عبدالغفور، مسجدی دیدنی در سنگاپور

مسجد عبدالغفور در سنگاپور

در محله «کمپونگ کاپور» سنگاپور که منطقه فعال تجاری برای بازرگانان هندی به حساب می آید مسجد خاص و زیبایی وجود دارد که با اینکه حدود ۱۰۰ سال از ساختش می گذرد اما با بازسازی هایی که تازه رویش انجام شده خیلی مدرن و نو به نظر می آید. اسمش مسجدعبدالغفور (Abdul gaffoor Mosque) است و معماری جالب و پرجزئیاتی دارد که باعث زیبایی اش شده اند. می خواهیم درباره مسجد عبدالغفور حرف بزنیم، از علت ساخته شدنش بگوییم، از معماری و … ، الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
تیونگ بارو، یکی از قدیمی ترین محله های سنگاپور
گشتی در محله چینی های سنگاپور

در این منطقه بیشتر فروشنده های هندی زندگی می کردند (مثل همین الان) و چون بیشتر آن ها از مسلمان های جنوب هند بودند برای انجام عبادت های مذهبی شان احتیاج به مسجد داشتند به همین خاطر هم هست که قبل از ساخت مسجد عبدالغفور در اینجا مسجد دیگری با دیواره های چوبی و سقف آجری وجود داشت که به اسم مسجد الابرار معروف بود و در سال ۱۸۴۶ ساخته شده بود. زمان می گذرد تا اینکه در سال ۱۸۸۱  دو نفر به اسم های اسماعیل منصور و شیخ عبدالغفور خیابان «دونلوف» را وقف می کنند.

عبدالغفور رئیس اداره ی حقوقی بود و این وقف را انجام می دهد تا در اینجا برای مسلمانان سنگاپور مسجدی درست شود. ساخت مسجد در سال ۱۹۰۷ شروع شد و سه سال بعد که قسمت هایی از مسجد جدید ساخته شده بود مسجد قدیمی الابرار که دیگر با ساخت مسجد جدید خیلی قدیمی به نظر می رسید خراب می شود. شیخ غفور عمرش قد نداد که درست شدن مسجد را ببیند او در سال ۱۹۱۹ وقتی هنوز مسجد کامل نشده بود از دنیا می رود بعد پسرش می آید و اداره این مسجد و دیگر قسمت های وقفی را بر عهده می گیرد.  در روبروی این مسجد یک ردیف فروشگاه قرار دارد که امروز در آنجا کلاس های قرآن و دیگر فعالیت های اجتماعی انجام می شود. البته این را هم بگوییم اینجا از آن مسجدهای معمولی نیست چون در سال ۱۹۷۹ بنای ملی شد برای همین است که گردشگران هم به دیدنش می روند و معماری خاصش را نگاه می کنند.

بگذارید کمی از معماری زیبای مسجد برایتان بگوییم در عکس ها معلوم است که معماری مسجد کاملا آسیای شرقی است. در بالای سالن نماز پشت بام مسطحی هست که اطرافش نرده به همراه ستون های کوچک گچ بری شده کشیده شده و روی پشت بام سازه ای با گنبد پیازی شکل وجود دارد که با قوس های زیبا تزئین شده و بر روی آن مناره ای به همراه هلال ماه و ستاره به چشم می خورد. در تزئین نمای ساختمان از شکل های هلال ماه و ستاره طبق یک الگوی مشخص و زیبایی استفاده شده که همین جزئیات از اینجا مسجدی دیدنی ساخته است. با ورود به مسجد به در و دیوارها و بالای ورودی که نگاه کنید نوشته های خوشنویسی شده ی زیادی را به رنگ سبز می بینید که جلوه خاصی به فضای داخلی مسجد داده اند. سالن مخصوص نماز در جلوی ورودی کمی بالاتر از سطح زمین است و دورتا دور آن را ایوان های سقف دار احاطه کرده اند.

منبع: en.wikipedia.org

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟