قدیمی ترین الفبای جهان
از کاربردی ترین و مهم ترین اکتشافات بشری بی شک، اختراع زبان گفتاری و نوشتاری بوده است. این که انسان ها با یکدیگر به یک زبان مشترک برسند و بتوانند به وسیله ی آن با هم ارتباط بگیرند، یکی از قدم هایی بود که انسان ها برای رسیدن به جایگاه امروزی خود برداشتند اما موضوع فقط یک زبان قراردادی نبود بلکه برای انتقال پیام و ثبت وقایع به دوره های بعدی و حتی هم دوره های خود انتقال دهند، به علائمی قراردادی نیاز بود و به همین خاطر، این نیاز در امور انسانی منجر به کشف پدیده ای سمبل وار و قراردادی به نام الفبا شد. ما امروز می خواهیم از کشف قدیمی ترین الفبای جهان دانشمندان از روی یک لوح باستانی برای شما بگوییم. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: کشف موجودی که همیشه جوان می ماند! + تصویر ماجرای عجیب مردی که هر حیوانی را که می دید می خورد! ماجرای وحشتناک مردی که در طول زمان به فیل تبدیل شد!
کشف قدیمی ترین نمونه ی الفبای جهان می تواند بهانه ای باشد برای این که یکی از مهم ترین اختراعات بشر را که حتی همین الان و همین لحظه هم توانسته است ابزاری باشد برای این که ما با شما در ارتباط باشیم را مورد بررسی قرار دهیم. خبرها حاکی از این است که به تازگی دانشمندان باستان شناس و خط شناس، با بررسی یک لوح سنگی ۳۴۰۰ ساله ی مصری توانسته اند تا موفق به کشف ارتباط و وجود الفبای دو زبان باستانی بر روی این لوح شوند که بر اساس بررسی ها و اعلام آنان، قدیمی ترین الفبای جهان بر روی آن نقش بسته است.
با توجه به گزارش گروه علم و فناوری انشینت اوریجینز (Ancient Origins)، با انجام یک مطالعه ی جدید بر روی لوح سنگی که در نزدیکی منطقه ی اقصر در مصر پیدا شده است و با استفاده از آخرین تکنولوژی های باستان شناسی در جهان و در پیشرفته ترین آزمایشگاه ها آن را بررسی کرده اند، نتایجی به دست آمده است که نشان می دهد در ۳۴۰۰ سال پیش یک فرد مصری این الفبا را طراحی کرده است.
او بر اساس انگیزه ای که در وجود خود داشته، برای یادگیری دو زبان و آن هم به صورت همزمان تلاش می کرده و به همین دلیل این حروف الفبا را بر روی این لوح به وجود آورده است. این فرد پر انگیزه ی باستانی در واقع قصد داشته است که نه تنها یک زبان بلکه در آن واحد، ۲ زبان را یاد بگیرد و زبان جدیدی هم در تلاش بوده تا اختراع نماید.
بر طبق گفته های دانشمندان این لوح باستانی مصری را باید به عنوان قدیمی ترین نمونه ی یافت شده دانست که یک طرف آن توالی الفبای رومی و در طرف دیگر آن چند حرف از الفبای یک زبان باستانی دیگر نوشته شده است! تیم پژوهشی که بر روی این لوح و رمز گشایی از آن کار می کنند، همگی تحت نظر یکی از معرف ترین پروفسورهای مصر شناس جهان یعنی پروفسور توماس اشنایدر از دانشگاه بریتیش کلمبیا هستند.
پروفسور اشنایدر در این رابطه می گوید: تمامی یافته های ما در آینده ای نه چندان دور، بی شک در زمره ی اولین مدرک تاریخی در جهان معرفی خواهد شد که از توالی الفبای زبان اولیه ی بشر سخن خواهد گفت. پروفسور اشنایدر در ادامه می افزاید که او و تیمش با بررسی این لوح سنگی دریافته اند که این نوشته هایی که بر روی لوح نوشته شده است، همگی حاوی نمادهای مختلفی هستند.
به طور مثال آن ها مشابهی از کلمه ی باستای بی بی یا_ تا (bibiya-ta) به معنای حلزون و یا دآت (da’at) به معنای شی پرنده یا بادبادک و یا کلمه ی گارو (garu) به معنای کبوتر می باشد. البته داستان رمز گشایی این حروف به همین جا ختم نمی شود زیرا، تیم پروفسور اشنایدر در جلسات و آزمایشات خود فهمیدند که اگر به طور مثال؛ حروف اول این سه کلمه ی باستانی را در کنار هم قرار دهند، کلمه ای مخفف تحت مضمون BGD را تشکیل می دهند.
حال به نظر شما این توالی و نظم چه معنایی می تواند داشته باشد؟ باید در پاسخ این سوال به شما بگوییم که حروف دوم، سوم و چهارم در الفبای روم باستان دقیقا همین ترکیب BGD است! دقیقا همین موضوع است که تعجب باستان شناسان و تیم پروفسور اشنایدر را سبب شده است.
در واقع اگر از دید منطقی به این موضوع بنگریم، هیچی توضیحی درباره ی این توالی اتفاقی از طرف شخصی در دوره ی باستان که سعی داشته است دو زبان را در آن واحد و در کنار هم یاد بگیرد وجود ندارد و این خود می تواند یکی دیگر از رموز عجیب این لوح باستانی و قدیمی ترین الفبای جهان باشد.
اما از این که بگذریم سوال مهم تری که به وجود می آید این است که که در این ترکیب دقیقا بر سر حرف اصلی و اول حروف الفبا یعنی حرف A چه آمده است و چرا در این لوح، از وجود آن خبری نیست؟! به گفته ی دانشمندانی تیم تحقیقاتی، با توجه به شکل این لوح سنگی ممکن است این لوح سنگی تنها تکه ای از یک لوح اصلی باشد و این احتمال بسیار وجود دارد که نیمه ی دیگری از این لوح گم شده باشد و به همین خاطر، شاید حرف A در آن وجود داشته و با گم شدن تکه ی دیگر آن، این حرف گم شده باشد.
این لوح سنگی بحث بر انگیز در سال ۱۹۹۵ توسط تیم تحقیقاتی دانشگاه کمبریج در یک سایت باستانی و در کشور مصر کشف شد. این لوح سنگی در واقع در آرامگاه یکی از مقام های رسمی مصری به نام سنفر که در دوران مصر باستان صاحب مقام بوده است، یافت شده است.
این فرد به صورت دقیق در زمان فرعون توتمس سوم زندگی می کرده است. باید این را درباره ی این لوح باستانی و قدیمی ترین الفبای جهان که بر روی آن قرار گرفته است بگوییم که، هنوز هم تحقیقات بر روی این لوح ادامه دارد و مطمئنا در آینده اطلاعات بیشتری از آن منتشر خواهد شد. درج این نکته در این مقاله ضروری است که در حال حاضر و از بین تمامی زبان های گفتاری و نوشتاری و الفباهای مختلف در جهان تنها چندین زبان از جمله لاتین، ماندارین، فارسی، هندی، اسپانیایی، مالایی، هندی، عربی و چندین زبان دیگر زنده مانده اند و مورد استفاده قرار می گیرند.
۲ نظرات
درود به همگی دوستان.
دوستان برای اولین بار زرتشت بود که خط رو اختراع کرد نه مصریان و اگه فیلم های دکتر هازلی رو در یوتوب یا اینستا یا سایتشون ببینید تاریخ رو به صورت دقیق توضیح دادن و توضیح میدن که اوین خط ها که زرتشت ساخته چی بوده و چه زمانی ساخته شده و از خط هیروگلیف مصری خیلی قدیمی تره. زرتشت بزرک ۷ خط ساخته در زمان خودش خط هایی مثل دین دبیره که برای کتاب های اسمانی مثل اوستا بوده خطی مثل راز دبیره که فقط نظامیان بلد بودند و خط های دیگه که اگه تاریخ رو مطالعه کنید کامل متوجه میشید که اصلا هیروگلیف اولین خط جهان نبوده و نیست و نخواهد بود
درود به همگی دوستان.
دوستان برای اولین بار زرتشت بود که خط رو اختراع کرد نه مصریان و اگه فیلم های دکتر هازلی رو در یوتوب یا اینستا یا سایتشون ببینید تاریخ رو به صورت دقیق توضیح دادن و توضیح میدن که اولین خط ها که زرتشت ساخته چی بوده و چه زمانی ساخته شده و از خط هیروگلیف مصری خیلی قدیمی تره. زرتشت بزرگ ۷ خط ساخته در زمان خودش خط هایی مثل دین دبیره که برای کتاب های اسمانی مثل اوستا بوده خطی مثل راز دبیره که فقط نظامیان بلد بودند و خط های دیگه که اگه تاریخ رو مطالعه کنید کامل متوجه میشید که اصلا هیروگلیف اولین خط جهان نبوده و نیست و نخواهد بود.