شهری باستانی که دانشمندان را کاملا گیج کرده است
گاهی در دنیا شهرهای باستانی ای پیدا می شود که باستان شناسان هیچ دلیلی برای چگونگی به وجود آمدن آن ها پیدا نمی کنند. به وجود آمدن این شهرها آنقدر عجیب است که مردم محلی آن ها را به سحر و جادو و عناصر ماورائی ربط می دهند! در این پست می خواهیم درباره یکی از همان شهرها حرف بزنیم شهری عجیب که در نواحی دوردست اقیانوس آرام قرار دارد و آنقدر معماری عجیبی دارد که همه باستان شناسان را به فکر فرو برده که شهر چگونه با تکنولوژی ساده آن زمان ساخته شده است. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا با این شهر عجیب بیشتر آشنا شوید.
مطالب مرتبط: تورون، شهر قرون وسطایی لهستان شهر باستانی حصن کیفا ترکیه
در نواحی دوردست غرب اقیانوس آرام در شمال اکوادور ویرانه های شهر باستانی و اسرار آمیزی به اسم «مادول» وجود دارد. این ویرانه های باشکوه بر روی تالابی در سمت شرقی جزیره پوناپی قرار دارد و از ۹۲ جزیره مصنوعی کوچک تشکیل شده که بر روی صخره های مرجانی ساخته شده اند. همه این صخره های مرجانی توسط شبکه ای از کانال ها به هم مرتبط هستند برای همین به ونیز اقیانوس آرام معروف شده اند. نکته عجیب تر درباره این شهر این است که در آن ساختمان هایی وجود دارد که دیوارهای آن ها از جنس بازالت است و ارتفاع این دیواره ها در بعضی از نقاط حتی به ۱۶ متر هم می رسد. این ساختمان ها از شاهکارهای مهندسی هستند و مشخص نیست با امکانات آن زمان چگونه ساخته شده اند. اگر بخواهیم قدمت این ساختمان ها را حدس بزنیم باید از قدمت کربن آن ها کمک بگیریم؛ با توجه به قدمت کربن می توان این طور نتیجه گرفت که این بناها حدود ۹۰۰ سال پیش ساخته شده اما قدمت خود جزیره های کوچک حتی بیشتر از این حرف هاست و احتمالا به قرن های ۸ و ۹ میلادی برمی گردند.
انسان های آن زمان این سنگ های بازالتی را از بخش دیگر جزیره از یک منطقه آتشفشانی برداشته اند؛ در این منطقه ماگماها در داخل دهانه آتشفشان های فعال، سخت و سفت می شوند. چیزی که باستان شناسان را گیج کرده این است که چگونه این سنگ های بزرگ از یک سمت جزیره به سمت دیگر آورده شده اند. به علاوه نکته حتی عجیب تر این است که بعد از اینکه این سنگ ها با موفقیت جابجا شدند چگونه تا ارتفاع ۱۶ متری بالا رفته اند. ساخت این شهر آنقدر عجیب است که تلاشی که برای ساخت این سازه ها به کار رفته را حتی می توان با اهرام معروف مصر مقایسه کرد.
کارشناسان می گویند این صخر های برزگ ممکن است به کمک قایق به این شهر آورده شده باشند اما آن ها هنوز هیچ نظریه ای درباره اینکه این سنگ ها چگونه از کانی هایشان جدا شده اند ندارند. از طرفی یک نکته عجیب دیگر درباره این شهر، مکان عجیب و غریب و دورافتاده آن است. شهر در جای دورافتاده ای قرار دارد و از تمدن و شهرهای دیگر کیلومترها فاصله دارد و این نکته هم ماجرای این شهر را پیچیده تر کرده است. چرا این شهر باید در وسط اقیانوس ساخته شود؟ چرا شهر باید در جایی مثل اینجا که تا این حد از تمدن های دیگر دور است ساخته شود؟ چیزی که مشخصه این است که اتفاقی عجیب در آن سوی جزیره افتاده است. حدود ۱۰۰ تا از این جزیره های کوچک کاملا شبیه هم هستند و اینکه دلیل این اتفاق چیست اصلا مشخص نیست. در جایی که علم از جواب دادن به این معما باز می ماند پای افسانه ها باز می شود. طبق افسانه ها این شهر توسط دو جادوگر به اسم «اولیسیپا» و «اولوسوپا» درست شده این دو برادر به دنبال این بودند تا یک عبادتگاه درست کنند. از آن جایی که آن ها جادوگر بودند توانستند با ورد و جادو سنگ های سنگین بازالت را به سمت اینجا هدایت کنند. بعد از ساخته شدن شهر یکی از این دو برادر موسس سلسله Saudeleur شد، سلسله ای که تا سال ۱۶۲۸ در این شهر حکومت کرد. حکومت آن ها بعد از حمله افسانه ای شخصی به اسم Isokelekel به پایان رسید جالبه که خیلی از مردم پوناپی همچنان عقیده دارند که این شهر با سحر و جادو به وجود آمده است.
این که این شهر چجوی به وجود آمده و چه هدفی پشت ساخته شدنش وجود داشته باعث شده تا خیلی ها آن را به ارواح و موجودات ماورائی ربط بدهند. و حالا که پای روح و ارواح وسط آمده از طرفی شهر برای ماجراجویان هیجان انگیز شده و از طرفی هم برای گردشگران عادی به شدت جای ترسناکی شده است برای همین با اینکه این شهر در لیست میراث جهانی قرار دارد و در دنیا معروف شده اما خیلی ها از ترس جرات نمی کنند به بازدید از آن بروند. در حالی که خیلی از مکان های مشابه ای که در دنیا وجود دارد در سال صدها هزار گردشگر دارند اما سالانه فقط حدود ۱۰۰۰ نفر از این شهر دیدن می کنند البته جالبه که خیلی از آن ها هم قصد دیدن ارواح جزیره را دارند! در سال ۱۹۸۵، این شهر به عنوان مرکز تاریخی و ملی معرفی شد و در سال ۲۰۱۶ در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. با اینکه این شهر از شهرهای مهم دنیا به حساب می آید اما دو عامل حیات آن را تهدید می کند یکی رشد بی رویه کرناها است که به حریم شهر وارد شده اند و دیگری آب و هوای متغیر اقیانوس آرام است که در این ناحیه هیچ ثباتی ندارد. این شهر به خاطر وجود این دو عامل پرخطر در لیست شهرهای در معرض تهدید قرار دارد و تمهیداتی برای کم کردن این عوامل در دست انجام است تا این شهر تاریخی همچنان به حیات خود ادامه دهد.
منبع: odditycentral.com