وسط این بیابان های عجیب می توانید وال پیدا کنید!

قبرستان وال ها

قبرستان وال ها

پوسته ی زمین مدام در حرکت است و حرکت پوسته ی زمین در طول میلیون ها سال باعث عوض شدن جغرافی کره ی زمین شده است. این موضوع به خوبی مشخص است چرا که زمین خشکی که الان وجود دارد، زمانی بستر دریا بوده است و جایی که امروزه کوه ها هستند، قبلا اقیانوس های عظیم بوده اند. بنابراین اصلا جای تعجب ندارد که امروزه می توانید وال ها و حیوانات دریایی دیگر را در خشک ترین مناطق روی زمین پیدا کنید، البته نه خود حیوان را بلکه همان طور که احتمالا حدس زده اید، فسیل آن ها را! با الی گشت همراه باشید، در این جا خواهید دید که قبرستان وال ها کجاست و به عبارت دیگر در کدام مناطق می توانید اجساد آن ها را پیدا کنید.

مطالب مرتبط:
مونسانتو در پرتغال، روستایی که در بین تخته سنگ هاست!
وجود ۹ جهنم در شهر بپو ژاپن!+ تصویر

احتمالا تا حالا داستان نهنگ ها و وال هایی که خودکشی می کنند را شنیده اید، داستان هایی که واقعیت دارند. آن ها خودشان را به خشکی می رسانند و بعد می میرند. گوشت آن ها بعد از مدتی از بین می رود و تجزیه می شود و تنها چیزی که از آن ها باقی می ماند، اسکلت آن ها در ساحل است. برای مثال، ساحل جزیره فالکلند پر است از استخوان های وال ها و به همین خاطر به آن قبرستان وال ها می گویند. بد نیست بدانید که این اسکلت ها و استخوان هایی که از آن ها بر جای مانده، فقط مرتبط به دوران گذشته نیست، خودکشی دست جمعی وال ها در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در مناطق مختلف جهان باعث شد تا چندین قبرستان از آن ها به وجود بیاید که در پایین می توانید تعدادی از آن ها را ببینید.

دانشمندان تا حالا جستجوهای زیادی برای پیدا کردن اجساد و اسکلت های وال ها کرده اند که یکی از حیرت آورترین کشفیات آن ها از فسیل وال ها در سال های اخیر، قبرستان وال ها در بیابان آتاکاما در کشور شیلی بوده است. در واقع پروژه ای برای عریض تر کردن جاده در این منطقه در حال انجام بود که به صورت خیلی اتفاقی منجر به کشف ده ها اسکلت وال شد که کنار هم بودند. این اسکلت ها در کنار حیوانات دریایی دیگری مثل دلفین هایی با صورت های بسیار عجیب و چندین موجود آبزی دیگر بودند.

بعد از تحقیقات بیشتری که روی این منطقه شد، وجود فسیل های جلبک هم در نزدیک صخره ها با مقدار زیادی اکسید آهن کشف شد- که برای رشد جلبک ها عنصری مهم است- بر اساس این ها احتمال داده شد که وال ها بعد از خوردن این جلبک های سمی مرده اند. پس احتمالا دیگر پستانداران دریایی هم به همین خاطر مرده اند و اجساد آن ها در طول میلیون ها سال دفن شده است. محققان همچنین بر این باورند که تمام این اتفاقات در یک بازه ی چند هفته ای اتفاق افتاده است. فسیل هایی که پیدا شده اند بین ۶ تا ۹ میلیون سال قدمت دارند.

مکانی که این فسیل ها در آن پیدا شده است در حال حاضر به خاطر چنین کشفیات پر ارزشی، بسیار شناخته شده است و به آن لقب سرو بالنا (Cerro Ballena) داده شده است که به معنای قبرستان وال ها است.

مطمئنا شگفت زده می شوید وقتی که بخوانید در کشوری مثل مصر با آن آب و هوای گرمی که دارد، یکی از بزرگ ترین قبرستان های وال ها در دنیا نهفته است. بیابان مصر که به وادی ال هیتان هم معروف است، لقب دره وال ها را گرفته است. این دره یک مکان خیلی دوردست در بیابان غربی است که در واقع در فاصله ی ۱۵۰ کیلومتری قاهره قرار دارد و مجموعه ای بسیار پر ارزش از فسیل ها و استخوان های وال هایی در آن پیدا شده است که در حال حاضر این گونه از وال منقرض شده است، این وال archaeoceti نام دارد. کشف این گونه از وال بسیار برای دانشمندان پر ارزش و باور نکردنی بود چرا که باعث شد تا آن ها متوجه شوند که وال ها زمانی جانورانی خشکی زی بوده اند! در واقع فسیل هایی که از این گونه وال بر جای مانده اند ادعاهای واضحی برای اثبات این موضوع هستند.

جالب است بدانید که قدمت فسیل هایی که در این منطقه پیدا شده اند به ۵۰ میلیون سال پیش برمی گردد و بسیاری از این اسکلت وال ها در حال حاضر در شرایط خوبی هستند و به بهترین شکل ممکن حفظ شده اند، بعضی از آن ها در صخره ها هستند. اسکلت های نیمه کاملی هم در دره پیدا شده اند که در بعضی از آن ها حتی محتویات شکم هم هنوز دیده می شوند! فسیل های حیوانات دیگری مثل کوسه ها و کروکودیل ها، بعضی از انواع ماهی ها و لاک پشت ها هم در این وادی دیده می شوند و به همین خاطر است که این دره تا این اندازه با ارزش است.

شرایط بعضی از این اسکلت ها به گونه ای است که دانشمندان گفته اند می توانند محیط زندگی آن ها را در آن دوران شبیه سازی کنند. جالب ست بدانید که اولین بار این اسکلت ها در سال ۱۸۰۰ بود که کشف شد با این حال این احتمال داده شد که شاید متعلق به لاک پشت های غول پیکر باشد تا اینکه در سال ۱۹۰۲ تشخص داده شد که متعلق به وال است.

منبع: amusingplanet.com

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز