فن آوری به کمک نابینایان و آلزایمری ها آمد

فن آوری و آلزایمر

فن آوری، آلزایمر و نابینایان

خبر جدیدی در حوزه فناوری که این بار به کمک نابینایان و اشخاص آلزایمری آمده، حکایت از آن دارد که دانشمندان برای آلزایمری‌ ها موفق به ساخت حافظه مصنوعی شده و از سوی دیگر در مجموعه جدید نرم افزارهای آفیس شرکت مایکروسافت برای نابینایان از نوعی فناوری هوش مصنوعی استفاده خواهد شد.

با الی گشت همراه باشید تا از کارایی این فن آوری ها آگاه شوید:

مطالب مرتبط:
درس‌ هایی از غول‌های دنیای فناوری
چطور فن آوری موبایل دنیای سفر را تغییر می دهد؟

پروتز حافظه با هدف تبدیل حافظه کوتاه‌ مدت به بلند‌مدت و ذخیره آن به نحوی است که بخش هیپوکامپوس مغز انجام می‌دهد. در صورت عملی شدن این پروژه، امید افراد دارای اختلالات حافظه به بهبود افزایش پیدا می کند. این دستگاه کوچک را می توان در هیپوکامپوس فرد کار گذاشت تا نورون‌هایی را تحریک کند تا حافظه کوتاه ‌مدت را به بلند‌مدت تبدیل سازد.

«برگر» امید دارد، پروژه ‌اش راهگشایی برای بیماران آلزایمر و افرادی باشد که دچار صدمات مغزی می‌شوند. او می گوید: «ما بسیار خوشبین هستیم و اکنون مشغول آزمایش روی انسان ها هستیم و نتایج خوبی هم گرفته ایم. هدف ما هم ارائه تجاری پروتزهای حافظه انسان به بازار است.»

در این میان «داستین تیلر» یکی از استادان مهندسی در دانشگاه وسترن رزرو دراین باره بیان می کند: «تمام این پروتزها یک چالش اصلی دارند. در مغز انسان میلیاردها نورن و البته هزاران میلیارد ارتباط میان نورونی هست؛ به همین دلیل تلاش برای یافتن فناوری که بتواند چنین حجم عظیمی از نورون‌ها را به یکدیگر متصل کند، بسیار چالش ‌برانگیز است.»

«آلزایمر» نوعی اختلال عملکرد مغز است که در طی آن، به تدریج توانایی‌های ذهنی بیمار کم می شود. برجسته‌ترین نمونه زوال عقل، اختلال حافظه‌ است که معمولاً به تدریج ایجاد شده و پیشرفت خواهد کرد. اما یکی از محققان مهندسی بیومدیکال دانشگاه کالیفرنیا در نظر دارد به کمک یک حافظه مصنوعی، حافظه انسان را به ویژه در بیماران آلزایمری بالا ببرد.

از سوی دیگر مایکروسافت برای نابینایان با استفاده از الگوریتم خاصی، امکان تشریح تصاویر گرافیکی موجود در نرم افزارها را برای کاربران فراهم ساخته است. بدین ترتیب زمانی که این فایل ها در برابر افراد نابینا قرار می گیرد، ابزارهای کامپیوتری که برای ترجمه اطلاعات موجود در صفحه نمایش به صوت طراحی شده اند، فعال شده و این اطلاعات را در اختیار کاربر قرار می دهند.

قرار است در مجموعه جدید نرم افزارهای آفیس شرکت مایکروسافت از نوعی فناوری هوش مصنوعی استفاده شرکت مایکروسافت برای دستیابی به این هدف از فناوری Computer Vision Cognitive Service بهره می برد. این فناوری با استفاده از شبکه های عصبی کار می کند که با استفاده از تکنیک های آموزشی خاص، قادرند محتوای تصاویر را به درستی قابل درک می سازد.

در وبلاگ آفیس ۳۶۰ در این رابطه آمده است: « فرآیند آموزش این ماشین ها به گونه ای است که هرچه کامپیوترهای ارائه دهنده این خدمات بیشتر مورد استفاده کاربران قرار گیرند، کیفیت خدمات نیز بهبود پیدا می کند و در مدت زمان لازم برای ایجاد ارایه های غنی از اطلاعات چندرسانه ای، صرفه جویی می شود.»

شرکت فیس بوک نیز در ماه آوریل خبر از ارائه ویژگی مشابهی داد که قادر است تصاویر گرافیکی را توصیف کند. فعالان این صنعت از فناوری هوش مصنوعی به منظور بهبود دسترسی کاربران به اطلاعات و تبدیل تصاویر و فایل های ویدیویی به محتوایی ارزشمندتر بهره خواهند برد.

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟