در دوران قدیم، جاده ای به نام جاده هیپی وجود داشت که گردشگران و تاجران را از اروپا، با عبور از ایران به هند می برد. جاده ای که سفر زمینی به هند از ایران را ممکن می کرد. به دلایل متعددی این جاده، امروزه از رونق افتاده است. با گسترش روز به روز صنعت گردشگری، دولت های افغانستان و پاکستان و حتی ایران به دنبال رونق دوباره این مسیر هستند. یکی از دلایلی که باعث می شود بعضی از جوانان و شاید بک پکرها، مسیر زمینی به هند را از ایران انتخاب کنند، شروع جهانگردی و بازدید از جاذبه های بین راه باشد.
تصور کنید که زمینی به سمت هند حرکت کرده اید. در این مسیر می توانید از جاذبه های افغانستان در شهرهای هرات و کابل دیدن کنید. در پاکستان جاذبه های شهرهای معروف آن مانند لاهور را خواهید دید تا در نهایت به هند برسید. این سفر یک ماجراجویی تمام عیار و پر از چالش است. چالش هایی که کمتر کسی جرات انجام آن را دارد.
در این مقاله راه های سفر زمینی به هند را معرفی می کنیم و آنچه که برای سفر نیاز دارید، می گوییم. خواهید دانست که بهترین مسیر زمینی به هندوستان کدام مسیر است؟ و چطور سفر ارزان زمینی به هند داشته باشید.
شرایط سفر زمینی به هند
اگر به جاده های تاریخی آسیا در میان کشورهای همسایه ایران نگاهی بیندازیم، مسیر زمینی به هند با جاده هیپی مشخص می شود. جاده هیپی جاده ای بود که کشورهای اروپایی، ترکیه، ایران، افغانستان، و پاکستان را به هند متصل می کرد. بیشتر ایرانی هایی که از راه زمینی به هندوستان سفر می کردند، این جاده را انتخاب می کردند. جاده که قبل از انقلاب اسلامی بسیار تردد داشت و بعدها با شروع جنگ های افغانستان، تردد آن کمتر شد. با این وجود، تلاش بسیاری امروزه صورت می گیرد تا این جاده دوباره رونق بگیرد و گردشگران را به هند برساند.
مسیر دیگری هم برای رسیدن به هند از ایران وجود دارد. به جای ورود به افغانستان، مسافران ایرانی از مرز سیستان و بلوچستان وارد پاکستان می شوند. مسیر پاکستان را تا مرزهای هند پیش می گیرند و در نهایت وارد کشور هفتاد و دو ملت می شوند.
- نکته سفری: اگر شما به دنبال ماجراجویی هستید و دوست دارید کشور زیبای پاکستان را ببینید، مسیر دوم را انتخاب کنید.
با این حال عقل حکم می کند که احتیاط را رعایت کنید. اگر در طول مسیر احساس خطر کردید، سفر خود را پایان دهید و روش دیگری برای ادامه سفر انتخاب کنید. می توانید به سراغ پرواز هند و رزرو بلیط هواپیمای هندوستان بروید.
گرفتن ویزا برای مسیر زمینی به هند
بسته به مسیری که برای سفر به هند انتخاب می کنید، حداقل به دو یا سه ویزا نیاز دارید. ویزاهای کشورهای زیر را باید قبل از شروع سفر بگیرید:
- ویزای هند
- ویزای پاکستان
- ویزای افغانستان
اگر قصد حرکت در مسیر افغانستان و پاکستان (جاده قدیمی هیپی) به هند را دارید، باید ویزای این دو کشور را بگیرید.
هر دو ویزای افغانستان و پاکستان را تنها باید از تهران و سفارتخانه های آن ها بگیرید. ویزای پاکستان در مرز یا کشور دیگری به گردشگران داده نمی شود و حتما باید از کشور مبدا، ویزای پاکستان را بگیرید. از مزیت های این مسیر بازدید از جاذبه های افغانستان و جاذبه های شمال پاکستان است که هر جهانگردی به دنبالش است.
گرفتن ویزای افغانستان برای ادامه سفر به هند
گرفتن ویزای افغانستان بسیار ساده است. تنها کافیست که تقاضای درخواست ویزای توریستی افغانستان را به سفارتخانه این کشور در تهران بدهید. تمام مسافران باید قبل از ورود به افغانستان برای ویزا درخواست داده باشند؛ چرا که در مرز زمینی ایران-افغانستان در خراسان رضوی ویزای افغانستان به گردشگران داده نمی شود. پس از صدور ویزای توریستی افغانستان، به مدت یک ماه اعتبار دارد و می توانید در این کشور بمانید. اما سفر زمینی به هند هدف ماست.
- پس چرا اعتبار یک ماهه برای ویزای افغانستان اهمیت دارد؟
مسافرانی که در برگشت به ایران هم، مسیر زمینی را انتخاب کنند، با ویزای مولتی و اعتبار یک ماهه می توانند دوباره وارد این کشور شوند؛ بدون اینکه دوباره برای گرفتن ویزای افغانستان اقدام کنند. از مزیت های این نوع سفر ارزان به هند و در نهایت برگشت زمینی به کشور است.
- آدرس کنسولگری سفارت افغانستان در تهران: عباس آباد، خ پاکستان، نبش کوچه ۴ پلاک ۲
- تلفن: ۹۸۲۱۸۸۷۳۷۰۵۰+
گذرگاه های مرزی ایران و افغانستان چه گذرگاه هایی هستند؟
هم اکنون ۳ گذرگاه مرزی پر مراجعه بین ایران و افغانستان وجود دارد. مهم ترین معابر مرزی بین دو کشور را نام می بریم. از این گذرگاه های مرزی، مرز دوغارون برای سفر زمینی به هند و ورود به افغانستان بیشتر رفت و آمد دارد.
- گذرگاه دوغارون در تایباد خراسان رضوی
- مرز میلک در شهر زابل در سیستان و بلوچستان
- مرز فراه و مرز شمتیغ و یزدان در خراسان جنوبی
از آنجایی که مسیر زمینی به هند از شهر هرات افغانستان عبور می کند، باید از مرز دوغارون در تایباد برای ورود به افغانستان اقدام کنید. در مطلب بهترین مسیرهای زمینی برای جهانگردان ایرانی بیشتر در این مورد صحبت کرده ایم.
گرفتن ویزای پاکستان برای ادامه سفر به هند
برای شروع سفر زمینی به هند از ایران، به ویزای پاکستان نیاز دارید. اگر وارد افغانستان نمی شوید و مسیر پاکستان را پیش می گیرید، تنها نیاز به ویزای پاکستان و در نهایت هند را دارید. چه از مرز ایران وارد پاکستان می شوید و چه از افغانستان وارد این کشور می شوید، باید ویزای پاکستان خود را ارائه دهید. مرزها و گذرگاه های مرزی بین ایران و پاکستان را نام می بریم:
- گذرگاه مرزی میرجاوه و تفتان
- گذرگاه و بازارچه کوهک و جالق در شهرستان سراوان سیستان و بلوچستان که غیر فعال است.
- گذرگاه پیشین شهرستان سرباز که هم اکنون غیرفعال است.
- گذرگاه مرزی ریمدان که با مشکلاتی روبروست.
از بین گذرگاه های مرزی ایران و پاکستان گذرگاه میرجاوه و تفتان است که به زاهدان نزدیک تر است. هر چند که اگر گذرگاه کوهک هم فعال باشد از این گذرگاه نیز می توان وارد پاکستان شد. داشتن امنیت در طول مسیر زمینی به هند مهم ترین نکته سفر است. پس سعی کنید قبل از سفر به پاکستان حتما راجع به امنیت مسیر مطمئن شوید.
- آدرس سفارتخانه پاکستان در تهران: خیابان فاطمی شرقی، نبش اعتماد زاده، پلاک ۱
- تلفن: ۶۶۹۴۱۳۸۸-۰۲۱
- سایت سفارت پاکستان: mofa.gov.pk
بهترین مسیر زمینی برای سفر به هند از ایران
با توجه به مسیرهای متفاوتی که برای انتخاب وجود دارد، بهتر است کمی مقایسه ای پیش برویم. زمان سفر زمینی به هند بسیار اهمیت دارد. چرا که در طول مسیر ممکن است بسیار خسته شده و بخواهید بعد از گذشت حداقل ۳ روز به هند برسید. مسیر پیوسته از ایران به سمت شهر لاهور در پاکستان که دروازه ورود به مرزهای هند است، نزدیک به ۲۸ ساعت زمان می برد. البته به خاطر داشته باشید که ۲۸ ساعت تنها در صورتی است که پیوسته و بدون توقف رانندگی کنید و هدف ما از این سفر این نیست.
افراد ماجراجویی که به دنبال سفر ارزان به هند و ماجراجویی هستند، جاذبه های میان مسیر هم برایشان اهمیت دارد. پس ۳ ویزای افغانستان، پاکستان و هند را بگیرید و راهی جاده شوید. بهترین مسیر زمینی برای هند از ایران از چنین شهرها و مرزهایی می گذرد:
تهران – مشهد – تایباد – مرز دوغارون – هرات – کابل – مرز تورخام – پشاور در پاکستان- لاهور – مرز آتاری و وگا – آمریتسار در هند – دهلی نو
ورود به افغانستان از ایران
خود را به تایباد و سپس مرز دوغارون برسانید. اگر وسیله نقلیه دارید، باید پلاک و گواهینامه بین المللی را از قبل برای آن بگیرید. در غیر این صورت، طی این مسیر دشوار می شود. تجربه گردشگرانی که به این شیوه وارد افغانستان شده اند، را حتما بخوانید. به تنهایی و به عنوان گردشگر از مرز عبور کنید. پس از عبور از مرز ایران در افغانستان، در پاسگاه مرزی می توانید ماشین هایی که به سمت هرات می روند را سوار شوید. با راننده صحبت کنید و بگویید که می خواهید در هرات پیاده شوید.
می توانید از افراد در پاسگاه مرزی برای گرفتن ماشین امن تا هرات کمک بگیرید. برای هزینه کرایه سفر هم، در همان ابتدا با راننده به توافق برسید. اگر وسیله نقلیه از خودتان است، طی کردن مسیر زمینی به هند برایتان راحت تر خواهد. حداقل زمانی جداگانه برای پیدا کردن وسیله نقلیه نمی گذارید.
- نکته: اگر وسیله نقلیه از خودتان است، حتما به اندازه کافی با خود سوخت بنزین داشته باشید. بنزین در افغانستان گران است و از هزینه های سفر به افغانستان محسوب می شود.
از هرات به سمت کابل دو مسیر وجود دارد که گفته می شود مسیر هرات- قندهار و کابل امن نیست. پس بهتر است که جاده و مسیر مستقیم هرات به کابل را پیش بگیرید. این مسیر از ولایات هرات، غور، بامیان، وردک و کابل می گذرد.
یکی دیگر از راه های سفر به هند از مسیر زمینی، خرید بلیط هواپیما کابل از ایران و ادامه مسیر از پاکستان است. بیشتر گردشگران و جهانگردان برای ایمنی بیشتر این روش جهانگردی را انتخاب می کنند. اگر در طول مسیر در مسابقات بزکشی دیدن کردید، مطلب مراسم بزکشی در افغانستان نحوه انجام این مسابقات را به شما می گوید.
مسیر کابل به سمت مرز تورخام و ورود به پاکستان
طی این مسیر ایمن بوده و بدون هیچ نگرانی می توانید به عنوان گردشگر عبوری وارد پاکستان شوید. از شهر پشاور در پاکستان مسیر اسلام آباد، پایتخت پاکستان را پیش بگیرید. در نهایت به سمت لاهور بروید.
لاهور به سمت هند
از لاهور هر روز، اتوبوس هایی برای شهر آمریتسار در هند حرکت می کنند. این اتوبوس ها از مرز زمینی هند و پاکستان به نام آتاری – وگاه عبور می کنند و باید برای عبور از مرز، حتما ویزای هند داشته باشید. اگر با ماشین شخصی، سفر زمینی به هند را شروع کرده اید، باید خود را به مرز آتاری برسانید.
ورود به هند و سفر به دهلی نو
پس از اینکه به شهر آمریتسار رسیدید، تقریبا ۸ ساعت رانندگی دارید تا خود را به دهلی نو برسانید.
هزینه های ویژه سفر زمینی به هند
تمام این کشورها، از ارزان ترین کشورهای جهان برای سفر، زندگی و مهاجرت هستند. پس هزینه های سفر شما گران نخواهد شد.
- هزینه های مربوط به ویزا
- هزینه عوارض خروج از کشور به صورت زمینی (۲۲۰ هزار تومان)
- هزینه حمل و نقل و وسیله زمینی تا هند
- هزینه بنزین برای گردشگرانی که وسیله نقلیه شخصی دارند.
نکاتی که در سفر زمینی به هند باید رعایت کنید
قبل از ورود به افغانستان و شروع سفر زمینی به هند، برای خرید روپیه در صرافی های ایران اقدام کنید. همچنین می توانید دلار تهیه کنید و قیمت روپیه هند به دلار را هم داشته باشید.
بیشتر مردم افغانستان و پاکستان، روپیه هند و دلار را هم قبول می کنند. پس بهتر است به جای گرفتن واحد پول افغانستان یا پاکستان به صورت جداگانه برای خرید بنزین یا هزینه های سفر به هند، از روپیه و دلار استفاده کنید.
بهتر است سفر زمینی به هند را در ۳ روز انجام دهید. در هرات و کابل برای یک روز گردش روزانه بمانید. پس نیاز به رزرو هتل در این شهرها دارید. از نکات سفر به افغانستان این است که هنگام ورود به مرز داشتن مدارک سفر است. از شما دلیل سفر به این کشور و مدارک رزرو هتل را می خواهند. اگر قصد اقامت ندارید، باید مسیر ۱۴ ساعته مرز ایران تا کابل را بدون توقف طی کنید که بسیار خسته کننده می شود.
از کابل تا لاهور، نزدیک به ۱۲ ساعت رانندگی دارید. این زمان سفر به هند و پاکستان جدای از ساعت هایی است که معطل می شوید. بنابراین بهتر است که در اسلام آباد هم برای یک شب هتل رزرو کنید و یک روز هم از جاذبه های اسلام آباد پاکستان دیدن کنید. امتحان کردن معروف ترین غذاهای پاکستانی فراموشتان نشود.
از اسلام آباد تا لاهور نزدیک به ۵ ساعت رانندگی دارید. پس صبح زود از اسلام آباد پاکستان حرکت کنید تا در نهایت ظهر به لاهور برسید. از لاهور تا مرز هند، تنها ۴۵ دقیقه رانندگی دارید که می توانید با اتوبوس هم این مسیر را طی کنید.
- اگر بخواهیم از لاهور با اتوبوس به مرز هند برویم، چه باید بکنیم؟
باید به محض ورود به لاهور بلیط اتوبوس هند را بگیرید. هزینه این بلیط ۲۴۰۰ روپیه است. اتوبوس ها صبح زود ساعت های ۴، ۵ یا ۶ صبح حرکت می کنند. یادتان باشد که یکشنبه ها هی اتوبوسی در سفر زمینی به هند از لاهور حرکت ندارد.
با اطلاعاتی که در راهنمای سفر زمینی به هند گفتیم، امیدوارم سفری ایمن و پر از ماجراجویی های عالی را در پیش داشته باشید. اگر همچنان بخشی از سفر برایتان ابهام دارد و قصد انجام چنین سفری را دارید، می توانید برای ما کامنت بگذارید. خوانندگانی که چنین تجربه سفری داشته اند، برای ما از تجربیات خود در سفر به هند به صورت زمینی بنویسند تا ما و دیگران هم از تجربیات شما استفاده نماییم. اگر هم می خواهید ارزان اما بی دردسر سفر کنید سری به صفحه تور هندوستان بزنید.
۱۸ نظرات
من که ترجیح میدم با یه هواپیمای خوب بی دردسر و معطلی برم
ریسک خیلی خطرناکیه اینطوری بری هند. تازه اونم از پاکستان رد شی. افغانستان هم به نظرم ترسناک می رسه
بله
چرا هواپیما خطرناک تراز اتوبوس هست
دقیقا چرا هواپیما خطرناک تراز اتوبوس هست
من دوست دارم از این راه برم هند، البته در افغانستان هم دوستانی دارم، اگر کسی تجربهای داره بگه
همینکه نوشته شده اینجا تجربه اس
من این راه میرم فقط مونده چک کردن ویزا
من در حال بررسی جهت سفر از طریق پاکستان هند ویتنام با موتور هستم
آقا بهروز طالقانی من هم برنامه دارم با موتور به هند برم خوشحال میشم برنامه های انجام این سفر را باهم به اشتراک بزاریم
پاکستان رو من تحقیق کردم نا امن نیستش ترس ما بیشتر بعلت ناشناخته هاست
برای گرفتن ویزا هند کپی بلیط هواپیما رو میخواد
زمینی وقتی بلیط نداری چطور میشه ویزا هند گرفت؟
سلام
من قصد سفر زمینی به هند رو دارم، واقعا نیازمند مشورت با کسی هستم که تجربه داره لطفا به من پیام بدید.
ایمیل:
Sadegh.r68@gmail.com
تلگرام:
@wierdoar
آقا بهروز طالقانی من هم برنامه دارم با موتور به هند برم خوشحال میشم برنامه های انجام این سفر را باهم به اشتراک بزاریم
سلام بر دوستان عزیز ، منم تصمیم دارم زمینی برم هند ، ولی با وجود طالبان فکر میکنم گذشتن از افغانستان بی دردسر نباشه و ترجیحاً از مرز سیستان و بلوچستان و پاکستان رفتن به هند به مراتب امن تره ( خود هندوستان به اندازه کافی و بقدری جای دیدنی داره که به افغانستان و دردسراش و پاکستان ( اینا هم تعریفی نیستند تو هتل دلارامو زدن، راننده تاکسی ها هم پدر سوخته بازی های دیگه … کلا وقتی بفهمن توریستی اگه بتونن دورت میزنن بخصوص اگر از کشورای درب و داغون باشند ) نمیرسه دیگه ) خواب آشفته هم نمیبینی .
سلام به دوستان
من هم علاقه مندم سفر زمینی از ایران تا اسیای جنوب شرقی رو داشته باشم.
به نظرم با هواپیما برید هند خیلی امنیتش بیشتره….شما افغانستان برید با آدمهای عادی طرف نیستید.طالبان مردم خوب افغانستانو به بردگی گرفته…..بعد میاد به توریست رحم کنه…!!!!به نظرم خطرناکه
دوستان عزیز،هواپیما خیلی خطرناکتره،اونم در شرایط فعلی ایران و هواپیماهای فرسوده که هر لحظه ممکنه سقوط کنن!