در دنیای مدرنی که ما اکنون در حال زندگی در آن هستیم با توجه به این که هر روز تکنولوژی های جدیدی به بازار می آید و زندگی هر یک از ما به نحوی تکان می دهد، اما کشف قدیمی ترین اشیا برایمان در برخی موارد بسیار جذاب تر است. از همین رو باستان شناسان همواره در کشف های خود به دنبال قدیمی ترین ها و بازیابی قدمت آثار باستانی هستند. علی رغم تلاش دانشمندان و باستان شناسان، هنوز هم برخی از اشیای کشف شده به صورت ناشناخته باقی مانده و توضیحی برایشان وجود ندارد. نکته ای که وجود دارد این است که در این کشف ها دلیل منطقی ای وجود ندارد و تنها به دلیل قدمتی که این اشیا دارند حائز اهمیت می باشند. در ادامه همراه الی گشت باشید تا بیشتر درباره کشف قدیمی ترین اشیای پیدا شده خدمتتان شرح دهیم.
مطالب مرتبط: تصاور هولناکی از افرادی که ۲۰۰۰ سال است ایستاده اند!! اگر موهایتان را دوست دارید به این موزه نروید! چرا هر کس به این جنگل می رود، خودکشی می کند؟!
سال ۲۰۰۸ زمانی که در منطقه مغولستان باستان شناسانی مشغول کاوش در صحرایی در این کشور بودند متوجه یک بسته ی عجبی شدند. با تحقیقات و بررسی های انجام شده دریافتند که این بسته حاوی مقداری گیاه بوده که پس از آزمایش های مختلف دریافتند که این گیاه “ماریجوآنا” بوده است. قدمت این بسته به به ۲۷۰۰ سال پیش برمی گردد و از این رو به عنوان قدیمی ترین بسته مواد مخدر دنیا شناخته می شود. البته تحقیقات نشان داده است که در گذشته این گیاه تنها برای دوخت لباس های درختی استفاده می شده و کاربرد مخدری نداشته است.
پاپ کرن! به عقیده بسیاری از افراد پف فیل یا پاپ کرن یکی از خوراکی هایی است که جدیدا کشف شده و جزء خوراکی های امروزی آن را محسوب می کنند، اما باید بدانید که کاوشگرانی در سال ۲۰۱۲ زمانی که در حال کاوش منطقه ای در پرو بودند متوجه مقداری پف فیل در وسایل افرادی که تنها استخوان ها و اشیایشان آن جا باقی مانده بود شدند، با بررسی های انجام نیز دریافتند که مردم در حدود ۶۷۰۰ سال پیش پف فیل می خوردند. این درحالی است که بسیاری کشف پف فیل را به کمتر از ۱۰۰۰ سال پیش ربط می دهند. این پف فیل های تاریخی باعث شد تا انسان ها متوجه هوش نسبتا بالای انسان های اولیه شوند.
در بین قدیمی ترین اشیای پیدا شده در جهان باستان شناسان آلمانی توانستند قدیمی ترین کیف زنانه را هم نیز پیدا کنند. این کیف در زمان خودش بسیا زیبا بوده و باستان شناسان آن را از یک قبر باستانی کشف کشف کردند که تقریبا با بررسی هایی که انجام داده اند حدود ۲۵۰۰ سال قدمت دارد. باستان شناس ها جنس آن را از چرم خالص اعلام کرده اند. طرح های روی این کیف با استفاده از دندان حیوانات بوده است که البته بر اثر گذر زمان بخش زیادی از آن نابود شده است.
تشکی با قدمت ۳۹ هزار ساله! در سال ۲۰۱۱ دانشمندان تشکی را پیدا کردند که به گفته خودشان و با بررسی هایی که انجام داده بودند قدیمی ترین تشک دنیا به حساب می آید و حدود ۳۹ هزار سال سن دارد. این تشک که در لیست قدیمی ترین اشیای پیدا شده قرار دارد نیز مربوط به انسان های اولیه ای که درون غاری در آفریقای جنوبی زندگی می کردند بوده است و جنس آن بیشتر از شن و ماسه های بسیار نرمی است که باعث می شد تا خواب انسان های اولیه روی زمین به تجربه ای بسیار خوب بدل شود.
همانطور که می بینیم تمامی وسایلی که امروز ما از آن ها استفاده می کنیم در گذشته های بسیار دور هم استفاده می شده که یکی از این موارد ماسک است. قدیمی ترین ماسکی که باستان شناسان کشف کرده اند حدود ۷ هزار سال سن دارد و جنس آن از سرامیک بوده است. به گفته کارشناسان بیشتر به درد پزشکان پوست یا جشن های مختلف می خورده است. این ماسک این روزها در یک موزه آثار باستانی در پاریس نگه داری می شود. این ماسک نیز جزء یکی از قدیمی ترین اشیای پیدا شده بر روی زمین در حال حاضر در موزه نگهداری می شود.
در سال ۲۰۰۷ یک دانش آموز باستان شناسی در فنلاند تکه ای آدامس باستانی پیدا کرد که بیش از ۵ هزار سال قدمت داشت. این آدامس که به عنوان قدیمی ترین در دنیا شناخته می شود از صمغ درختان درست شده است و آثار دندان روی آن به راحتی دیده می شود. انسان های اولیه کسانی هستند که آدامس را در شرایط خاص کشف کردند, آن ها صمغ درختان را با گیاهان دیگر ترکیب می کردند تا قابل خوردن شود.
کفشی با قدمت ۵ هزار سال! در طی مکاشفاتی که باستان شناسان در کشور ارمنستان داشته اند، توانستند قدیمی ترین کفش دنیا را که دارای ۵ هزار و ۵۰۰ سال قدمت داشته را نیز پیدا کنند. جالب است بدانید که طرز دوخت این کفش همانند کفش های امروز خیلی زیبا و شیک هم دوخته شده بوده و به طور شگفت آوری این مدت را دوام آورده بود. به گفته باستان شناسان این کفش متعلق به یک خانم با سایز پای بزرگ بوده و لنگه کفش پای راست او یافته شده است.
باستان شناسان در غاری واقع در آلمان توانستند سازی را کشف کنند که قدمت ۴۳ هزار ساله است. این فلوت از جنس استخوان پرندگان به همراه عاج ماموت بوده است و شباهت بسیاری به نمونه های امروزی نیز دارد. باستان شناسان این ساز قدیمی را در غاری واقع در آلمان کشف کردند و به سختی توانستند قدمت آن را تشخیص دهند.
در سال ۲۰۰۶ باستان شناسان ایرانی توانستند به لیست قدیمی ترین اشیای پیدا شده نیز یک چشم مصنوعی هم اضافه کنند. آن ها در منطقه “شهرسوخته” به آثاری متفاوت از جمله قدیمی ترین چشم مصنوعی دنیا دست پیدا کردند. این چشم که نزدیک به ۴ هزار و ۸۰۰ سال قدمت دارد متعلق به بانویی با سن میان ۲۵ تا ۳۰ سال بوده است. این چشم با صمغ های طبیعی به همراه چربی حیوانات ساخته شده بود و بر روی آن طرح هایی از سیستم رگ های چشم قرار دارد. این چشم در زمان کشف هنوز بخش های سالم بسیاری داشت.
یک نیاز مشترک بین تمامی مردم جهان پوشش است که از گذشته تا به حال در بین عموم مردم رواج بسیاری داشته است. قدیمی ترین لباس جهان در کشور ارمنستان نیز کشف شده است که جنس این لباس از نی بوده و نزدیک به ۵ هزار و ۹۰۰ سال قدمت دارد. این کشف در سال ۲۰۰۷ زمانی که باستان شناسان در حال حفاری در زمین های این کشور بودند. جالب است بدانید که این نمونه حدود ۱۰۰۰ سال از نمونه ی مصری خود بزرگتر است و در لیست قدیمی ترین اشیای پیدا شده در جهان قرار دارد.