مسجد چهارمنار هند، طاق پیروزی شرق

مسجد چهار منار هند

مسجد چهارمنار هند

حیدرآباد از شهرهای قدیمی هند و مرکز ایالت تلنگانا است. در این شهر، بنای تاریخی و زیبای مسجد چهارمنار (Charminar) وجود دارد، مسجدی که قدیمی ترین اثر تاریخی و نماد این شهر است. چهار منار از معروف ترین جاذبه های کشور هند می باشد، برای آشنایی بیشتر با این مسجد در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
۸ دلیلی که هند را مقصد بعدی سفر شما می کند!
تصاویر خیره کننده جزایر آندامان، بهشتی در هند

چهار منار، مسجدی است که تاریخی به بلندای حیدرآباد هند دارد. بنای باشکوه این مسجد در سال ۱۵۹۱ ساخته شد، مسجدی که فقط بنایی تاریخی در حیدرباد نیست بلکه یکی از جاذبه های معروف هند است. گفته شده که محمد قلی قطب شاهی، پنجمین سلطان سلسله قطب شاهیان، به شکرانه پایان تهدید کشنده طاعون که گریبان شهر را گرفته بود تصمیم گرفت این مسجد را بسازد. چهارمنار در کنار رود موسی قرار دارد و کلمه آن از دو کلمه مجزای چهار و منار تشکیل شده که به معنی چهار برج است.  شخصی به نام آستارآبادی از سلسله قطب شاهیان نقش مهمی را در طراحی و ساخت این مسجد ایفا کرده است. مورخان معتقدند که این بنا نمونه ای از معماری هندی- اسلامی است که عناصری از معماری ایرانی هم در آن ترکیب شده است. این بنا در قلب شهر قدیمی قرار دارد و  ساختار شهر بر اساس این اثر تاریخی شکل گرفته است.

دیدن از شهر حیدرآباد بدون بازدید از این بنای باشکوه کامل نمی شود، با دیدن این مسجد احتمالا به یاد طاق پیروزی پاریس می افتید و به همین دلیل است که این مسجد به نام طاق پیروزی شرق هم معروف است. بعضی از مورخان معتقدند که پادشاه، آن را به افتخار همسرش ساخته است. افسانه هایی درباره وجود تونل های مخفی در زیر بنای مسجد وجود دارد. گفته شده که این تونل به قلعه گالکوندا وصل شده و برای فرار خانواده سلطنتی در شرایط اضطراری ساخته شده است. همه دیواره های مسجد، ۲۰ متر طول دارند و ارتفاع مناره ها ۴۸.۷ متر از زمین است.

این بنای عظیم، چهار مناره و چهار دروازه بزرگ دارد و هر یک از دروازه های آن به یک خیابان منتهی هستند. ساختار این بنای دو طبقه  مربع شکل است و در داخل هر مناره ۱۴۹ پله مارپیچ قرار دارد که گردشگران از آن ها بالا می روند و به تماشای چشم اندازی رویایی از شهر می نشینند. معماری اسلامی در آن سال ها با قوس ها، مناره ها و گنبد تجلی پیدا می کرد. این بنای زیبا به داشتن گچ بری های زیبا و ترکیب جذابی از نرده ها و بالکن ها مشهور است. طراحی گل های این بنا که با ظرافت هر چه تمام تر توسط هنرمندان محلی انجام شده ترکیبی از معماری مغولی و هندی است. در سال ۱۸۸۹ چهار ساعت  بر روی چهار سمت این بنا گذشته شد.

در وسط چهار منار حوض آبی قرار دارد که نمازگران قبل از نماز، با آن وضو می گیرند. چهارمنار نماد فرهنگی شهر قدیمی حیدرآباد است و وجود آن در مرکز شهر باعث شده که به راحتی قابل دسترس است، هر روز هفته از ساعت ۹ تا ۵:۳۰ می توانید از آن بازدید کنید. در نزدیکی این بنا رستوران ها، کافه ها و بازارهای زیادی وجود دارد، یکی از بازارهای معروف نزدیک آن، «لاد بازار» است که معمولا گردشگران بعد از دیدن از این بنای باشکوه برای خرید سوغاتی به آنجا می روند.

منبع: telanganatourism.gov.in

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز