فرصت خوردن این غذاهای مونیخ را از دست ندهید!

برای اینکه بدانید در مونیخ چه غذاهایی درست می شود لازم است اول کمی درباره ی گذشته ی این شهر بدانید. ایالت بایرن که شهر مونیخ در آن قرار گرفته در گذشته کشاورزان و مزارع زیادی داشت پس تعجبی ندارد که بیشتر غذاهای مخصوص و سنتی بایرن پرکالری هستند تا کشاورزان با دریافت انرژی زیاد برای کار روی مزارع آماده شوند، از طرفی این غذاها خیلی هم خوشمزه اند و طرفداران زیادی دارند. دوست دارید با غذاهای مخصوص شهر مونیخ آشنا شوید؟ تا به حال درباره ی غذاهای آلمانی زیاد حرف زدیم اما آشنایی با غذاهایی که فقط مخصوص مونیخ هستند هم جالب است. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا با غذاهای مونیخ آشنا شوید.

اسپاتزل یک جور نودل آلمانی است و برای درست کردن آن نودل های خمیری را در مقداری آب جوش پخته و بعد به همراه کره و آویشن سرخ می شود. این غذا معمولا به همراه سس پنیر و گاهی هم با ترکیب پیاز و گوشت خورده می شود. اسپاتزل کمی شبیه پاستا و پیروگی است و یکی از محبوب ترین غذاهای شهر مونیخ است. پیشنهاد ما این است که بعد از کمی گشت و گذار در شهر سری به یکی از معروف ترین رستوران ها بزنید و اسپاتزل سفارش دهید تا با طعم بینظیرش کاملا غافلگیر شوید.

کسانی که در ایالت بایرن زندگی می کنند معمولا برای صبحانه کمی سوسیس سفید، سس خردل و نان های گره ای پرتزل می خوردند. سوسیس سفید، سوسیس سنتی بایرنی هاست که با گوشت چرخ کرده درست می شود و برای طعم دار شدنش هم از جعفری، لیمو، جوز هندی، پیاز، زنجبیل و دارچین استفاده می شود. از آن جایی که این سوسیس ها خیلی زود خراب می شوند در گذشته صبح زود تهیه و برای صبحانه خورده می شدند. در این سوسیس هیچ ماده ی نگهدارنده ای به کار نمی رود و گوشت هم دودی نمی شود برای همین کاملا تازه است.

پرتزل یک جور نان مخصوص گره ای است که شکل های مختلفی دارد. مهمترین طعم دهنده ی این نان نمک است اما گاهی مواد دیگری مثل پنیر، شکر، شکلات و مغزها هم در آن استفاده می شود. اما با این حال این نان معمولا هیچ شکری ندارد و فقط با مقداری نمک درست می شود.  پرتزل ها انواع مختلفی دارند مثلا پرتزل های نرم باید بعد از پخت سریع خورده شوند اما پرتزل های خشک را می توانید به مدت طولانی نگه دارید. نان های پروتزل آنقدر معروفند که خیلی ها آن را نماد غذاهای مونیخی می دانند.

این غذا فقط مخصوص جنوب آلمان است و با چربی حیوانی درست می شود. برای تهیه ی این غذا چربی بر روی نان گندم پخش می شود و روی آن هم مقداری پیاز و پوست سیب اضافه می شود. گفتیم در گذشته تعدادی از مردم مونیخ بر روی زمین های کشاورزی کار می کردند پس برای اینکه انرژی کافی برای کار کردن داشته باشند، به سراغ غذاهای پر کالری می رفتند. این غذا معمولا یک اسنک میان وعده برای کشاورزانی بود که کارهای سخت بدنی داشتند، اما این روزها این غذا فقط میان وعده ای خوشمزه است!

مونیخی ها یک دونات مخصوص خودشان دارند که اسمش را Schmalznudel گذاشته اند! در شهر مونیخ به هر نان فروشی و شیرینی پزی ای که بروید این دونات خوشمزه را پیدا می کنید. خوردن این دونات به همراه یک فنجان هات چاکلت همان میان وعده ی پر انرژی ای است که برای عصرهای کسل کننده نیاز دارید. شاید دوست داشته باشید که این دونات را داغ داغ همین که از فر در آمد بخورید در این صورت باید کمی بیشتر بگردید و یا به کافه Frischhut بروید.

این دسر شیرین و خوشمزه یک جور کوفته است که وسط آن با مربا پر می شود و در ترکیب شیر و کره سرخ می شود. دسر گرمکنودل معمولا در کنار غذاهای گوشتی خورده می شود و یکی از پرطرفدارترین دسرهای شهر مونیخ است. اجزای اصلی آن خمیر، شکر و کره است و وسط آن مربای آلو ریخته می شود و معمولا هم به همراه سس وانیل و کاستارد سرو می شود.

این روزها این غذا یکی از غذاهای محبوب ما ایرانی ها هم هست اما شاید ندانید که شنیتسل یک واژه ی آلمانی است و از غذاهای پرطرفدار آلمان هم هست. طرز تهیه ی این غذا آسانه و برای درست کردن آن گوشت با آرد سوخاری پوشیده و در روغن سرخ می شود. این غذای خوشمزه در آخر به همراه سیب زمینی و قارچ سرو می شود و کمتر کسی پیدا می شود که طعم و مزه اش را دوست نداشته باشد. شنیتسل انواع مختلفی دراد که نوع گوشت و نوع سس انواع مختلف آن را به وجود می آورد.

وقتی در حوالی ایستگاه مرکزی قطار مونیخ هستید به دنبال رستورانی باشید که در آن یک غذای خیابانی خوشمزه به اسم جیان بینگ سرو می شود. درسته که این رستوران، کوچک است اما طعم غذاهایش مدت ها در خاطرتان می ماند. «هپی دامپلینگ» در لیست غذاهای مخصوص این رستوران قرار دارد اما آن غذایی که واقعا مخصوصه جیان بینگ است. جیان بینگ یک جور صبحانه ی چینی است اما در مونیخ به عنوان ناهار بین راهی استفاده می شود! برای درست کردن این غذای خیابانی یک خمیر نازک که شکل کرپ است با سس مخصوص گوشت، طعم دار می شود.

منبع: theculturetrip.com

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال