هیچ کسی تحمل سرمای کشنده ی این شهر را ندارد!

روسیه مناطق دورافتاده و سرد زیادی دارد اما مطمئنا هیچ کدام از آن ها به پای منطقه یاکوتیا نمی رسند، منطقه ای وسیع در شمال شرقی روسیه که وسعتش تقریبا به اندازه ی کشور هند است اما جمعیتش کمتر از جزیره ای کوچک. یاکوتیا آب و هوای سرد و سختی دارد و رکورد دار پایین ترین دمایی است که تا به حال در نیمکره ی شمالی ثبت شده است. دو تا از سردترین شهرهای مسکونی جهان یعنی ورخویانسک و اویمیاکون در منطقه یاکوتیا قرا گرفته اند. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا درباره سردترین شهر جهان بیشتر حرف بزنیم.

مطالب مرتبط:
قطب سیبری در کجا قرار دارد؟
معمای این کوه ها هیچ وقت حل نشده!

اویمیاکون (Oymyakon) شهری با ۵۰۰ نفر جمعیت است در حالی که ورخویانسک (Verkhoyansk) کمپ سابق زندانیان سیاسی بوده و هیچ کدام از این دو شهر کاملا کاربردی نیستند. پایتخت منطقه یاکوتیا یعنی یاکوتسک بیش از ۲۸۰ هزار نفر جمعیت دارد و سردترین شهر مهم دنیاست. در اینجا در فصل زمستان متوسط دمای هوا به منفی ۴۰ درجه سلسیوس می رسد و از آن جایی که خاک آن در تمام مدت سال یخ زده خانه ها باید بر روی سکوها ساخته شوند.

یاکوتسک منطقه ای دورافتاده است و ۶ منطقه ی زمانی با مسکو فاصله دارد. تا همین دو قرن پیش مسافرت بین این دو شهر سه ماه طول می کشید! امروز در این شهر دو فرودگاه برپا شده که پروازهای منظم و مستقیمی از شهرهای مهم روسیه دارد اما پروازها اغلب به خاطر مه غلیظ یا تاخیر دارند و یا کنسل می شوند به همین خاطر بیشتر مسافران در فاصله ی ۲ هزار کیلومتری این شهر و در جاده ی استخوان سرگردان می شوند، جاده ای که بیشتر کارگران در جریان ساخت آن از بین رفتند. بعد از لغو پروازها برای رسیدن به این شهر گزینه ی دیگر هم دارید: به اتوبان بی کیفیت لنا بروید که روزگاری لقب بدترین جاده ی دنیا را داشت.

آخرین مرحله ی سفر، گذشتن از عرض رودخانه ی لنا است که از آن جایی که در تابستان ها رودخانه یخ زده نیست باید از قایق استفاده کنید اما در فصل زمستان یخ روی سطح رودخانه آنقدر ضخامت دارد که به راحتی می توان بر روی آن رانندگی کرد. جالبه که در ماه های دیگر سال که رودخانه کمی یخ زده نمی توان از قایق و ماشین برای گذر از رودخانه استفاده کرد برای همین هیچ راهی برای عبور از رودخانه وجود ندارد. شاید بگویید پس چرا مردم در یک همچین جایی زندگی می کنند! به خاطر الماس، نقره، طلا، گاز طبیعی و مواد معدنی باارزش دیگر! این منطقه به طرز فوق العاده ای در منابع طبیعی غنی است به طوری که ۹۹ درصد از کل الماس های روسیه و بیش از ۲۰ درصد از کل الماس های دنیا در یاکوتیا پیدا می شود.

این شهر در ابتدا به عنوان یک پایگاه کوچک نظامی در سال ۱۶۳۲ تاسیس شد و مثل بسیاری از شهر های سیبری تبعیدگاه زندانیان سیاسی بود اما در دهه ۱۸۸۰ بعد از کشف منابع عظیم طلا و مواد معدنی ناگهان به شهر تبدیل شد. در ابتدای قرن بیستم روسیه نیروی کار زیادی داشت که خیلی زود باعث رشد و پیشرفت این شهر شدند.

با گذشت زمان، یاکوتسک به یک شهر واقعی تبدیل شد و در آن هتل، سینما، دانشگاه و حتی باغ وحش هم ساخته شد. بزرگ ترین خطر زندگی در شهر یاکوتسک، سرمای کشنده است به طوری که وقتی کسی به بیرون می رود مجبور است که از سر تا نوک انگشتان پای خود را تا جایی که می تواند با لباس های کلفت بپوشاند چون اگر مراقب نباشد اصلا بعید نیست که بینی و یا انگشتان پای خود را در اثر یخ زدگی از دست بدهد! خز حیوانات تنها چیزی است که مردم را واقعا گرم نگه می دارد. در این شهر حتی نمی توان عینک گذاشت چون قاب فلزی اش به پوست می چسبد. بیرون رفتن خطرناک است برای همین مردم سعی می کنند تا جایی که می توانند بودن در طبیعت را محدود کنند. البته هر بیرون رفتنی هم کاملا برنامه ریزی می شود تا با مسیرهای بیهوده، طولانی نشود.

راه رفتن در سرما خیلی خسته کننده است پس مردم ترجیح می دهند تا برای رفت و آمد در شهر از تاکسی و ماشین استفاده کنند. جالبه که در هنگام پیاده شدن و خرید، ماشین را روشن می گذارند چون اگر موتور یخ بزند روشن کردن دوباره ی آن تقریبا غیر ممکن است. خیلی از عکاسانی که برای تهیه ی عکس های حرفه ای به یاکوتسک رفته اند می گویند دوربین شان از سرما کاملا یخ زده و بی استفاده شده است!

علی رغم زمستان های یخبندان، تابستان ها به طرز شگفت آوری گرم است و دمای هوا به محدوده ی بالای ۲۰ درجه و حتی گاهی بالای ۳۰ درجه سانتی گراد می رسد. در طول تابستان های کوتاه این شهر هوا مرطوب می شود و حتی در گوشه و کنار شهر پشه هم پیدا می شود.

بعضی از کارشناسان زندگی در این شهر را برای انسان خطرناک می دانند اما بعضی دیگر می گویند افراد بعد از مدتی به شرایط آب و هوایی آن عادت می کنند. این شهر حتی قبل از کشف فلزات ارزشمند به مدت هزاران سال مسکونی بوده و مردم بومی یاکوتس از قرن ۱۳ و ۱۴ در این منطقه زندگی می کنند و اتفاقا سازگاری زیادی هم با این شرایط آب و هوایی پیدا کرده اند. یک مسافر قرن نوزدهمی بریتانیایی که در مسیر رسیدن به سیبری توقف کوتاهی در این شهر انجام داد می گفت افرادی را با لباس های آستین کوتاه در فضای باز دیده که چنان می گفتند و می خندیدند انگار که در هوای بهاری ایستاده اند!

نظرتان درباره ی این جاذبه های عجیب کشورهای مختلف پیست؟ شاید دوست داشته باشید با سفر به هر نقطه ی جهان جاذبه های زیادی را ببینید و عجایب دنیا را کشف کنید برای همین سعی داریم تا تعدادی از هیجان انگیز ترین جاذبه های دنیا را معرفی کنیم تا آشنایی بیشتری با آن ها پیدا کنید.

منبع: amusingplanet.com

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟