کشف دودکش های پریان یا قلعه پریان درون دریاچه وان ترکیه

هر روز در دنیا رویدادهای عجیب و خارق‌العاده بسیاری رخ می‌دهد که موجب شگفتی همگان می‌شود. یکی از این رویدادهای شگفت‌انگیز کشف آثاری از تمدن‌های باستانی در جاهایی است که عقل جن هم به آن نمی‌رسد! از جمله این کشفیات محیرالعقول باید به کشف قلعه پریان درون آب‌های دریاچه وان ترکیه اشاره کرد. اگر دوست دارید درباره این ماجرا بیشتر بدانید در این مقاله با الی گشت همراه باشید. برای رزرو تور وان یا خرید بلیط هواپیما از طریق سایت الی گشت افدام به خرید نمایید.

اما بهتر است پیش از آن که به ماجرای کشف قلعه پریان بپردازیم قدری درباره شهر وان بدانیم. وان، شهری مرزی و گردشگرپذیر در ترکیه است و به دلیل فاصله کمش با مرزهای ایران سالانه گردشگران ایرانی بسیاری از آن دیدن می‌کنند.

وان از شهرهای تاریخی بزرگ در شرق ترکیه است و مرکز استان وان به حساب می‌رود و مردم آن کُردزبان هستند. قلعه وان، جزیره آختامار، کلیسای مقدس، اسکله و ناحیه ادرمیت از جمله جاذبه های گردشگری وان هستند.

این شهر مراکز خرید متعدد و زیادی را در خود جای داده و با افزایش استقبال گردشگران، امکانات و تفریحات آن هم هر روز پیشرفته‌تر می‌شوند. اما بیشتر شهرت وان به دلیل دریاچه وان و گربه‌هایی با نام گربه وان است. یک چشم این گربه‌ها زرد و دیگری آبی است.

اگر به دنبال سفری کم‌هزینه هستید و از بازدید از مراکز خرید و مکان‌های تاریخی و دریاچه‌ها لذت می‌برید شهر وان گزینه مناسبی برای سفر شماست.

بنا به گفته باستان‌شناسان یک قلعه ۳۰۰۰ساله فراموش شده در دریاچه وان در ترکیه کشف شده است که به قلعه پریان مشهور شده. کشف این قلعه در داخل دریاچه وان به باور بسیاری افراد همچون یک معجزه است. چرا که کشف چنین سازه‌ای در اعماق آب‌ها واقعاً بعید و دور از ذهن به نظر می‌آید.

قلعه‌ای بسیار قدیمی چطور توانسته در داخل دریاچه سالم باقی بماند؟ جایی که هیچ‌کس به آن راه ندارد و هیچ‌کس به فکر کشف آن برای یافتن گنجینه‌های باستانی یا شهری باستانی یا قلعه‌ای باستانی نیست.

 در واقع اعماق دریاچه وان احتمالاً آخرین نقطه روی زمین برای مورخان، محققان و باستان شناسان برای کشف و یافتن تاریخ گذشتگان باشد. قلعه پریان درون دریاچه وان در ترکیه با کشف خود از همان آغاز همگان را شگفت‌زده کرد.

در حین حفاری‌های مربوط به قلعه پریان، دانشگاه Van Yüzüncü Yıl غواصان را به اعماق دریاچه اعزام کرد تا حدود قلعه را در دریاچه وان ترکیه تعیین و مشخص کنند. این غواصان توانستند کل سازه قلعه را بررسی کرده و نمونه‌های لازم را از آب خارج کنند.

محققان و مورخان همچنین با مطالعه نمونه‌های ارائه شده توانستند حدسیاتی در مورد تاریخ ساخت قلعه ارائه کنند. طبق گفته‌های آنها قلعه پریان متعلق به تمدنی باستانی به نام اورارتویی‌ها است که حدود ۳۰۰۰ سال پیش در عصر آهن در سرزمین آناتولی زندگی می‌کرده‌اند.

جالب است بدانید که غواصان زیر آب توانستند از آنچه می‌دیدند فیلم‌برداری کنند. فیلمی که از قلعه پریان، این بنای باستانی در اعماق دریاچه گرفته شده دنیای عجیبی را پیش چشمانتان مجسم می‌کند.

با دیدن آن ممکن است فکر کنید چگونه ساختن بنایی با این عظمت با دیوارهایی به ارتفاع ۱۳ فوت (۳ و نیم متر) در این محل صورت گرفته است؟

در واقع هر کس که با تاریخ و جغرافیای آناتولی آشنا نباشد، تصور خواهد کرد که موجودات باهوشی همچون پری‌های دریایی این سازه را برای زندگی خود در میان آب‌ها ساخته‌اند. به همین خاطر هم این قلعه با نام قلعه پریان مشهور شده.

در این فیلم غواصان از میان ویرانه‌ها و دیوارهای قلعه درون دریاچه شنا می‌کنند و بنایی باشکوه را نشان می‌دهند که فقط یک کیلومتر از پیاده‌رو و سکو فاصله دارد.

تحسین سیلان‌، مدیر گروه داوطلبان غواصی در مصاحبه خود با دیلی نیوز گفته: “یافتن این قلعه در زیر آب معجزه بود.” او ادامه داده که باستان شناسان به بررسی در آب ادامه خواهند داد تا درباره این ساختمان و تاریخچه آن بیشتر بدانند.

مجله نشنال جئوگرافیک همچنین در مورد کشف قلعه‌ پریان در داخل دریاچه وان ترکیه اظهار داشته که سطح آب دریاچه وان – دریاچه‌ای پر از مواد معدنی و املاح مانند کربنات سدیم یا سودا – در حدود ۱۴۴۹ مایل مربع (حدود ۳۷۵۲ مایل مربع) است.

 این دریاچه در واقع بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه است که در گذشته چند صد متر کمتر از آنچه امروز می‌بینیم وسعت داشته. در نتیجه قسمت‌هایی از دریاچه محصور در خشکی و جزایر از آب دریاچه خارج شده و بخشی از آن متعلق به قبایل اورارتویی بوده است.

امروزه تنها با توضیحاتی که گفته شد می‌توان برای وجود قلعه پریان در دریاچه وان، توجیهی منطقی و تا حدودی علمی ارائه داد. با این حال، طبق اظهارات مجله نشنال جئوگرافیک، هنوز تحقیقات زیادی پیرامون ساختمان و بقایای قلعه زیر آب مورد نیاز است و همچنان دانشمندان و باستان‌شناسان اطلاعات بسیار کمی در مورد آن دارند.

چنانچه در اینترنت بگردید احتمالاً فیلمی که توسط غواصان از این قلعه در دریاچه وان گرفته شده را پیدا خواهید کرد که دیدن آن را به شما توصیه می‌کنیم. با دیدن این فیلم شما هم شگفت‌زده خواهید شد و خیال می‌کنید که در حال تماشای فیلمی علمی تخیلی هستید!

کاوشگران ترک حدوداً ۱۰ سال (یک دهه) است که قلعه پریان را در دریاچه وان کشف کرده‌اند و به دنبال افزایش اطلاعات خود در مورد این دریاچه وسیع هستند. کاوشگرانی که در آغاز برای یافتن گنجی باستانی این دریاچه را جستجو کردند تا سرانجام به ویرانه‌های این قلعه رسیدند.

مدتی پیش کاوشگران، غواصان و دانشمندان دیواری ۲ کیلومتری از استالاگمیت را در داخل دریاچه وان کشف کردند که طولانی و بلند بود. آنها وقتی این دیوار استالاگمیتی را برای اولین بار دیدند، فکر کردند که به دودکش‌های پریان دسترسی پیدا کرده‌اند.

در واقع اصطلاح دودکش‌های پریان عبارتی بود که آنها با اغراق درباره آن چه در اعماق آب دیده بودند به کار بردند. به دنبال استفاده از اصطلاح «دودکش‌های زیر آب» در دریاچه وان این خبر به سرعت در سراسر جهان پخش شد و مقاله‌ای با همین نام توسط شخصی به نام Sedef Piker در ۲۷ جولای ۲۰۱۷ نوشته شد.

گرچه این عبارت توصیفی تنها به عجیب بودن این بنا اشاره دارد؛ اما حقیقت چیز دیگری است. دانشمندان به تحقیقات خود ادامه داده و توانستند قلعه پریان را کشف کنند. حال باید دید که باستان شناسان و دانشمندان چه حقایقی را درباره این قلعه اورارتویی در زیر آب دریاچه افشا خواهند کرد.

اما شاید بخواهید بدانید که اورارتوها که ساخت قلعه پریان به آنها نسبت داده شده چه اقوامی بودند. اورارتوها تمدنی مربوط به ۳۰۰۰ سال پیش در آناتولی بودند که قلعه‌ای را در داخل دریاچه وان ترکیه بنا کردند.

جالب‌ترین قسمت ماجرا این است که دریاچه وان در آن زمان دریاچه نبود، بلکه پایتخت و شهری بود که توسط این قبایل اداره می‌شد. نام این پایتخت توشپا بوده است. مستندات تاریخی موقعیت پایتخت اورارتو را میان دریای سیاه و دریای خزر و منطقه‌ای بین ترکیه، ارمنستان و ایران بیان می‌کنند.

به همین خاطر است که دانشمندان حدس می‌زنند که کشف جدید در اعماق دریاچه وان می‌تواند نشان‌دهنده شهر توشپا باشد.

اولین باری که نام اورارتو قوم سازنده قلعه پریان به گوش مردم مدرن رسید زمانی بود که دانشمندان و مورخان شروع به خواندن الواح آشوری کردند. در الواح سفالی آشوری از قومی به نام اورارتوها یاد شده بود که گفته می‌شود از حدود قرن سیزدهم قبل از میلاد تا قرن ۹ قبل از میلاد در این منطقه زندگی می‌کرده‌اند.

در ابتدا، این قبایل بسیار کوچک بودند، اما بعد از مدتی، توانستند به ملت و تمدنی بسیار بزرگ تبدیل شوند و بر زمینی به مساحت ۲۰۰۰۰۰ مایل مربع (حدود ۵۱۷۹۹۹۷ کیلومتر مربع) حکومت کنند.

قبل از یافتن قلعه پریان آثار باستانی و تاریخی بسیاری از این قبایل یافت شده بود؛ اما هنوز پایتخت آنها مشخص نبود. هرگز به ذهن هیچ‌کس خطور نمی‌کرد که با کشف یک قلعه در داخل دریاچه وان پایتخت مردم اورارتو یعنی شهر توشپا، کشف شود.

قبایل اورارتو در طول تاریخ، به دلیل جنگ‌های زیادی که با قبایل دیگر داشتند به تدریج ضعیف و ضعیف‌تر شدند. شهرهای اورارتویی سرانجام در قرن ششم قبل از میلاد توسط مادها فتح شد. اما همچنان گروه‌هایی از این اقوام را می‌شد در گوشه‌گوشه این سرزمین یافت.

با این وجود آخرین باری که قبایل ارمنی وارد این سرزمین شدند، تمدن اورارتویی را کاملاً از روی زمین پاک کردند. بقایای آثار اورارتویی در اواخر دهه ۱۸۲۰ توسط دانشمندان فرانسوی کشف شد و از آن زمان تاکنون حفاری‌های بسیاری برای کشف بیشتر آثار و شهرهای اورارتویی صورت گرفته است.

در حال حاضر می‌توانید ویرانه‌ها و خرابه‌های باقی مانده از تمدن اورارتو را در اطراف دریاچه وان در ترکیه و در ارمنستان و ایران مشاهده کنید.

در این مقاله از الی گشت به ماجرای کشف یکی از شگفت‌انگیزترین بقایای باستانی در اعماق دریاچه وان ترکیه یعنی قلعه پریان پرداختیم. قلعه‌ای که در غواصی‌های انجام شده در این دریاچه کشف شده و گفته می‌شود متعلق به ۳۰۰۰ سال پیش و اقوام اورارتویی بوده است. تحقیقات پیرامون این بنای خارق‌العاده در اعماق آب‌ها همچنان ادامه دارد.

این قلعه در اعماق آب‌های دریاچه وان ترکیه واقع شده است.

باستان‌شناسان معتقدند قلعه پریان متعلق به تمدن اورارتویی در آناتولی بوده است.

قلعه پریان متعلق به ۳۰۰۰ سال پیش است.

مطالب مرتبط :
بهترین و ارزان ترین زمان سفر به وان ترکیه چه فصلی است؟
دلایل سفر به وان ترکیه؛ پر طرفدارترین مقصد ایرانیان!
 

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۱ نظرات

مصطفی 1397-11-05 - 10:23 ق.ظ
یکی از معابد اورارتوها تپه تاریخی حسنلو در ده کیلومتری نقده است و جام زرین حسنلو نیز جزو آثار باستانی نفیس ایران
افزودن نظر