قوانین مسافرت با هواپیما

قوانین مسافرت با هواپیما را باید حتما پیش از پرواز مطالعه کنید تا سفر هوایی راحتی را تجربه کنید. برای آغاز یک سفر هوایی داخلی حتما باید یک ساعت قبل از پرواز با در دست داشتن بلیط و کارت شناسایی معتبر در فرودگاه حاضر شوید، این زمان برای سفرهای خارجی سه ساعت قبل از پرواز است. در زمان ورود به فرودگاه حتما به تابلوی پروازها دقت کنید و گیت پرواز خود را از قبل شناسایی کنید تا در زمان مقرر بتوانید کارت پروازتان را دریافت و بار خود را تحویل دهید. حتما وزن بار خود را پیش از ورود به فرودگاه کنترل کنید، زیرا اگر بار شما بیش از اندازه اعلام شده برروی بلیط پروازتان باشد براساس قوانین مسافرت با هواپیما باید به ازای اضافه بار خود مبلغی به عنوان جریمه پرداخت کنید. از به همراه داشتن وسایل ممنوعه و غیرمجاز جدا خودداری کنید. اگر باردار هستید و یا بیماری خاصی دارید حتما گواهی پزشکی را زمان دریافت کارت پرواز به مسئول مربوطه ارائه دهید و نسخه پزشکی داروهایی را که با خود دارید حتما در دسترس بگذارید. می‌توانید بلیط سفر هوایی خود را از وب سایت الی گشت ارائه دهنده انواع بلیط‌های سیستمی و چارتری به صورت کاملا آنلاین خریداری کنید.

سفرهای هوایی دارای قوانین و شرایط بسیار مهم دیگری هم هستند که می‌توانید تمامی آن‌ها را در صفحه مسافرت با هواپیما مطالعه کنید. 

قوانین وسایل ممنوعه در پرواز

طبق قوانین مسافرت با هواپیما حمل برخی وسایل در داخل کابین هواپیما و یا حتی در بار مسافر ممنوع است، لیست قوانین وسایل ممنوعه در پرواز را معمولا سازمان هواپیمایی کشور و فرودگاه به مسافران اعلام می‌کنند. مسافرانی که این وسایل را به همراه دارند تا زمانی که وسایل ممنوعه را تحویل ندهند، اجازه پرواز و سوار شدن به هواپیما را نخواهند داشت. حمل برخی وسایل به لحاظ قوانین برخی کشورها غیرمجاز تلقی شده و از ورود آن وسیله خاص به کشور نیز جلوگیری می‌شود، به طور مثال حمل مشروبات الکلی به داخل ایران ممنوع است و مسافرانی که این وسایل را به همراه داشته باشند، جریمه می‌شوند.

 خرید بلیط هواپیما چارتر ارزان از الی گشت

لیست وسایل ممنوعه در هواپیما

با توجه به قوانین مسافرت با هواپیما، اگر حجم شیشه عطرتان بیش از ۱۰۰ میل باشد نمی‌توانید آن را وارد کابین هواپیما کنید و باید قبلا در قسمت بار آن را تحویل دهید. حمل برخی از لوازم ورزشی مانند چوب بیسبال، چوب بیلیارد، باتوم اسکی، تیر و کمان، هاکی، چوب گلف و هر وسیله ورزشی دیگری که دارای چوب یا باتوم باشد به داخل هواپیما ممنوع است و مسافران باید در قسمت بار این وسایل ورزشی را با محفظه مناسب تحویل دهند. ورود وسایل تیز و برنده به داخل کابین هواپیما اکیدا ممنوع است و مسافران باید این وسایل در چمدان خود قرار داده و تحویل قسمت بار دهند،  برخی از ایرلاین‌ها قیچی‌های کوچک لوازم آرایشی یا ناخن‌گیر را نیز جز لوازم غیر مجاز در کابین هواپیما اعلام کرده‌اند.

طبق لیست وسایل ممنوعه در هواپیما ورود هرگونه ابزارآلات، وسایل آتش‌زا و اسباب بازی‌های خاص به کابین هواپیما ممنوع است و باید پیش از ورود به کابین به قسمت بار تحویل داده شود، هر مسافر حق دارد یک فندک کوچک و یا یک جعبه کبریت به داخل کابین بیاورد. برخی ایرلاین حتی ورود مواد غذایی را هم  در لیست قوانین مسافرت با هواپیما ممنوع اعلام کرده‌اند.

ورود برخی وسایل حتی به داخل پرواز هم ممنوع است و در زمان تحویل بار این وسایل پذیرفته نمی‌شود. از جمله این وسایل غیرمجاز و ممنوعه می‌توان به ترقه، دینامیت، ماده منفجره پلاستیکی یا غیر پلاستیکی، باروت، بمب، مواد مشتعل، کلر، کیسه هوای اتومبیل، ایربگ، وسایل رادیواکتیو، وسایل عفونی، مواد آلی، اسلحه، مواد محترقه و آتش‌زا، باتوم، کپسول گاز، مواد رادیو اکتیو، فشفشه، موادی که خود به خود آتش می‌گیرند و انواع سموم اشاره کرد که جز مواردی است که ورود آنها در قوانین مسافرت با هواپیما ممنوع است.

قوانین حمل دارو در هواپیما

مطابق قوانین مسافرت با هواپیما ورود برخی از داروها به پرواز ممنوع است و مسافران باید حتما نسخه معتبر پزشکی برای حمل آنها ارائه دهند، همچنین حجم داروی مسافر با محدودیت رو به رو است و مسافر فقط به اندازه نیاز خود می‌تواند دارو همراه داشته باشد. معمولا در پروازهای داخلی محدودیت و قوانین خاصی برای حمل دارو توسط مسافران وجود ندارد، ولی برای پروازهای خارجی بر اساس مقصد و ایرلاین قوانین متفاوتی برای حمل دارو در هواپیما تعریف شده که مسافران ملزم به رعایت آنها هستند.

اگر بیماری خاصی دارید و نیازدارید داروهای خود را حتما در داخل هواپیما هم همراه خود ببرید، ابتدا قوانین حمل دارو در هواپیما را مطالعه کنید چندساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر شوید و نامه معتبر از پزشک خود را که در آن داروها را برای شما تجویز کرده به پلیس بازرسی فرودگاه نشان دهید. حتی برای برخی از داروهای خاص نیاز است مدارک مستند برای بیماری خود نیز ارائه کنید تا اجازه حمل داروها را به شما بدهند. برای اطلاع از لیست داروهای غیرمجاز می‌توانید به سایت ایرلاین مربوطه مراجعه کنید، همچنین مسافران باید براساس قوانین مسافرت با هواپیما داروهای خود را در بسته بندی مناسب و قابل شناسایی قرار دهند.

به طور کلی ورود داروهایی که دارای مسکن‌های قوی ، مواد مخدر و یا روان گردان هستند به داخل هواپیما ممنوع است که از جمله مهمترین آنها می‌توان به بنادریل، ترامادول، سودافد، ویکس، کدئین، ریتالین، اینترمزو و دکسترومتورفان اشاره کرد، البته با توجه به قوانین کشور مقصد برخی داروها و وسایل پزشکی دیگر نیز شامل این ممنوعیت می‌شوند. حمل داروهای مایع کمتر از ۱۰۰ میلی لیتر و وسایل پزشکی مانند سرنگ ، وسایل پانسمان و غیره محدودیتی ندارد.

قوانین حمل دخانیات در هواپیما

کشیدن سیگار در بسیاری از مکان‌های عمومی سرپوشیده ممنوع است، این قانون شامل فرودگاه‌ها هم می‌شود. اما براساس قوانین حمل دخانیات در هواپیما هر مسافر می‌تواند به اندازه معین (معمولا کمتر از ۵۰ عدد سیگار و ۲۵۰ گرم تنباکو) در زمان پرواز همراه خود داشته باشد و محدودیتی برای این موضوع وجود ندارد.

قوانین حمل حیوانات با هواپیما

حمل حیوانات خانگی در ایرلاین‌های داخلی و خارجی امکان‌پذیر است، اما قوانین حمل حیوانات با هواپیما شرایط خاصی دارند که رعایت آن‌ها الزامی است. قوانین مربوط به حمل حیوانات خانگی با هواپیما به چهار بخش تقسیم می‌شود که عبارتند از قوانین بین‌المللی، قوانین کشور مبدا، قوانین کشور مقصد و قوانین شرکت حمل هوایی. پیش از حمل حیوانات خانگی باید از مراجع ذیربط گواهی پزشکی و شناسنامه سلامت برای حیوان خانگی صادر و مجوز حمل آن برای پرواز داده شود. حتما باید پیش از پرواز نسبت تمام جزئیات مقررات حمل حیوان در قوانین مسافرت با هواپیما در ایرلاین مورد نظر خود اطلاعات کسب کنید تا مشکلی در حمل حیوان خانگی برای شما ایجاد نشود.


در اغلب ایرلاین‌ها به دلیل مسائل امنیتی و بهداشتی ورود حیوانات به داخل کابین هواپیما ممنوع است و مسافر باید حیوان خانگی خود را داخل قفس مخصوص به بخش بار بسپارید. براساس قوانین سازمان دامپزشکی در ایران، هر مسافر مجاز است که حداکثر دو قلاده سگ و یا گربه  و ۱۰ عدد پرنده تزئینی همراه خود داشته باشد.

قوانین و شرایط پرواز در بارداری

یکی از قوانین مسافرت با هواپیما که بسیار هم رعایت آن اهمیت دارد، مربوط به قوانین و شرایط پرواز در بارداری است. تا قبل از ماه سوم بارداری محدودیتی برای سفرهای هوایی خانم‌های باردار وجود ندارد، مگر درشرایط خاص و زمان‌هایی که بارداری پرخطری را مادر سپری کند. سه ماه دوم هم چون شرایط مادر بهتر است محدودیتی برای سفر وی وجود ندارد، اما از هفته ۲۸ تا ۳۵ بارداری مادر با اجازه پزشک متخصص امکان پرواز را خواهد داشت، اضافه وزن، کاهش تعادل و ریسک زایمان زود هنگام باعث می‌شود که اکثر شرکت‌های هواپیمایی مجوز پرواز به مادر باردار از هفته ۳۵ به بعد را ندهند.

البته این قوانین براساس طول زمان پرواز متغیر است، مثلا برای پروازهای بالای ۲ ساعت مادران در سه ماه دوم هم نیاز به مجوز پرواز دارند ولی برای پروازهای زیر دو ساعت محدودیتی نخواهند داشت. به صورت کلی می‌توان گفت چهار عامل سن بارداری، طول پرواز، نوبت بارداری و گواهی پزشکی بر قوانین و شرایط پرواز در بارداری موثر هستند.

قوانین و شرایط حمل وسایل نقلیه

طبق قوانین مسافرت با هواپیما ارسال هرگونه وسیله نقلیه با هواپیما نیازمند ترخیص گمرکی است و مسافران باید از قبل، قوانین و شرایط حمل وسایل نقلیه آن را رعایت کنند تا بتوانند وسیله نقلیه خود را با هواپیما از کشور خارج و به راحتی در گمرک ترخیص نمایند. قوانین مربوط به حمل خودرو با هواپیما در ایران براساس مصوبات دولت و مجلس مشخص می‌شود و سقف مشخصی برای قیمت خودرو در این حالت وجود دارد، مثلا سقف ارزی واردات خودرو تا یک میلیارد دلار امکان پذیر است. برای واردات خودرو به داخل کشور با هواپیما باید حتما مدارک مربوط به خودرو به شکل قانونی و به صورت کامل به مسئولین گمرک ارائه شود تا آنها اجازه واردات خودرو به کشور را صادر و خودرو از گمرک فرودگاه ترخیص شود. البته هزینه حمل خودرو به کشور با هواپیما زیاد است و به همین دلیل باید نسبت به آن بودجه کافی در نظر گرفته شود.

حمل خوراکی در هواپیما

حمل خوراکی در هواپیما ممنوع نیست ولی  در برخی از قوانین مسافرت با هواپیما ایرلاین‌ها برای این مورد محدودیت‌هایی را اعمال کرده‌ و قوانین مخصوص به خود را تدوین نموده‌اند.

در ادامه چند مورد از خوراکی‌ های ممنوعه در هواپیما را به شما می‌گوییم:

  • در زمان سفر به کشورهایی مانند آمریکا و کانادا اگر میوه‌های دانه‌دار و هسته‌دارهمراه خود دارید، حتما پیش از پیاده شدن از هواپیما آنها را بخورید، زیرا ورود این میوه‌ها به آمریکا، کانادا و برخی کشورهای اروپایی ممنوع است.
  • حمل مواد خام گوشتی مانند کله‌پاچه، انواع ساندویچ‌های مغز و بسیاری دیگر  ممنوع است و جز مواردی است که ایرلاین‌ها با حمل آن مخالف هستند مگر در شرایطی که این مواد به صورت پخته شده حمل شود.
  • حمل برخی مواد مایع مانند ژله و مایعات به داخل هواپیما محدودیت دارد و مسافران به اندازه مشخصی می‌توانند از این مواد را به داخل هواپیما بیاورند. دسر‌های ژله‌ای، نوشابه‌ها، ماست، روغن، سس کچاپ، مواد ضدعفونی کننده و حتی برخی لوازم آرایشی مثل ریمل و رژلب‌های مایع همگی در این گروه قرار می‌گیرند.
  • بردن یخ به داخل هواپیما ممنوع است.
  • حمل مواد غذای گرانبها مانند خاویار و زعفران به هواپیما محدودیت وزنی دارد.
  • حمل مواد غذایی مانند برنج، برخی غلات، انواع آرد و بسیاری دیگر به دلیل احتمال انتقال آفت‌ها و حشرات در اغلب شرکت‌های هواپیمایی ممنوع است.

مسافران می‌توانند بلیط  سفر هوایی خود را به مقاصد داخلی و خارجی از از طریق سایت الی گشت با پشتیبانی ۲۴ ساعته تهیه نمایند، مجموعه الی گشت تجربه طولانی و درخشانی در زمینه ارائه انواع خدمات سفرهای داخلی و خارجی دارد.

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال