قدیمی ترین شهرهای اروپا
بسیاری از قدیمی ترین شهرهای جهان در نواحی حاصلخیز خاورمیانه قرار دارند اما این روزها گردشگران کمتری به نواحی خاورمیانه سفر می کنند. اروپا هم شهرهای باستانی زیادی دارد که گردشگرانی که علاقمند به آثار تاریخی و موزه های قدیمی هستند از جای جای جهان به این شهرها می روند. می خواهیم تعدادی از قدیمی ترین شهرهای اروپا را معرفی کنیم، الی گشت را همراه کنید.
ایروان، ارمنستان
مطالب مرتبط: رنگارنگ ترین شهرهای اروپا حکایت شهرهای کوچک اروپایی
۳۰ سال قبل از اینکه امپراتوری روم تاسیس شود شهری که امروز آن را به نام پایتخت ارمنستان می شناسیم جایی بود که در آن کاروان هایی که بین اروپا و آسیا در سفر بودند مدتی را در آن توقف می کردند. این شهر در طول تاریخ چندین بار مورد حمله قرارگرفت و بعد از انحلال شوروی، پایتخت جمهوری ارمنستان شاهد رشد موسسه های فرهنگی بسیاری بوده است. در این شهر گردشگری کم کم در حال رشد است و گردشگران مختلفی از سراسر جهان به آن سفر می کنند.
متسختا، گرجستان
خیلی ها گرجستان را جزئی از اروپا نمی دانند اما با تعریفی که از مرزهای قاره ای در آنسوی ناحیه قفقاز وجود دارد می توان به نوعی این کشور را اروپایی دانست. متسختا در شمال تفلیس حدود ۳۰۰۰ سال پیش تاسیس شده و شهری است که در آن گرجستان در سال ۳۱۷ دین مسیحیت را قبول کرد. این شهر بناهای تاریخی زیادی شامل کلیساها و عبادتگاه های مختلف دارد که در لیست میراث جهانی یونسکو قرار دارند. این آثار، نمونه هایی برجسته از معماری مذهبی قرون وسطی در ناحیه قفقاز هستند و آثار باستانی ای که در داخل آن ها پیدا شده سطح بالای مهارت سنگ تراشی و سفال گری را ثابت می کند.
لیسبون، پرتقال
در ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد افرادی لیسبون را برای زندگی انتخاب کردند. شواهدی که از سایت های باستان شناسی این شهر در کنار قلعه و کلیسای جامع آن به دست آمده نشان می دهد که فنیقی ها در سال ۱۲۰۰ قبل از میلاد در این شهر زندگی می کردند. این شهر بعدها توسط موروها که از مراکش به اروپا آمده بودند فتح شد و آن ها خلافت اسلامی را در این شهر تاسیس کردند. بعدها با زلزله ای که در این شهر اتفاق افتاد ۲/۳ ساختمان های آن خراب شد و بین ۳۰ هزار تا ۶۰ هزار از جمعیت ۱۸۰ هزار نفری آن از بین رفتند. امروز لیسبون شهری زیبا و پایتختی پر هیاهوست.
موتیلنه، یونان
این شهر باستانی مرکز جزیره لسبوس در یونان است که فاصله چندانی از سواحل ترکیه ندارد. ارسطو در بین سال های ۳۳۵ تا ۳۳۷ قبل از میلاد، به مدت ۲ سال در این شهر زندگی کرد و درباره این جزیره در ادیسه هومر چیزهایی نوشته شده است. امروز اگر به این شهر باستانی سفر کنید می توانید قلعه ها، کلیساها و مجسمه های تاریخی این شهر را تحسین کنید.
آرگوس، یونان
از حدود ۷ هزار سال پیش مردمانی در شهر آرگوس، در شمال شرقی شبه جزیره پلوپونز، ساکن بوده اند. این شهر از مراکز مهم در دوره تمدن میسنی بوده است. در افسانه های یونانی آمده که نام آرگوس از پسر زئوس و نئوبه گرفته شده و ایلیاد هومر این شهر را به عنوان مرکزی برای تربیت اسب ها توصیف کرده است.
منبع: telegraph.co.uk