یکی از شهر های بزرگ و البته زیبای استان سرسبز مازندران، شهرستان بابل نام دارد. شهر بهار نارنج که بعد از رشت پرجمعیت ترین شهر شمال ایران و یکی از پرطرفدارترین مناطق گردشگری و توریستی کشور است، مقصد سفر امروز ماست. شهر تاریخی بابل نیز دارای جاذبه های دیدنی و اماکن گردشگری بسیاری است که پرداختن به همه آنها در یک مطلب ممکن نیست اما بخشی از آن را در این مطلب انعکاس خواهیم داد. الی گشت را در سفر امروز به شهرستان بابل همراهی کنید.
مطالب مرتبط: طبیعت روستای فیلبند باور نکردنیست! یک بار برای همیشه! معرفی کامل شهرهای شمالی ایران آبشار های بلندی که جزئی از طبیعت زیبای بابل است
شهرستان بابل که در فاصله ۱۵ کیلومتری جنوب دریای خزر و در ۱۰ کیلومتری رشته کوه البرز قرار گرفته است، علاوه بر جاذبه های طبیعی بسیار، دارای تاریخی غنی می باشد که این دو ویژگی در کنار هم، این شهر را به یکی از پر طرفدار ترین شهر های شمالی برای گردشگران، تبدیل کرده است.
آب گرم ازرود که یکی از جاذبههای گردشگری طبیعی شهرستان بابل است در روستای آری، با ۳۳ کیلومتر فاصله از جنوب شرقی بابل، واقع شده است. این جاذبه طبیعی که خواص درمانی بسیاری دارد، در بین یک دره زیبای جنگلی و با قرارگیری در مجاورت رودخانه ای خروشان، دارای مناظر فوق العاده دیدنی می باشد و هموارده گردشگران و طبیعت دوستان را گرد خود جمع می کند. از نکات جالب در مورد این پدیده طبیعی، رنگ فیروزه ای آن است که از اعماق زمین می جوشد و استخری کوچک را تشکیل داده است. این آب گرم می تواند به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی، برای بیماران مبتلا به عارضه های پوستی، روماتیسم و درد مفاصل بسیار مفید و ارزشمند باشد. اما جالب تر آن است که گذشتگان اعتقاد داشتند که این آب مقدس است.
در فاصله ۳۲ کیلومتری از جنوب غربی شهرستان بابل، یکی دیگر از جاذبه های طبیعی دوست داشتنی که به سد شیاده شهرت یافته است، با دارا بودن طبیعت حیرت انگیز و مناظر چشم نوازش از زیباترین دیدنی های استان مازندران است و همواره مورد توجه طبیعتگردان و گردشگران می باشد. این جاذبه محبوب روی رودخانه چلیم از سرشاخه های بابلرود در روستای شیاده و در بخش بندپی غربی بابل واقع شده است. اهمیت این منطقه نیز به دلیل وجود سقا تالار شیاده که به اواخر دوران حکومت قاجار تعلق دارد، بسیار زیاد است بهگونه ای که در ایام تعطیلات شمار گردشگران این جاذبه طبیعی به دوهزار نفر می رشد.
این پل ارتفاعی بالغ بر ۱۱ متر از سطح رودخانه دارد، همچنین ۱۴۰ متر طول و ۶ متر عرض که از ۷ طاق تشکیل شده است و دارای چشمه اصلی و ۲ چشمه فرعی می باشد. بزرگ ترین راه ارتباطی بین بخش های بندپی غربی و پندپی شرقی بابل از ویژگی های این اثر ملی است که به دلیل اینکه برگرفته از معماری بناهای دوران صفوی است، آن را بسیار مهم ساخته است.
این موزه که به گنجینه بابل شهرت یافته است، از جاذبه های مهم گردشگری فرهنگی و تاریخی در شهرستان بابل محسوب می گردد و به عنوان تنها موزه مردم شناسی مازندران شناخته می شود. این جاذبه فرهنگی در سال ۱۳۷۵ فعالیت خود را به عنوان موزه باستان شناسی، چوب و مردم شناسی در ساختمان شهرداری سابق یا همان بلدیه که در سال ۱۳۰۷ شروع به کار کرده بود، آغاز کرد و بعد از چهار سال و پس از تعمیر و بازسازی، عنوان تنها موزه مردم شناسی استان مازندران را به نام خود ثبت کرد و آثاری از جمله صنایع دستی زنان ترکمن صحرا، پوشاک مازندران، گیلان، ترکمن و چادر شببافی زنان مازندران را میتوان در بخش مردم شناسی مشاهده کرد. قهوه خانه سنتی، داروخانه سنتی، یادمان های چوبی و باستان شناسی از دیگر بخش های فعال در این موزه است. این موزه همچنین ظروف و اشیا سفالی متعلق به اواخر هزاره چهارم، سوم، دوم و اول پیش از میلاد را نیز نگهداری می کند.
عمارتی تاریخی، باشکوه و مجلل به نام کاخ سلطنتی بابل که در جنوب شهرستان بابل و درون باغی زیبا و باصفا که به دوره پهلوی تعلق دارد و در حال حاظر محل دانشگاه پزشکی استان مازندران است. از دو طبقه تشکیل شده و شامل اتاق های و سالن های زیادی می باشد. گچبری های زیبا و هنرمندانه از خصوصیات قابل توجه تزئینات خیره کننده آن محسوب می گردد. بیشترین مصالح به کار رفته در این کاخ مجلل سنگ است و تزئینات انجام شده در نمای بیرونی و داخلی آن بی نظیر است به گونه ای که کمترعمارتهای مشابه را می توان همانند آن یافت.
روستایی کهن و تاریخی به نام دیوا عمران در بخش بندپی شهرستان بابل واقع شده است که اقامتگاه دو طایفه به نام های عمران و ملک شاه از طایفه های ساکن بندپی است. از نکات جالب توجه در این روستا وجود تکیه ای قدیمی با معماری قاجاری قرار دارد که قدمت آن به حدود ۱۲۰ سال قبل برکی گردد.
بارگاه مطهر امامزاده قاسم (ع) از فرزندان امام موسی کاظم (ع)، یکی از اماکن مذهبی در شهرستان بابل به شمار می آید که در محله آستانه بابل واقع شده است. شاهکار هنر ایرانیان در ادوار بسیار دور را می توان در درب ورودی و صندوقی چوبی بسیار نفیس این بارگاه مطهر مشاهده کرد که بسیار ارزشمند است.
علاوه بر همه آنچه گفته شد، روستای گریوده، روستای ابوالحسن کلا، روستای شیخ موسی، روستای شیاده، روستای آری، مسجد چهارسوق، مسجد جامع بابل، مسجد کاظم بیک، آبشار شیالیم، جنگل ویوج، جنگل شیاده، جنگل نارنجلو، جنگل لفور، آبشار درازکش، حمام صبوری، گنبد سرست و قلعه کتی ابوالحسن کلا، جنگل بابلکنار، دریاچه کامیکلا و آبشار کیمون فقط بخشی از جاذبه های دیدنی این شهر زیبا و تاریخی است.