صعود به قله بینالود دور از دسترس نیست!

قله های بینالود

قله بینالود مشهورترین کوه در استان خراسان می باشد که دارای ۳۲۱۱ متر ارتفاع است و در چند کیلومتری شمال شهر نیشابور واقع شده است. بینالود که بخشی از رشته‌ کوه البرز است، مشهور به بام خراسان است. این کوه بین نیشابور و مشهد قرار گرفته است و با توجه به اینکه در منطقه گرم و خشک واقع است دارای بارندگی نسبتا قابل توجهی می باشد، چیزی حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰۰ میلیمتر در سال میزان بارندگی این منطقه است. از سایر قله های این رشته کوه می‌توان به شیرباد ( ۳۲۵۰ متر ارتفاع)، فلسکه (۳۱۰۰)  و قوچگر (۳۰۵۰) اشاره کرد. در قسمت شمالی آن نیز رشته کوه فرعی با دره‌ های صخره‌ای و به عمق ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر وجود دارد که از معروف ترین و پر آب ترین آنها اخلمد می‌باشد، روستای اخلمد و آبشار های آن که آبشار اصلی آن به ۴۰ متر ارتفاع می رسد را نیز در مطلبی دیگر در مجله الی گشت شرح داده ایم و این بار قصد داریم تا در خصوص قله بینالود و راه های صعود به قله، توضیحاتی را ارائه دهیم.

مطالب مرتبط :
معرفی آبشارهای اطراف مشهد
بهشت گمشده ای به نام روستای اخلمد
همه چیز درباره درود نیشابور

در فصل تابستان امکان صعود به قله بینالود طی یک برنامه یک و نیم روزه و همچنین در زمستان ودر صورت مناسب بودن هوا با یک برنامه ۴ روزه امکان صعود به قله می باشد، در جبهه جنوبی مسیر دو کوهی یک یال با شیب ملایمی این امکان را به شما می دهد تا بصورت آهسته و پیوسته خود را آرام به قله برسانید. برای صعود زمستانی مناسب تر است و معمولا کوهنوردان از این مسیر در زمستان استفاده می کنند علت انتخاب این مسیر بیشتر بدین جهت است که از خطر سقوط بهمن در امان باشند. مدت زمانی که از این مسیر می توان به قله رسید حدود ۳۳/۵ ساعت است، لازم به ذکر است که در طول این مسیر چند چشمه وجود دارد که می توانید از آنها جهت آب مورد نیاز بهره برد.

اما سریع ترین راه رسیدن به قله بینالود از مسیر یال گرده میسر می گردد که دقیقا به روی قله شما را هدایت می کند که باعث می شود در فاصله کمتری به قله برسید و به همین جهت مورد علاقه کوهنوردان است چون با سرعت بیشتری به قله می رسند. این یال در بین دو یال دوکوهی و سوزنی ها واقع شده است و در سمت شمال پناهگاه دو شهید نمایان است. در ابتدای شروع مسیر از این یال چشمه ای دائمی وجود دارد که قبل از صعود می تواند منبعی مناسب برای تامین آب مورد نیاز کوهنوردان باشد. پس از عبور از این چشمه فقط و فقط ۲ ساعت و نیم بعد به قله می رسید. اما نکته اینجاست که این مسیر برای تابستان مناسب است زیرا در زمستان این خطر وجود دارد که محل ریزش بهمن است و در صورتی که در زمستان این مسیر را انتخاب کردید باید بسیار احتیاط نمایید.

اما یکی از فنی ترین و پرهیجان ترین را ه های صعود به قله بینالود مسیر سوزنی ها می باشد. از پناهگاه دوشهید که ۵/۱۱ ساعت بگذرید به ابتدای مسیر سوزنی ها خواهید رسید که در این محل پناهگاهی به همت گوهنوردان بنا شده است که به نام پناهگاه مدرس از روی یال دو شهید دیده می شود قابل رویت است و ارتفاع آن ۲۹۰۰ متر است که از آنجا می توان ۳۳ ساعته به قله رسید. اما در این مسیر کوهنوردان باید به فنون کوهنوردی آگاه باشند و چون صعود کننده باید معابر سنگی را پشت سر بگذارد به همین دلیل این مسیر دارای هیجان و جذابیت زیادی است.

می توانید موقعیت مکانی قله بینالود را در نقشه گوگل زیر ببینید و برای خود نشانه گذاری کنید.

برای پیمودن راه و رسیدن به قله بینالود راه های متعددی را می توانید انتخاب کنید که این مسیر ها عبارت است از:

  • جبهه شمالی: که شامل یال فریزی است، در واقع روستای فریزی یکی از آبادی های شهرستان چناران است که مبدا این مسیر است.
  • جبهه جنوبی: که شامل سه مسیر صعود است. ۱- یال دو کوهی، ۲- یال گرده و ۳- مسیر سوزنی ها.

هر یک  از راه های صعود که اعلام شد، امروزه با همت کوهنوردان دارای پناهگاه می باشد که به کوهنوردان در مسیر کمک فراوانی می کند، تا پناهگاه دو شهید به منظور صعود به قله باید به روستاهای صومعه و عیش آباد که هر دو در ۱۵ کیلومتری شمال نیشابور قرار گرفته اند و در دو طرف رودخانه میرآباد قرار گرفته اند رسید که می توان از نیشابور به مدت ۲۰ دقیقه به این روستاها رسید، بعد از گذر از این روستاها، راهی که به رودخانه می رسد را در پی بگیرید و بعد از آن در خلاف مسیر رودخانه ادامه مسیر دهید.

بعد از دو و نیم ساعت که در این مسیر ادامه می دهید به منطقه ای به نام کمر کندول خواهید رسید و پس از ۵ دقیقه ادامه مسیر به دوراهی ای می رسید که اسم آن دوراهی کتل است که این دوراهی از سمت چپ رودخانه جدا شده است، شما امکان سوار شدن با ماشین تا این دوراهی جهت تسریع برنامه و ذخیره انرژی را دارید. بعد از ۵/۱ ساعت پیاده روی در دره کتل به باغی که در دامنه های راس قرار دارد می رسید، مسیری که بر روی کوه قرار گرفته ادامه می دهیم بعد از حدود ۴۰ دقیقه به روی یال میرسیم از این نقطه پناهگاه دو شهید رویت می شود البته باید شرایط جوی برای دیدن آن مناسب باشد. بعد از طی به چشمه نهه می رسیم که در صعود های زمستانی می تواند به عنوان کمپ اول کوهنوردان در نظر گرفته شود با ادامه مسیر به زرشک زار می رسیم و پس از قرار گرفتن روی یال منتهی به پناهگاه ، پس از ۲۰ دقیقه به پناهگاه دو شهید خواهیم رسید.

مطالب مرتبط

معرفی بهترین هتل های قشم از لوکس تا اقتصادی

لذت یک سفر لاکچری به ازمیر؛ کشف جاذبه های خاص و تفریحات لوکس

ارزان ترین هتل های جزیره کیش