فایرفاکس جایگزینی شایسته برای گوگل کروم

فایرفاکس

عواملی که باعث میشود فایرفاکس انتخاب اول ما باشد

گوگل کروم برای مدتی در جایگاهی دورتر از بزرگان مرورگرهای وب بود؛ اما این شرایط مربوط به زمان‌های گذشته است. فاصله‌ی کروم با رقبای بزرگش پس از مدتی بسیار کم شد و سپس این مرورگر قدرتمند، دنیای مرورگرهای وب را حسابی تکان داد. اگرچه بسیاری از کاربران امروزه گوگل کروم را بهترین گزینه در بین مرورگرها می‌دانند؛ اما شاید بد نباشد که نگاهی به انتخاب‌های دیگر داشته باشید. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
آیا گوگل جاسوس زندگی ماست؟
استراتژی جدید گوگل برای ایندکس کردن وب سایت ها

بنا به گزارش سهم مرورگرهای وب و در شرایطی که اینترنت اکسپلورر را حذف کنیم، اکنون فایرفاکس بزرگ‌ترین رقیب کروم محسوب می‌شود. در سال گذشته فایرفاکس توانست سهم خود را در بازار مرورگرها کمی بهبود بخشد. بدین ترتیب سهم این مرورگر از ۷.۷ درصد در آگوست ۲۰۱۶ به ۱۲ درصد در می ۲۰۱۷ رسید.

اما چرا بسیاری از کاربران به فایرفاکس بازگشته‌اند؟ نویسنده‌ی وب‌سایت MakeUseOf می‌گوید حالا بعد از یک ماه استفاده از فایرفاکس، این مرورگر را به کروم ترجیح می‌دهد. آیا زمان مهاجرت برای شما هم فرارسیده است؟ در ادامه دلایلی برای مهاجرت از کروم به فایرفاکس مطرح می‌کنیم.

۱- فایرفاکس برای عمر باتری بهتر است

بسیاری از افراد می‌گویند کروم از فایرفاکس سریع‌تر است و این موضوع واقعیت دارد. اما دلیل اصلی سریع‌تر بودن کروم، این است که این مرورگر نسبت به فایرفاکس از پردازنده‌ی مرکزی بیشتر استفاده می‌کند. وقتی منابع پردازشی سیستم بیشتر مورد استفاده قرار گیرد، عملکرد مرورگر روان‌تر و سریع‌تر خواهد شد. همچنین مصرف باتری در این شرایط افزایش می‌یابد. البته اگر بخواهیم صادق باشیم، باید اذعان کنیم که کم‌سرعتی فایرفاکس نسبت به کروم زیاد قابل توجه نیست.

بنا به اعلام مایکروسافت، داده‌های به‌دست‌آمده از میلیون‌ها کاربر ویندوز ۱۰ نشان داده است که فایرفاکس نسبت به کروم نزدیک به ۳۱ درصد، از منابع پردازشی کمتری استفاده می‌کند. اگر از یک لپ‌تاپ استفاده می‌کنید، این موضوع می‌تواند تأثیر بسیار مهمی در عمر باتری دستگاه شما داشته باشد.

۲- فایرفاکس برای کاربرانی که هم‌زمان تب‌های زیادی باز می‌کنند

چگونه مرورگر فایرفاکس و کروم را از نظر میزان مصرف حافظه‌ی رم مقایسه کنیم؟ وب‌سایت MakeUseOf برای بررسی این مورد هر مرورگر را به‌طور جداگانه و در حالتی که هیچ برنامه‌ی دیگری در حالت اجرا نباشد، باز کرده و چهار تست مختلف را به اجرا درآورده است: یک تب باز، پنج تب باز، ۱۰ تب باز و ۱۵ تب باز. برای ثبات این تست، هر کدام از تب‌های بازشده در دو مرورگر مورد بحث، صفحه‌ی خانگی وب‌سایت MakeUseOf را بارگذاری کرده‌اند.
دو نکته‌ی مهم در نتایج به‌دست‌آمده از تست بالا وجود دارد: اول اینکه اگر تب‌های کمتری به‌صورت هم‌زمان در مرورگر خود باز کنید، مرورگر کروم نسبت به فایرفاکس از رم کمتری استفاده خواهد کرد. نکته‌ی دوم این است که اگر تب‌های زیادی به‌طور هم‌زمان در مرورگر باز باشند، در این شرایط فایرفاکس از رم کمتری نسبت به کروم استفاده خواهد کرد؛ بنابراین اگر از آن دسته کاربرانی هستید که مثلا ۲۰ تب هم‌زمان در مرورگر خود باز می‌کنید، قطعا فایرفاکس انتخاب بهتری برای شما است.

۳- فایرفاکس می‌داند که فقط یک مرورگر است

یکی از علاقه‌مندان سرسخت کروم که مدت زیادی از این مرورگر استفاده کرده است، اخیرا در بلاگ خود مقاله‌ای جذاب به رشته‌ی تحریر درآورده که در آن به دلایل خود برای مهاجرت از کروم به فایرفاکس اشاره کرده است. در ادامه بخش کوتاهی از این مقاله را با هم می‌خوانیم:

امروز سرعت کروم همانند سرعت این مرورگر در سال ۲۰۱۱ نیست. امروز کروم به‌ نوعی پلتفرم عجیب اپلیکیشن محور مبدل شده است و در کنار پلتفرم بودن، نقش مرورگر وب را هم ایفا می‌کند.
نقل قول بالا یکی از دلایل مهم دور شدن کاربران از مرورگر کروم است. کروم بدین منظور توسعه داده شده بود تا کاربران امکان استفاده از یک مرورگر سبک، سریع و فوق‌العاده مینیمال داشته باشند و حالا این مرورگر تکامل یافته است تا به یک هیولای پیچیده تبدیل شود. کروم امروز فراموش کرده است که در اولین قدم چه چیزی باعث جذب علاقه‌ی کاربران به این مرورگر شده بود. بسیاری دلیل به وجود آمدن این وضعیت را تمایل گوگل برای تبدیل کردن کروم به کروم او‌اس (سیستم‌عامل کروم) می‌دانند.

در طرف مقابل فایرفاکس را داریم که تمرکز اصلی‌اش همچنان مرورگر بودن است. این مرورگر اگرچه از نظر برخی ویژگی‌ها در جایگاهی پایین‌تر از کروم قرار می‌گیرد؛ اما نکته‌ی مهم اینجا است که در زمان حاضر، فایرفاکس هنوز به اصل خود پایبند باقی مانده و می‌داند که باید فقط یک مرورگر باشد.

۴- فایرفاکس از ذهنیت متن باز استقبال می‌کند

شاید بعضی از شما بگویید کروم خود به‌نوعی متن باز است؛ چراکه این مرورگر بر پایه‌ی مرورگر کرومیوم توسعه داده شده است. البته باید اشاره کنیم کرومیوم به‌عنوان سنگ بنای مرورگرهای شبیه به کروم دیگری از جمله اپرا، ویوالدی، اسلیم جت و Brave هم مورد استفاده قرار گرفته است. اما یک علاقه‌مند واقعی باید چیزی بیش از اجازه به دیگران برای استفاده از کدها، به دنیای کد باز ارائه دهد.

۵- فایرفاکس در واقع به حریم خصوصی اهمیت می‌دهد

بنیاد موزیلا در سال ۲۰۱۴ به‌منظور گسترش حریم خصوصی آنلاین، یک فراخوان برای کاربران منتشر کرد. شروع این فراخوان این است: «مبارزه برای حریم شخصی داده‌ها – اطمینان از اینکه افراد بدانند چه کسانی به اطلاعات آن‌ها دسترسی دارند و این داده‌ها به کجا ارسال خواهند شد و همچنین امکان انتخاب آزادانه در ارائه یا عدم ارائه‌ی داده‌ها – یکی از خصوصیات اصلی و مهم موزیلا است.»

در سال ۲۰۱۵ بخشی از متن گزارش موزیلا مجددا تفکرات این سازمان را تأیید کرد: «میلیون‌ها کاربر آنلاین وجود دارند. در محافظت کمپانی‌ها، توسعه‌دهندگان و دولت‌ها از امنیت و حریم خصوصی کاربران، شفافیت و کنترل کافی وجود ندارد. موزیلا بر این موضوع تمرکز کرده است تا بتواند مشکل کلیدی سلامت اینترنت از جمله حریم خصوصی و امنیت را تحت تأثیر قرار دهد.»

۶- فایرفاکس امکانات شخصی‌سازی بیشتری دارد

درجه‌ی شخصی‌سازی، بزرگ‌ترین تفاوت بین دو مرورگر فایرفاکس و کروم است. ظاهر کروم برای همه کاربران تقریباً یکسان است. این مرورگر حتی در سیستم‌عامل‌ها و دستگاه‌های مختلف از طراحی یکسانی بهره می‌برد. به غیر از امکان مخفی کردن نوار ابزار‌ها یا حذف و اضافه کردن یک سری آیکون به نوار آدرس کروم، نهایتا می‌توانید پوسته‌، نوار آدرس و تب‌ها را در این مرورگر سفارشی‌سازی کنید.

اما فایرفاکس قابلیت‌های شخصی‌سازی بیشتری در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. علاوه بر امکان جابه‌جایی‌ المان‌های مختلف طرح‌بندی ظاهر کلی، می‌توان برای تغییر ظاهر کلی مرورگر از تم‌ استفاده کرد. شما حتی می‌توانید از ظاهر مرورگرهای دیگری از جمله اف‌ایکس کروم، اف‌ایکس اپرا و ام‌ایکس ۴ در فایرفاکس بهره ببرید.

۸- فایرفاکس افزونه‌های اختصاصی دارد

تعداد افزونه‌های کروم بیشتر است اما فایرفاکس چند افزونه‌ی کاملا اختصاصی دارد که کاربران کروم از داشتن آن‌ها بی‌بهره‌اند. برخی از این پلاگین‌ها آن‌قدر عملکرد خوبی دارند که باعث شده‌اند کاربران فایرفاکس نتوانند از این مرورگر دست بکشند.

یکی از بهترین افزونه‌های اختصاصی فایرفاکس، Tree Style Tab است. این افزونه نوار تب‌ها را به یک نوار کناری تبدیل می‌کند و به شما اجازه می‌دهد تب‌ها را به‌صورت سلسله مراتبی درختی سازمان‌دهی کنید. Tree Style Tab واقعا نشان می‌دهد که نبود این قابلیت در سایر مرورگرها چقدر آزاردهنده است. البته مرورگر ویوالدی از نوار کناری تب‌ها پشتیبانی می‌کند؛ اما امکان سازمان‌دهی تب‌ها به روش سلسله مراتبی درختی در این مرورگر وجود ندارد.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز