شهر جیپور با کاخ هایی که در دلش می درخشد

mubarak-mahal

از کاخ های شهر جیپور بشنوید!

مجموعه ای از حیاط ها، باغ ها و ساختمانها، کاخ زیبا و تاثیرگذار شهر جیپور را تشکیل می دهند که دقیقا در مرکز شهر قدیمی واقع شده است. دیوارهای خارجی این قصر توسط جای سینگ (Jai Singh) ساخته شده است اما این کاخ طی قرن های متمادی شاهد تغییرات و توسعه بسیاری بوده است. در حال حاضر ساختمان قصر شامل دوره های مختلفی است که برخی از آن ها در اوایل قرن بیستم ساخته شده اند. گفتنی است با وجود این سیر تغییرات و توسعه تدریجی، تمام این مجموعه براساس سبک معماری راجستانی و مغول ساخته شده است. هزینه بلیط ورودی این قصر شامل بازدید از (Jaigarh) نیز می شود که در بالاتر از آمبرفورت (Amber Fort) به معنی قلعه کهربایی واقع شده و برای دو روز اعتبار دارد.

مبارک محل (Mubarak Mahal)

شما با وارد شدن از (Virendra Pol) می توانید مبارک محل را که به معنی قصر خوش آمدگویی است، ببینید. این قصر در قرن ۱۹ میلادی و برای مهاراجه سینگ مدهو دوم (Maharaja Madho Singh II) و با هدف پذیرایی از میهمانان خاص ساخته شد. این بنا دارای تعداد زیادی قوس و ستون بوده و در آن سبک های معماری اسلامی، راجپوت و اروپایی به کار رفته و معمار آن سر سوینتون جاکوب (Sir Swinton Jacob) بوده است. امروزه، این کاخ به عنوان بخشی از موزه مهاراجه ساوای مانسینگ دوم (Maharaja Sawai Mansingh II Museum) محسوب شده و در آن مجموعه ای از لباس های سلطنتی و شال های بسیار عالی  از جمله شال های پشمینه کشمیری به نمایش گذاشته می شود.

یکی از لباس های جالب توجه این مجموعه؛ لباس بسیار بزرگ ساوای مدهو سینگ یکم (Sawai Madho Singh I) است که گفته می شود ۲ متر ارتفاع داشته و عرض شانه وی ۱۲۰ سانتیمتر و وزنش ۲۵۰ کیلوگرم بوده است.

دیوان خاص (Sarvatobhadra)

بین ساختمان اسلحه خانه و گالری دیوان عام، یک حیاط غیرمسقف وجود دارد که به آن در زبان سانسکریت (Sarvatobhadra) به معنی دیوان خاص گفته می شود. در مرکز این حیاط، یک گالری با سنگفرش مرمر سفید و صورتی قرار دارد که در گذشته محل دیوان خاص و ملاقات های خصوصی بوده و مهاراجه جلسات خود با وزرایش را در این محل برگزار می کرده است. در این گالری، دو ظرف بزرگ نقره ای با ارتفاع ۱۶۰ سانتیمتر مشاهده می کنید که گفته می شود بزرگ ترین ظرف نقره جهان است. روایت است که مهاراجه مدهو سینگ دوم و تعدادی از کاهنان هندی در این ظرف برای تاج گذاری ادوارد هفتم پادشاه انگلستان در سال ۱۹۰۲ از آب مقدس رود گنگ را به لندن منتقل کرده اند.

دیوان عام (Diwan-i-Am)

دیوان عام با تزئینات بسیار زیبای خود، محل ملاقات پادشاه با مردم بوده و در حال حاضر یک گالری هنری در آن وجود دارد. در این گالری یک نسخه کپی شده از کتاب مشهور بهاگاواد گیتا (بخشی از حماسه مشهور ماهاباراتا که به  شرح حال کریشنا خدای هندی و جنگاوری به نام ارجونا می پردازد- مترجم) وجود دارد. این کتاب به قدری کوچک بوده که صاحبان آن توانستند در دوره ای که پادشاهان متعصب مغول تمامی کتاب های مقدس هندیان را آتش زدند، مخفی نگه داشته شده و حفظ شود.

چاندرا محل و پیتام نیواز چوک (Pitam Niwas Chowk & Chandra Mahal)

پیتام نیواز چوک (به معنی میدان – مترجم) در بخش حیاط داخلی قصر قرار داشته و شامل ۴ دروازه مختلف است که نمایانگر ۴ فصل سال بوده و دروازه طاووس به پائیز، دروازه نیلوفر به تابستان، دروازه سبز به بهار و دروازه گل سرخ به زمستان اشاره دارند. در پشت این میدان یک قصر خصوصی قرار دارد که چاندرا محل نامیده شده و نوادگان خاندان سلطنتی هنوز در آن ساکن هستند. در حال حاضر شما می توانید با تهیه بلیط و در قالب یک تور ۴۵ دقیقه ای ، از برخی بخش های آن بازدید کنید.

 

اسلحه خانه (Armoury)

آناند محل سیلگ خان (Anand Mahal Sileg Khana) یا  قصر ماهارانی به عنوان اسلحه خانه مجموعه شناخته شده و یکی از بهترین و کاملترین مجموعه اسلحه های باستانی کشور هندوستان در این محل قرار دارد. بسیاری از این اسلحه ها دارای تزئینات و کنده کاری هایی بسیار هنرمندانه هستند و علی رغم کاربرد وحشتناک شان، میناکاری های استادانه ای روی آن ها انجام شده است.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟