شیرینچه به معنی زیبا زمانی روستایی تاریخی در یونان با مذهب ارتودوکس بود. این شهر با فاصله ۷ مایلی از شهر افسوس (Secuk امروزی) و ۲۰ مایلی کوشی آداسی قرار داشت. آن ها شیرینچه را CirKinche به معنی زشت می نامیدند. این نام بدین دلیل انتخاب شده بود که مردم از شهر بیزار شوند و بیگانگان بدون این که آسیبی به آن برسانند روستای شیرینچه را ترک کنند. برخی می گویند اگر در روی زمین تکه ای باشد که نمادی از بهشت باشد به جرعت می توان گفت آن زمین شیرینچه نام دارد. با الی گشت همراه باشید تا سفری کوتاه به این روستای زیبا و کهن داشته باشیم.
مطالب مرتبط: همه چیز درباره پاموک کاله، قصر پنبه ای ترکیه بهشت آبی فیروزه ای ترکیه، اولودنیز
احداث اولیه شهر به قرن اول بعد از میلاد برمی گردد. اولین گروه مسیحیان شهر افسوس به این روستا پناه آوردند تا از جان خود در برابر تعقیب کنندگانشان محافظت کنند. در قرن ۱۲ بعد از میلاد ترک ها نیز به این روستا آمدند و دو ملیت متفاوت شروع به زندگی در کنار یکدیگر کردند. تجربه زندگی دو فرهنگ متفاوت در کنار یک دیگر برای مردم شیرینچه فضایی شاد همراه با انعطاف پذیری بالای مردمش را به همراه داشت که موجب شد تا نمونه ای موفق از زندگی مشترک اقوام باشد.
این روستا تا هنگام توافق میان جمهوری ترکیه و یونان در سال ۱۹۲۴ میلادی یک روتای یونانی با مذهب ارتودوکس شناخته می شد. در این پیمان یونانیان مقیم ترکیه به یونان مهاجرت کردند و در مقابل ترک های ساکن یونان به ترکیه آمدند. این مهاجرت اجباری بعد از جنگ جهانی اول به مردمانش تحمیل شد. خانواده های ترکی که اصالتا اهل Kavala بودند به این روستا آمدند و یونانین ساکن روستای شیرینچه شهر جدیدی به نام افسوس جدید ساختند. اسم روستا در اوایل تشکیل جمهوری ترکیه حدود بیست سال پیش رسما تغییر کرد
شغل اصلی و منبع درآمد مردم این روستا کشاورزی بود. رفته رفته به خاطر گذشته تاریخی نادر و زیبایی بی حد و حصر، نام شیرینچه بر سر زبان ها افتاد. نام روستای شیرینچه در داستان ها، مستندها، برنامه های تلوزیونی مسافرتی بارها شنیده شد و آن را به یک مکان توریستی تبدیل کرد.
امروزه صنعت اصلی مردم گردشگری است. بسیاری از ساکنان آن خانه های خود را به رستوران، هتل و فروشگاه تبدیل کرده اند. امروز روستای شیرینچه را به خاطر زیتون ها و هلوهایش که در تیر ماه می رسند می شناسند. همچنین گردشگران می توانند محصولات درمانی گیاهی زیادی مانند انواع چای، مریم گلی، انواع برگ های خوراکی، قالب های صابون تهیه شده از زیتون و لوسیون های روغن زیتون را این جا تهیه کنند.
روستلی شیرینچه امروز تلفیق جالبی از فرهنگاهی ترک و یونانی است. ساکنان آن ۶۰۰ خانوار هستند. گردشگران از عکس گرفتن با خانه های قدیمی یونانی لذت می برند. اغلب این خانه ها بازسازی و تبدیل به رستوران شده اند. یک کلیسای متروکه ارتودکسی متعلق به قرن ۱۹ نیز در روستا وجود دارد.
آخر هفته ها شیرینچه پر از اهالی ترکیه می شود که برای گشت و گذار از شهرهای بزرگی مانند ازمیر به این جا می آیند. اگر تصمیم به دیدن کردن از شیرینچه را دارید ما روزهای وسط هفته را پیشنهاد می کنیم.
هنگامی که وارد روستا می شوید ساختمان جذابی در سمت شما قرار دارد که بزرگ ترین رستوران روستای شیرینچه آرتمیس است. در این رستوران می توانید غذاهای محلی لذیذ و با کیفیت را در حالی که بهترین منظره از روستا را پیش رو دارید نوش جان کنید. اغلب خانه های روستای شیرینچه در طول قرن نوزدهم یا شاید قبل از آن زمانی که یونانی ها در آن زندگی می کردند به سختی ساخته شده اند. امروز تعداد کمی از آن ها بازسازی کرده اند و به پانسیون تغییر کاربری داده اند تا میزبان مهمان هایی باشند که شب قست اقامت در روستا را دارند. در اطراف خیابان های بلند روستا مغازه های زیادی را برای خرید پیدا می کنید. بعد از صنعت گردشگری هنوز کشاورزی حرفه اصلی مردم شیرینچه به حساب می آید.
ساختمانی که به عنوان خانه مریم مقدس شناخته می شود در سال ۱۸۸۱ در فاصله ۱۷ کیلومتری شیرینچه کشف شد. مسلمانان وکاتولیگ ها هر دو این مکان را مقدس می دانند و برای آن احترام قائل هستند. مسیحی های محلی که از اولین کلیساها در شهر افسوس به این شهر آمده اند تا به حال مراسم خاصی برای ادای احترام به آن ایجاد کرده امد و آن را انجام می دهند.
متاسفانه وسیله حمل و نقل عمومی خاصی برای رسیدن به شیرینچه وجود ندارد و شما باید راه خودتان را پیدا کنید! می توانید بلیط بازدید از روستلا را تهیه کنید. تور روستای زیبای شیرینچه قطعا روزی به یاد ماندنی برایتان رقم خواهد زد و شما رااز شلوغی و هیاهوی اطرافتان دور خواهد کرد. شما می توانید این کار را با تماشای طبیعت یا تماشای صنایع دستی مختلف مردم روستا مانند: توری، لباس، گلدوزی و قلاب دوزی انجام دهید. همچنین می توانید از غذاهای لذیذ و خانگی آن مانندGozleme لذت ببرید. بازدید از کلیسای St. John نیز یکی دیگر از کارهایی است که اقامت شما ر در شیرینچه بیاد ماندنی می کند. محل دقیق آن را می توانید در نقشه مشاهده کنید.
روستای شیرینچه در سراسر نواحی نزدیک به دریای اژه برای محصولات خانگی که زنان توانایش تولید می کنند شهرت دارد. آن ها شیرینی های خانگی و انواع قلاب بافی مانند براق دوزی و جوراب های پشمی، میوه های خشک، دستمال مرطوب، چراغ های شب از کدو تنبل خشک، وسایل نقره ای، روغن زیتون، کشمش سولتانا، داروهای گیاهی و …. را در فصل زمستان که گردشگران به روستا نمی آیند تولید می کنند. هنگامی که فصل تابستان فرا می رسد تلاش می کنند تا تمام محصولاتی را که تولید کرده اند به توریست هایی که از سراسر جهان آمده اند بفروشند. با این کار آن ها نه تنها برای خانواده خود کسب درآمد می کنند بلکه با میوه های خشک و داروهای گیاهی ارگانیک به اقتصاد ترکیه نیز کمک می کنند.
منبع: tourmakerturkey.com