چرا روش دفن مردگان در شهر سوخته تا این حد عجیب بوده است؟

چرا روش دفن مردگان در شهر سوخته عجیب و نامانوس بوده است؟

شهر سوخته یکی از کشفیات تاریخی است که پس از این که کشف شد، از اول تا به کنون خبرها و یافته های عجیب و خبرسازی از آن منتشر می شود. شهر سوخته شهری ۵ هزار ساله در جنوب شرقی ایران است که در بین دو شهر زابل و زاهدان قرار گرفته است. قسمتی از شهر سوخته ی معروف به گورستانش اختصاص داده می شود که دارای شهرتی جهانی است زیرا با این که تصورش مشکل است اما بیشتر یافته ها محققان و دانشمندان از این شهر تاریخی از گورستانش به دست آمده است. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر روش عجیب دفن مردگان در شهر سوخته را به اتفاق هم بررسی کنیم و راز عجیب بودن آن را کشف کنیم.

مطالب مرتبط:
دلیل عجیبی که این روستا را متروکه کرده است!
تصاویری عجیب از آثار به جا مانده از دایناسورها!

شهر سوخته تاریخی، بیش از ۵ هزار سال قدمت دارد و اتفاقا گورستان شهر سوخته یکی از دیدنی‌های بسیار معروف این شهر است اما نکته ای که درباره ی این که درباره ی گورستان این شهر باید بدانید این است که آداب عجیب و غریب و شاید حتی وسواس گونه ی مردم این شهر باعث شده است که گورستان این شهر یکی از مناطق مملو از اطلاعات و بازمانده های تاریخی در این شهر باشد.

این شهر پلی ارتباطی بین دو کشور بزرگ و پهناور در دوره ی باستان یعنی هند و ایران بوده است از این رو می توان این را حدس زد که این شهر بی شک هنوز هم مملو از اشیائی باشد که هنوز کشف نشده است.

با این حال ما می خواهیم در این مطلب به یافته های دانشمندان در زمینه ی آداب دفن مردگان مردم شهر سوخته در گورستان های این شهر تاریخی بپردازیم.

با ما همراه باشید. دانشمندان می گویند که با بررسی این شهر و نشانه هایش متوجه شده اند که در ۵ هزار سال پیش و حتی بیشتر مردمانی زندگی می کرده اند که مهندس، دکتر، صنعتگر و هنرمند بوده اند.

می گویند که اولین نشانه های معماری سه بعدی، عمل بر روی جمجمه ی انسان و بسیاری دیگر از کارهایی که امروزه انجام دادنشان به هر کسی این امکان را می دهد که فکر کند ان جامعه پیشرفته و مدرن است را انجام می داده اند.

این گورستان معروف که از آن سخن می گوییم در بخش جنوب غربی و جنوبی این شهر قرار گرفته است.

این گورستان بزرگ و عظیم، در یک محیط ۲۵ هکتاری بیش از ۳۷ هزار نفر را دل خود مدفون کرده است اما نه به آن شکلی که ما فکر می کنیم! این گورستان که از نظر تاریخی قدمت آن را به عصر مفرغ نسبت می دهند، کشفیات عجیب و جالبی را به دانشمندان داده است.

فکرش را هم نمی توانید بکنید که در هزاران سال پیش در کنار مردگانشان چشم مصنوعی و یا میوه های مصنوعی دفن می کرده اند! از این گورهای عجیب و تاریخی کوزه های عجیب و غریبی به بیرون کشیده اند که حاوی وسایلی عجیب و غریب تر است و این ها تنها نمونه ای از آنان است.

اما روش های دفن مردگان در شهر مردگان از گذاشتن کوزه هایی حاوی وسایل یا چشم مصنوعی عجیب تر بوده است.

در شهر سوخته بر خلاف بسیاری از نقاط جهان رسمی‌ مبنی بر جهت خوابانده شدن مردگان که در بسیارى از مناطق باستانی و تاریخی جهان، جنسیت فرد دفن شده را تعیین می کند، وجود نداشته است.

روش دفن مردگان در این شهر در نگاه اول این مسئله را نشان می دهد که دارای الگویی نا منظم بوده است.

البته این بی نظمی اولیه پر از معانی مختلف است و دارای معانی مختلفی برای مردم این شهر بوده است.

به ‌طور مثال جهت تدفین به سمت و جهت خورشید در آسمان در وقت تشییع جنازه بستگى داشته است!

این یعنی این که به دلیل گردش خورشید، جهت دفن اجساد در اوقات مختلف روز با یکدیگر متفاوت بوده است.

البته باید این نکته را نیز بگوییم که در شهر سوخته انواع و اقسامی مختلف دیگری از شیوه ای دفن مردگان همچون سردابه ای وجود داشته است اما شکل قالب خاک سپاری مردگان و اجساد بر اساس جهت گیری مردگان بوده است.

درباره ی این شیوه ی دفن اجساد بیشتر برایتان توضیح می دهیم. زمانی که در هنگام ظهر و هنگامی که خورشید در بالا و درست در وسط آسمان بوده است، اجساد را رو به آسمان دفن می کرده اند.

در هنگام ابری بودن هوا، شب‌ها یا زمانی که خورشید دیده نمی ‌شده نیز اجساد دمر دفن می ‌شده‌اند.

در رابطه با شیوه های دفن عجیب مردم شهر سوخته به طور مثال یافته ها نشان می دهند که در بعضی از گورهای سردابه ‌ای، اجاقى از جنس خشت گذاشته قرار می داده اند که با استفاده از آن و تا زمانی که هوا در آن جا بوده است، آتش می سوخته است.

درب این آرامگاه ها را مهر و موم می کرده اند. باز هم در این شیوه ی دفن جهت خورشید مهم بوده است به طوری که در این گورها، چشم جسد و جهت دیدش به طرف در گور است که به سوی خورشید باز می ‌شده است!

مردمان شهر سوخته در کنار اجساد خود آن چه که برای مردگانشان اهمیت داشته است را در کنارش قرار می داده اند. مردمان شهر سوخته بسیار به زندگی پس از مرگ باور داشتند و مرگ را مرحله‌ ای عادی از چرخه زندگی می‌ دانستند به همین خاطر کارشناسان باستان شناسی اسکلت‌ هایی که در گورها پیدا می ‌شوند که انگار به خواب رفته ‌اند.

اکثر قبرهایی که در شهر سوخته وجود داشتند داری اشیایی از فرد فن شده هستند. درمورد قبرهایی که خالی هستند دو فرضیه وجود دارد؛ یا این که وسایل از بین رفته اند و یا این که رهگذرانی از این شهر بوده اند و به دلیل آیین و مذهب متفاوتی که داشته اند چیزی با آن هعا دفن نشده است.

تاکنون چیزی حدود ۷۰۰ گور در این گوستان حفاری شده است و در میان آن ها گور همه ی زن‌ها لزوما دارای وسایلی زنانه نبوده اند.

در گور بسیاری از زنان وسایل متفاوتی وجود داشته است که شاید چون به آن ها علاقه داشته اند به همراه آنان دفن شده بوده است.

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟