۷ مورد از جاذبه های دیدنی تلاوی | Telavi در گرجستان
شهر تلاوی مرکز استان کاختی در شرق گرجستان است. این شهر حدود ۲۲۰۰۰ نفر جمعیت دارد. در قرن ۱۷ میلادی شاه عباس اول به پادشاهان کاختی حمله کرد گرمی پایتخت آنان را ویران ساخت. پس از آن تلاوی پایتخت پادشاهان کاختی بود. عتیقه هایی که در این شهر یافت شده نشان می دهد که قدمت آن به عهد عتیق برمیگردد. شهر تلاوی تاریخ، معماری و طبیعتی غنی دارد. در این شهر چهار بنای تاریخی از چهار دوره متفاوت یافت می شود. برای گردشی کوتاه در تلاوی با الی گشت همراه باشید.
۱- کلیسای جامع | Alaverdi Cathedral
مطالب مرتبط: گشت و گذار در شهر باتومی گرجستان آشنایی کامل با اوشگولی در گرجستان!
این کلیسای به جا مانده از اوایل قرن ۱۱ میلادی، از بلندترین بناهای زمان خودش محسوب می شد. این کلیسا در طول سال ها تخریب شد. اولین بار در قرن ۱۵ میلادی بازسازی اش تکمیل شد و دومین بازسازی آن مربوط به زلزله ویرانگر قرن ۱۸ بود. هرچند بازسازی ها نمای آن را تغییر داده اند اما بنا هنوز کم و بیش نمایی از معماری قرون وسطی گرجستان در اختیار بیننده قرار می دهد. کلیسا ساختار پیچیده ای دارد و همه جوره مستحکم شده است. این پیچیدگی ها شامل سالن نهارخوری، برج ناقوس، دیوار دفاعی و نشیمن تابستانی می شود.
۲- جاده گومبوری | Gombori Pass
اگر با پیچ های بی پایان، تغییر شدید ارتفاع و آب وهوا مشکلی ندارید، وارد جاده بی نهایت زیبای گمبوری شوید. این جاده ارتفاع شما را ۱۶۲۰ بالا می برد. جاده درتمام طول سال دیدنی است. در طول مسیر، روستاهای کوچک زیبا، مناظر چشم گیر دره های آلازانی و کوه های قفقاز، ویوهای پاناروما، جنگل های باستانی، چمنزارهای سرسبز و دریایی از ابرها انتظار شما را می کشند.
۳- صومعه های شوماتا | Shuamta Monasteries
صومعه های شوماتا شامل دو ساختمان است یکی قدیمی و دیگری جدید! صومعه قدیمی (Dzveli) و صومعه جدید (Akhali) هر دو نمونه ای زیبا و مهم از معماری کاختی هستند. هر دو در کنار جنگل بنا شده اند که زیبایی شان را دوچندان می کند. ساختمان قدیمی که در ۷ کیلومتری تلاوی قرار دارد و شامل چندین کلیسای قدیمی می شود. کلیسای کوچکتر در قسمت جلوی محوطه قدمتش بیشتر است و در قرن ۵ میلادی بنا شده است. دو کلیسای مستق کوچک و بزرگ دیگر در قرن ۷ میلادی ساخته شده اند. نقاشی های قرن ۱۷ در این کلیسا دیده می شود.
صومعه Akhali در اواخر قرن ۱۶ ساخته شد و هنوز به فعالیت خود ادامه می دهد. یک نیایشگاه بزرگ، یک برج ناقوس و جایی برای شمشیر بازی این سختمان را شکل داده اند. بر اساس گفته های محلی این صومعه توسط تینا ملکه کاخترین ها ساخته شد. او هنگامی که کوچک بود رویای ساختن یک صومعه مقدس را در سر می پروراند و در رویایش ساختمان صومعه را دیده بود و پس از ازدواج با شاهزاده کاخترین هنگامی که در حال سفر در گرجستان بودند این محل را دید و دستور ساخت صومعه را داد.
۴- درخت غول پیکر | Giant Plane Tree
بزرگ ترین درخت گرجستان در مرکز شهر تلاوی قرار دارد. این درخت نه تنها بسیار بزرگ است بلکه بیش از ۹۰۰ سال سن دارد. این درخت نوعی چنار است که ۱۲ متر عرض و ۴۶ متر ارتفاع دارد.
۵- قلعه باتونیس | Batonis-Tsikhe Fortress
از این قلعه در شهر تلاوی به عنوان یکی از برترین بناهای سلطنتی قرون وسطی یاد می شود. این بنا بین سال های ۱۶۶۷-۱۶۷۵ توسط پادشاده آرچیل ساخته شد و در طول قرن های ۱۷ و ۱۸ میلادی محل سکونت پادشاهان بود. این محل در نیمه دوم قرن ۱۸ توسط پادشاه ارکلی دوم ملقب به کاخترین کوچک گسترش داده شد. این قسمت را موزه ای کرده اند که در آن بازدید کنندگان می توانند محل زندگی، اتاق خواب ها، شمشیر و تاج او را ببینند.
۶- مقبره هراکلیوس دوم | Monument to Heraclius II
ای مجسمه که در میان شهر تلائی متعلق به پادشاه هراکلیوس دوم است، که در همین شهر متولد شد و همین جا نیز درگذشت. دوران سلطنت او از تمام لحاظ با شکوه بود. او آن قدر در میان مردم محبوب بود که امروزه نیز آثارش در ادبیات و گفته های مردم گرجستان دیده می شود. او بین سال های ۱۷۴۴ تا ۱۷۹۸ میلادی فرمان روایی کرد و در این سال ها کشور از نظر اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی رشد یافت. او ارتش دائمی گرجستان را تاسیس کرد و قدرت لردهای فدرال را محدود کرد. او تصمیم داشت آزادی و هویت ملی را به گرجستان بیاورد تصمیمی که برای همیشه در یادها خواهد ماند. همچنین یک تئاتر، چندین مدرسه و محلی برای برگذاری سمینارها بنا کرد که امروزه از آن به عنوان مرکز فرهنگی استفاده می شود.
۷- صومعه ایقالتو | Ikalto Monastery
صومعهٔ ایقالتو توسط زنون قدیس در اواخر قرن ۶ میلادی بنا نهاده شد و به عنوان یکی از مهم ترین مراکز مذهبی، فرهنگی و آموزشی گرجستان فعالیت داشت. این صومعه در ۷ کیلومتری غرب تلاوی قرار دارد. این صومعه از برترین آثاثر فرهنگی هنری منطقه کاختی و کل کشور گرجستان است. یک آکادمی در این صومعه تاسیس شده که فیسوف های بزرگی در آن تربیت شده اند. در این آکادمی به دانش آموزان الهیات، لفاظی، نجوم، فلسفه، جغرافیا، سرود، هندسه و … آموزش داده می شود.
دراین بنا سه کلیسا به نام های غْوْتائِبا، قْوِلاستْسْمیدا و سامِبا قرار دارند. کلیسای اصلی غوتائبا بر روی یک کلیسای قدیمی دیگر بنا نهاده شده و زنون نیز در این کلیسا دفن شده است. این کلیساها در طول سال های گذشته بارها بازسازی شده اند و ظاهر اصلیشان کاملا دگرگون شده است. این آکادمی در طول سال ها نقش مهمی را در روشنگری گرجستان بازی کرده است. در سال ۱۶۱۶ شاه عباس دوم صومعه را آتش زد و آن را به تعطیلی کشاند.
منبع: tripadvisor.com