یکی از بهترین شهرهای توریستی دنیاست که در مسیرهای زمینی برای سفر به خارج کشور توصیه می کنیم که حتما به دیدن آن بروید. اگر مسیر آذربایجان –گرجستان را برای سفر زمینی و جهانگردی انتخاب کردید، می توانید از مرز آستارا وارد آذربایجان شوید. پس از دیدن این کشور و رسیدن به مرز گرجستان از طریق مرز وارد گرجستان شوید. یادتان باشد که باید ویزای آذربایجان بگیرید و اگر در مسیر برگشت هم می خواهید از آذربایجان بگذرید، باید ویزای رفت و برگشت آذربایجان را بگیرید. در مسیر باکو به سمت گرجستان حتما به دیدن جاذبه های شهر گنجا در اذربایجان و شهر روستاولی در گرجستان بروید.
در مطلب دیگری و در ادامه معرفی بهترین مسیرهای زمینی برای جهانگردان ایرانی شما را به کشورهایی همانند عراق، و همچنین کشورهای همسایه شمال و شرق کشورمان همانند ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و البته همسایه غربی کشورمان عراق آشنا می نماییم. پس قسمت دوم این مطلب را در روزهای آینده از دست ندهید. همچنین برای رزرو هتل در هر یک از این کشورها به سادگی با اپلیکیشن یا سایت الی گشت می توانید اقدام کنید. پرداخت های ریالی این سایت به شما امکان رزرو هتل در هر کجای دنیا را می دهد.