فوت و فن هایی درباره عکاسی در سفر

عکس‌ها یادآور خاطرات و لحظه‌های خوش زندگی هستند. به‌خصوص عکس‌هایی که در سفر گرفته می‌شوند همیشه حس و حال خوبی دارند. این روزها تفاوتی نمی‌کند که برای عکس‌گرفتن از دوربین عکاسی استفاده کنید یا موبایل، رعایت‌کردن برخی قوانین باعث می‌شود نتیجه‌ی بهتری بگیرید. اگر شما هم علاقه‌مند هستید نکات عکاسی را بیاموزید با الی گشت همراه باشید. در ادامه با ترفندها و فوت و فن‌های عکاسی در سفر آشنا می‌شویم.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در سفرتان باید به آن توجه کنید عکاسی در نور مناسب است. حتماً شما هم متوجه شده‌اید که در ساعاتی از روز مانند ابتدای روز(بعد از طلوع آفتاب) و عصرها بلافاصله بعد از غروب عکس‌ها زیباتر می‌افتند. در این ساعات طلایی عکاسی، می‌توانید تصاویر بسیار زیبایی را با رنگ‌های زنده‌تر، سایه‌های نرم‌تر و جزئیات واضح‌تر ثبت کنید. اما در وسط روز به‌خاطر زیاد بودن نور خورشید، عکس‌ها سایه‌دار می‌افتند. بهتر است سحرخیز باشید و علاوه بر تماشای طلوع زیبای آفتاب و لذت‌بردن از زیبایی‌های صبح، از این فرصت برای عکاسی هم استفاده کنید.

توجه به الگوها و قاب‌بندی هنگام عکاسی در سفر نکته بسیار مهمی است که نباید آن را فراموش کنید. مغز انسان همواره به دنبال جذب الگوها و پترن‌هاست، به همین علت چشم ما در تمامی تصاویر تقارن و ست‌کردن رنگ‌ها را جستجو می‌کند. همچنین قاب‌بندی یعنی توانایی قاب‌کردن سوژه اصلی عکس با المان‌های محیط. این کار جذابیت عکس شما را چندین برابر می‌کند و باعث می‌شود چشم بیننده با سرعت بیشتری سوژه‌ی اصلی را کشف کند.

استفاده از قانون یک‌سوم یکی دیگر از ترفندهای عکاسی در سفر است. جالب این که ما در کودکی با تقسیم‌کردن صورت مادرمان به سه قسمت چشم‌ها، بینی و دهان، از این طریق چهره او را شناسایی می‌کردیم. در قانون یک‌سوم شما باید کاردتان را به سه قسمت مساوی افقی و عمودی تقسیم کنید و المان‌های اصلی عکس را در یکی از این قسمت‌ها قرار دهید. این کار چشم بیننده را به سوی سوژه‌ی اصلی عکس هدایت می‌کند.

استفاده از خطوط راهنما ترفند دیگری است که با استفاده از آن می‌توانید پیداکردن سوژه اصلی عکس را برای بیننده آسان کنید. برای مثال جاده‌ها از بهترین خطوط راهنما در عکاسی طبیعت محسوب می‌شوند. اگر در عکس‌هایتان از خطوط راهنما استفاده کنید عکس‌های حرفه‌ای‌تر و زیباتری را ثبت خواهید کرد.

توجه به نقطه‌ی فوکوس در مواردی مانند عکاسی از یک شخص در جمع شلوغ و عکاسی از حیوانات در یک زمینه خاص کاربرد دارد. عکس‌های ورزشی نمونه‌های خوبی از توجه به نقطه‌ی فوکوس محسوب می‌شوند.

منظور از توجه به پیش‌زمینه، میان زمینه و پس‌زمینه هنگام عکاسی در سفر چیست؟ حتماً برایتان پیش‌آمده که از دشت یا کوهی عکس گرفته باشید اما عکس ثبت شده، اصلاً نشان‌دهنده‌ی عظمت تصویر واقعی نباشد. اشکال این عکس دوبعدی بودن آن است. اگر بخواهید تصویری از طبیعت را به‌صورت واقعی ثبت کنید باید سوژه‌ای مانند سنگ را در پیش‌زمینه، دریاچه‌ها و کوه‌ها را در میان‌زمینه و آسمان را در پس‌زمینه قرار دهید.

استفاده از رنگ‌ها و توجه به همنشینی آن‌ها در عکاسی بسیار مهم است. بنابراین می‌توان گفت یکی دیگر از ترفند‌های عکاسی در سفر انتخاب سوژه‌هایی است که در کنار یکدیگر ترکیب رنگ خوبی دارند. مثلاً زمینی پر از گل‌های آفتاب گران در پس‌زمینه آسمان آبی(ترکیب رنگ زرد و آبی) و یا گل رز قرمز در پس‌زمینه سبز(ترکیب رنگ قرمز و سبز) مثال‌های خوبی برای این مورد هستند. پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به چرخه‌ی رنگ‌ها، رنگ‌های متضاد و رنگ‌های مکمل بیندازید تا در زمان عکاسی از ترکیب رنگ‌ها برای گرفتن نتیجه بهتر استفاده کنید.

استفاده از داستان‌سرایی، ترفند جالبی است که جذابیت عکس‌ها را برای مخاطبانتان چندین برابر می‌کند. زمانی که شما یکی از عکس‌های سفرتان را تماشا می‌کنید خاطرات قبل و بعد از آن عکس، در ذهنتان نقش می‌بندد اما مخاطب چنین برداشتی از عکس شما ندارد. برای این که مخاطبان احساسی مشابه خودتان داشته باشند باید توانایی و مهارت عکاسی خود را به کار گرفته و اطلاعات کاملی را به آن‌ها منتقل کنید. مثلاً وقتی می‌خواهید نشان دهید میمون پررویی از توریست‌ها غذا می‌دزدید باید از وقایع چند لحظه قبل و بعد هم عکس بگیرید. این شیوه داستان‌سرایی در عکس است.

قبل از این که به سفر بروید حتماً درباره مقصد اطلاعات کافی کسب کرده و از تجربیات دیگران در سایت‌ها و شبکه‌های مختلف استفاده کنید. با این کار، نه‌تنها انتخاب بهترین لوکیشن و بهترین زمان برای رسیدن به مقصد راحت‌تر می‌شود بلکه از عکاسی در سفر هم بیشتر لذت می‌برید. همچنین اینترنت مقصد را بررسی کنید تا برای انتشار عکس‌هایتان دچار مشکل نشوید. با استفاده از اینترنت امکان پیداکردن مناطق مناسب برای عکاسی را خواهید داشت.

عکاس‌های حرفه‌ای عجله‌نکردن را سرلوحه‌ی کارشان قرار می‌دهند. حتماً شما هم افرادی را دیده‌اید که برای ثبت یک عکس ماه‌ها صبر می‌کنند تا زمان طلایی عکس‌گرفتن فرابرسد. شاید این مسئله درباره عکاسی در سفر خیلی کاربرد نداشته باشد اما قطعاً کمی صبر می‌تواند فرصت‌های ویژه‌ای را در اختیار شما قرار دهد. بنابراین در لوکیشن‌های معروف و شلوغ کمی صبر و تحمل داشته باشید و در زمان مناسب باهوش و خلاقیت خود عکس‌های متفاوتی بگیرید.

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های عکاسی در سفر، عکاسی از زندگی محلی و لحظات روزمره است. گاهی ثبت لحظه‌هایی که در ظاهر عادی و کم‌اهمیت به نظر می‌رسند نتایج بسیار شگفت‌انگیزی را به دنبال دارند. همچنین عکاسی از زندگی روزمره مردم در کشورها و شهرهای مختلف و عکاسی از بافت و مناظر شهری، سوژه‌هایی هستند که هیچ‌وقت قدیمی نمی‌شوند. به‌خصوص با گذشت زمان این عکس‌ها با نشان‌دادن سبک زندگی مردم اطلاعات زیادی را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند. بنابراین در سفرهایتان فراموش نکنید از لحظه‌های خنده‌دار و عادی، غذاهایی که می‌خورید، محله‌های رنگارنگی که از آن‌ها گذر می‌کنید و بازارهای محلی پر جنب‌وجوش عکاسی کنید.

با گرفتن عکس‌های پرتره می‌توانید مجموعه‌ای بی‌نظیر از تنوع چهره‌ها را جمع‌آوری کنید. البته قبل از عکس‌گرفتن، حتماً از مردم اجازه بگیرید و به قانون و فرهنگ آن‌ها احترام بگذارید. برای جذاب‌تر شدن عکس‌هایتان می‌توانید قسمتی از محیط زندگی پرتره‌ها را در کادر عکس قرار دهید. با این کار، در عکس‌هایتان چهره و فرهنگ مردم مقصد را یکجا به نمایش می‌گذارید. لنزهای واید مناسب این کار هستند.

توجه به موقعیت هتل یا اقامتگاه فرصت‌ها و سوژه‌های بیشتری را برای عکاسی در سفر فراهم می‌کند. تفاوتی ندارد که یک عکاسی حرفه‌ای باشید یا فقط بخواهید با گوشی خودتان عکس بگیرید، اگر یک اقامتگاه با چشم‌انداز زیبا انتخاب کنید سوژه‌های بیشتری برای عکاسی خواهید داشت. مثلاً هتل‌هایی که پنجره‌های رو به ساحل یا جنگل دارند برای اقامت شما مناسب‌تر هستند.

همراه‌داشتن تجهیزات و لوازم مناسب مانند سه‌پایه، لنز و حتی لپ‌تاپ برای عکاسی در سفر کمک‌کننده هستند. برای مثال سه‌پایه به شما کمک می‌کند علاوه بر گرفتن عکس‌های خوب از مناظر و اطرافیان، از خودتان هم عکس‌های زیبا و حرفه‌ای بگیرید. همچنین عکاسی با لنز مناسب، نتایج شگفت‌انگیزی دارد. یکی دیگر از لوازم مفید برای عکاسی در سفر، لپ‌تاپ‌ها هستند. با همراه‌داشتن لپ‎‌تاپ در طول مسافرت می‌توانید عکس‌هایی که با گوشی و یا دوربین خود گرفته‌اید را در لپ‌تاپ ذخیره کنید و یک بک‌آپ از آن‌ها داشته باشید. سعی کنید قبل از سفر یک چک‌لیست از تجهیزات عکاسی تهیه کنید.

زیاد عکس‌گرفتن در سفر را فراموش نکنید زیرا ممکن است دیگر فرصتی برای سفر به شهر یا کشور مقصد نداشته باشید. عکس‌ها خاطرات سفر شما را زنده نگه می‌دارند و با نگاه‌کردن به آن‌ها می‌توانید لحظات خوشی که در سفرتان داشتید را به یاد بیاورید.

یکی دیگر از فوت و فن‌های عکاسی در سفر شکار سوژه‌ها در لحظاتی مانند حرکت پرندگان، عبور عابران و حتی تردد خودروها است. به خصوص زمانی که پرتره می‌گیرید اگر از فاصله دور و با استفاده از لنزهای بزرگ زوم کرده و عکس ثبت کنید، عکس‌های شما طبیعی‌تر و جذاب‌تر می‌شوند. برای این کار لازم است همواره با دقت و هوشیاری به اطراف خود توجه کنید و با استفاده از حالت ماکرو یا تله لنز فوتو از زاویه‌های متفاوتی عکس بگیرید. سوژه‌هایی که ثبت می‌کنید می‌توانند نشان‌دهنده فرهنگ و سنت مردم یک شهر یا کشور باشند.

استفاده از تنظیمات دوربین مانند فرمت فایل Raw، حالت نوردهی، ISO، دیافراگم، مد فوکوس، سرعت شاتر، نور روز و تراز سفیدی از دیگر نکات مهم عکاسی در سفر هستند. برای صرفه‌جویی در زمان و گرفتن عکس‌های خوب در سفر، سعی کنید تنظیمات دوربین را به‌درستی انجام دهید. با این کار از دیدن نتیجه عکس‌ها، لبخند رضایت خواهید زد.

مطالب مرتبط

اپلیکیشن های عکاسی در سفر که خاطراتتان را شگفت انگیز ثبت می کنند!

عکاسی حرفه ای در بهترین لوکیشن های تهران

 

استفاده از نرم‌افزارهای ویرایش عکس یکی دیگر از ترفندهای عکاسی در سفر است که به بهبود کیفیت و ویژگی‌های مثبت عکس کمک می‌کند. امروزه حتی تلفن‌های همراه هوشمند هم با استفاده از نرم‌افزارهای ویرایش عکس به شما اجازه می‌دهند تغییرات جذابی مانند بریدن، چرخاندن و اعمال فیلترها را روی عکس‌های خود انجام دهید. نرم‌افزارهای ProCamera یا Snapseed به جز گزینه‌های عادی، تنظیمات بیشتری مانند کاهش پارازیت تصویری، تصحیح رنگ و تنظیم زوایا و انحناها را در اختیار شما قرار می‌دهند. همچنین برای ویرایش عکس‌هایی که با دوربین گرفته‌اید می‌توانید از نرم‌افزارهای فتوشاپ، Adobe Bridge و یا لایت روم استفاده کنید.

اگر چه هوش، سلیقه و دانش عکاس باعث می‌شود یک عکس خوب باشد اما نباید تأثیر تجهیزات باکیفیت را در عکاسی دست‌کم گرفت. البته منظور ما استفاده از تجهیزات گران‌قیمت نیست اما شما باید هنگام خرید گوشی موبایل و یا دوربین عکاسی به مولفه‌ای به نام «مگاپیکسل» دقت کنید. مگاپیکسل عنصر تعیین‌کننده‌ای برای کیفیت عکاسی محسوب می‌شود. همچنین یک دوربین در مقایسه با یک موبایل(هر دو دارای مگاپیکسل یکسان) عکس‌های بهتری می‌گیرد. از طرف دیگر دوربین‌ها امکاناتی مانند فرمت RAW و استفاده از سیستم ISO برای عکاسی در شب را در اختیار شما قرار می‌دهند.

در این مقاله ۱۹ مورد از ترفندهای عکاسی در سفر را معرفی کردیم. به کمک این ترفند‌ها می‌توانید در سفرهایتان عکس‌های بهتر و جذاب‌تری بگیرید. البته برای این کار نیاز به دوربین حرفه‌ای ندارید و حتی با موبایل‌ هم می‌توانید نتایج خوبی را کسب کنید. این روزها شبکه‌های اجتماعی فرصت ویژه‌ای را برای عکاسان مبتدی و حرفه‌ای فراهم کرده‌اند تا ارتباط مستقیمی با مخاطبین خود داشته باشند و عکس‌های خود را سریع‌تر و راحت‌تر با آن‌ها به اشتراک بگذارند. بنابراین در سفرهایتان عکاسی و به اشتراک گذاشتن آن‌ها را فراموش نکنید.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟