سرانجام کانال های تلگرام

telegram channle

«شامد» برای ثبت کانال های تلگرامی به میدان آمد

رئیس معاونت فناوری و مرکز رسانه‌ های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه اندازی سامانه «شامد» برای ثبت کانال های تلگرامی خبر داد.

مرتضی موسویان در این باره گفت: با راه ‌اندازی سامانه شامد، ادمین کانال‌ های با بیش از ۵ هزار کاربر و حتی افرادی که قصد راه ‌اندازی کانال جدید و رسمی دارند (به ‌صورت اختیاری) می ‌توانند به این سامانه مراجعه کرده و برای احراز هویت ثبت ‌نام خود را انجام دهند. با الی گشت همراه باشید:

مطالب مرتبط:
مجوز کانال های تلگرام به کجا رسید
تلگرام به روز شد!

سامانه samandehi.ir که پیش از این در آن سایت ‌های اینترنتی ثبت می ‌شد برای ثبت احراز هویت کانال‌ ها نیز در نظر گرفته شده‌ است. در این سامانه بخشی به‌صورت باکس معرفی شده که دارنده کانال با بیش از ۵ هزار عضو به ‌عنوان «ادمین» در آن تعریف شده است. این باکس بعد از ثبت در کانال فرد، پیغامی را بوجود آورده که این کانال در حال سامان‌ دهی است به این ترتیب هویت دارنده کانال احراز و مشخص شده که این کانال را چه کسی راه ‌اندازی کرده ‌است.

مرتضی موسویان ادامه داد: در این سامانه مرحله دیگری نیز تعریف شده‌ است. در سامانه کد ملی فرد ادمین ثبت و سپس مشخصات وی با مشخصات ثبت شده در سامانه ثبت احوال کشور مقایسه خواهد شد و در‌صورت نداشتن مغایرت اطلاعات ثبت ‌شده در هر دو سامانه به این نتیجه خواهیم رسید که شماره تلفن همراهی که ادمین اعلام کرده متعلق به همان فرد با مشخصات کدملی است. به عبارتی در ابتدا فرد با ثبت نام احراز هویت و سپس مشخصات فرد ادمین با اطلاعات در ثبت احوال مقایسه خواهد شد که آیا اطلاعات فرد ثبت شده صحیح است یا خیر.

وی افزود: بعد از اینکه ادمین شناسایی شد، کد یونیکی به فرد ادمین داده شده که شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال کانال وی به شمار می آید و باید این کد در کانال قرار داده شود، بنابراین کاربرانی که از کانال استفاده می‌کنند می ‌توانند روی لینکی که روی کد یونیک قرار دارد، کلیک کرده و کانال مربوطه را اعتبارسنجی کنند. دقیقاً این همان کاری است که در ثبت سایت ‌های اینترنتی انجام شده و تنها تفاوت آن این است که به جای ارائه لوگوی هوشمند «رسانه»، لینکی در اختیار کانال‌ های ثبت شده با بیش از ۵ هزار کاربر قرار گرفته و این لینک نشانه ای برای اعتبار کانال است.

موسویان بیان کرد: در تمام دنیا نیز فعالیت در فضای مجازی از سوی افرادی قابل انجام است که هویت آنها برای دولت مربوطه مشخص است و افراد دارای هویت مجازی و غیر واقعی نیستند. بنابراین نمونه ‌های خارجی آن در دنیا هست و ثبت راه ‌اندازی سایت و کانال در بیشتر کشورهای دنیا ازجمله آمریکا مرسوم است. حتی دو سایت خارجی هست که مشخصه واحد محتوای دیجیتال را ثبت می‌ کنند. IP (آدرس پروتکل اینترنت) دستگاه‌ هایی که در فضای مجازی مشارکت داشته با توجه به استفاده از IP نسخه ۶ قابل پیگیری است.

وی در ادامه درباره انگیزه و هدف از ثبت و احراز هویت کانال‌های با بیش از ۵ هزار کاربر گفت: صنوف مختلف اعم از اتاق اصناف و اتحادیه ‌های مختلف نسبت به اینکه چرا افرادی بدون داشتن مجوز و پروانه در این فضا اقدام به کارهای تجاری می‌کنند اعتراض داشته و اعتقاد دارند، حداقل باید هویت کسانی که در کانال ‌ها فعالیت می‌کنند، قابل تشخیص باشد.

موسویان گفت: درباره افرادی هم که در کانال ‌ها فعالیت‌های تجاری انجام می ‌دهند هنوز تصمیمی گرفته نشده است ولی آیین نامه ساماندهی کانال ‌ها، اصناف را موظف کرده که مجوز لازم را به این افراد بدهد.

این مسوول خاطرنشان کرد: با راه ‌اندازی سامانه و ثبت احراز هویت، منافع مردم در نظر گرفته می شود، چرا که اگر کالا یا سرویسی را از طریق کانال‌ها دریافت می‌ کنند باید متوجه شوند که چه کسی این کالا و خدمات را عرضه کرده و اگر مشکلی پیش آمد بتوانند شکایت کرده و حق و حقوق از دست رفته و پایمال شده خود را احیا کنند. البته اینکه چگونه کاربران می ‌توانند در صورت بروز مشکل شکایت کنند نیز در حال اجراسازی است.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟